Thursday, June 25, 2009

Kejatuhan....

Adekah aku akan serik makan durian?!

Alkisah....
Isnin mlm yg lalu mule2 aku dgn cho decide tak nak makan..
Tapi mcm pelik plk aku tak nak mkn kan....
Pas anta barang kat umah anty ruby (anty ruby ialah kawan ibu yg akan ke brunei, lalu ibu seperti biase mengirim barang utk di bawa ke sane)
Anty Ruby dgn baik hati telah memberiku 3 BIJIK durian...
Wah...
Bes nye...
Durian beb...
Aku da lame teringin nak makan....

Ulang blk,
Pas anta barang kt umah anty ruby (+bwk blk durian), pegi lah mkn laksa dgn desa melawati..
Cho mkn Kueh Tiaw goreng...
Cho being cho, mkn tak abis lah of coz...
And I'm being me, abis kan makanan cho...
Hahahahaha...

Dgn kekenyangan, blk umah aku mengopek lah durian itu...
Peh...
Manis giler...
Aku bantai ler (lebih kurang 10 ulas...hahahaha....ingin di ingat kan di sini, durian nye sgt kecil yek kwn2..alasan)
Cho usha panas jek aku...

Sekali esok pagi,
Hambik ko....
Perut aku mule rs tak sedap...
Tekak rase loye...
Da mcm org pregnant plk aku nih...
Hahahha...
PEgi jugak keje nih...
Tak nak bad record, tak nak amik mc (ade sbb tak nak amik mc tuh...hhahahahaa)
Slmt smpi ofis, toilet menjadi kwn baik aku....
Habis sume kuar....
Siap slmt muntah2 lagi...
Padan kan muke aku...

Tuh jek nak cite...
Bengang sgt dgn kegelocohan aku nih...
Padan muke aku...
Blh plk mlm tadi msh teringin nak makan durian lebihan dlm peti ais tuh...
Cho kate mkn skit2 jek...
Tapi aku end up tak makan pun...
Serik SKIT je lah...
Heheheheh....

Kredit : Laptop zul(dak praktikal tmpt aku nih...laptop die pun bengong2 cm laptop aku jek..hahaha)

5 comments:

Doctor_Mistress said...

kuikuikui aku pun rs mende yg sama ble aku take durian as bfast di suatu pagi yg hening hehheheh padan muke kite kan......

Afham Rusli said...

siyes ke ni?

Aku pernah suatu ketika dulu... time demam.. bru pas pkena panadol 2 biji...

umi aku bru blk pasar beli durian... ayah aku plak beli pepsi... ++bende len pn ade gk la...

pnye la sedap bau durian... aku bedal la sama dgn family... pastu minum pepsi plak wt ilang dahaga...

xsempat azan zohor... aku rs pening... trus g baring... sedar2 dh kul 12 mlm dh... adik2 n umi ayah aku ckp... aku tdo cm org mati...

PERINGATAN kt sini & utk diri sendiri:
Jgn makan durian lps makan panadol.
Jgn minum pepsi (air berkarbonat) lps makan panadol.
Jgn mkn durian & minum pepsi lps mkn panadol.

Pesanan penaja:

Ngidam or t'liur skali pun...amek la simpan...INGAT la anda bru lps telan panadol...
INGAT LA org tersayang...

Cik Qemm said...

ko alah dengan durian ke?org durian takley mkn dgn laksa or kuy teow?

eh?

aku yg DIL said...

tah ler...
saje nak jadi sebab kan....
hehehe...

bii said...

hahaha..padan muke..muahaha..oii aty ruby ade kat sini..tdo sini..:(
HAHAH