Thursday, December 30, 2010

Setelah Sekian Lama

Berhabuk sudah blog haku ini...
Haish....
Fuh fuh...
Malas sungguh nak update...
Kalau pun aku update, mesti memaki kehidupan mahu pun kerja aku yang aku tak pernah bersyukur nih...
Haish Adilah!
Sile berubah!


Sekali lagi haish...
Di saat-saat semangat nak update blog nih, tiba-tiba tak de idea plak dah...
Mase tak duk depan komputer nih, dalam kepale dah karang2 dah nak tulis ape...
Dapat keyboard, hampeh!
Haish...
Pape pun, saye, adilah, akan cube yang terbaik!
Sekian!

Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri

Setelah berhabuk2 blog aku akibat aku malas nak update...
Bz puase...
Hahaha...
Takde makne nye...
Balik2 nak maki keje,boss blah blah blah...
Malas nak update..
Pape pun kengkawan,
SELAMAT HARI RAYE
MAAP ZAHIR BATIN

Segale tersalah dan terkasar bahase harap di ampun kan...
Sile jauhi weigh scale jike tak nak pengsan yek :)
ENJOY

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan kengkawan...
Harap maap di atas SEGALE kekasaran, kesilapan dan apa jua kesalahan diri ini...
Semoge Ramadhan kali ini lebih baik dari yang lalu...
Semoge kite sentiasa mencari keredhaan Allah di bulan yang mulia ini...
Selamat berpuase kawan2 :)

Paling Layak

*Aku draft entry nih senin petang ari tuh...*
*Belum sempat post,sekali semalam En Taman memaklumkan kitorg dapat memo baru yang working hours 8am to 4.30 am*
*So,sorry lah yek marah2...Peace :D*

Cite nih memang paling layak duk dalam blog aku...
Di ulangi: PALING LAYAK...
Kalo dapat bertahan,sile lah...

...working hours for the month Ramadhan is to remain the same.Nonetheless,
all the Muslim Non-Executive Staff are to commence work at 8.00am and allowed
to leave at 5.00pm.This will enable them to go back slightly earlier to prepare the
meal for break-fast....


Hilang akal ke ape?
Memo utk working hours sempene bulan puase nih...
Sekali lagi, hilang akal ke hape nih?!
Non-exec blh blk awal..
Abis, kuli kuti macam aku nih patut boleh balik lagi awal lah kan?!
Aku paling suke part 'This will enable them to go back slightly earlier to prepare the meal for break-fast'
WTH?! mahu tak keras sangat menyumpah...huhu
Diorg jek eh kene masak...
Kitorang nih ade tukang masak eh kat umah?!
Eh?!
Lawak gile...

sAYE SUKE EN TAMAN, eh silap, SAYE SUKE KERJE!!!!!
SAYE CINTA KERJE!!!!
SAYE LAGI CINTE BOS SAYE!!!!

Monday, August 9, 2010

GCB


GCB...
Gemok...
CB tuh tak tau lah ape..
Nak sgt makan GCB nih...
Ngade2 nih...

Tengahari nih jadi ke nak makan mekdi?!

JADIIIII!!!!Kalau tak jadi,saye nangis...

Eh, jangan lah sampai nangis...

Aku lah tuh yang sampai nak nangis...
Kate ngade lagi dramatik...
Huhuhu...

*Malas nak surf tenet utk cari maksud,jadi sile beritahu aku*

Nak makan ape?!

GCB!!!!!!Tapi air nak tukar air sprite

*Mekdi ampang park tghari nih tak ramai org...Macam tak caye...Hmmmm*
*Lebih kurang 5 minit kemudian*

(Dalam hati jek)
YAY!!!!!
Akhirnye...

Ape maksud GCB nih?!

Grill Chicken Burger...

Ye ke?!

Tah..Agak nye...

Ler..Main blasah jek nih..Bukan gourment chicken burger ke?!

Tah...

Penah makan?!

Tak..

Tak pe,nanti rase saye punye..Makan fillet o fish jek,kenyang ke?!
*Ikut perut aku nih memang lah tak kenyang kan...haha..*


Ok...
Sedap..
I like...
Adik yang da makan smlm kate die tak suke sanggup tuh tak nak rase adik nye GCB smlm sebab nak makan ari nih dengan En Taman..
Hehehe..Ok ye..aku memang ngade2..tak perlu korang bagitau


Laaa...
Tu je ke cite nye...
Buhsan jek cite minah nih...
Hahaha..

Jika itu dialog dalam hati korang kan?!
Hahahaha...
Then again, nih personal blog aku...
Trime kasih atas segale kritikan dan komen2...
Tapi kalau tak suke blog saye, sile tak suke dalam hati jek atau luar hati atau suka hati kerna saye tak pedulik...
Huhuhu...
Ini blog saye...
Saye memang suke merapu dan merepek..
Sekian...

nota kaki: Saye suke En Taman, eh silap...saye suke GCB

Salt


Salt ialah garam....
Kan?!
Nape perlu name die 'Salt'?
Buat lah sugar ke chocolate ke...
Ok2..
Aku sedanag merepek...
Al kisah...
Aku telah menonton Salt ini...

*teringat*

Dila nih kaki wayang jugak eh..

Saye nih semua pun kaki...

Semua pun kaki?!

Ye lah..Kaki makan,kaki jalan,kaki tido, kaki tgk tv...ahhh..semua kaki lah...

*ok..iklan da abis*

Mase nak tgk cite Salt ni,aku teringat ade komen aku bace dlm paper malay mail tak silap aku...
Die kate cite Salt nih biase jek...
Selain cite die cite action,other then that mcm biase...
Die kate first 10 minit da boleh agak sape yang jahat nye...

Ok..
Aku kate...
Plot cite die menarik..
Lain dari yang lain..
Walopun ending die tak make sense..bagi aku lah...
Memang da boleh agak sape yang jahat tuh,cume tak sangke jahat die mcm tuh...
Dan cite nih byk mengundang aku punye 'aik'
Double double tak tau nak stop kat bape double agent..
Conclusion aku;
Cite nih ok..
Menarik lah jugak...
Tak rugi jugak lah tgk...
Bagi aku lah...

Tapi ade 1 line dialog die yg aku jatuh cinte

I dont want to be safe...I want to be with u...

Owh...
Sungguh aku jatuh cinte dengan kate2 itu...
owh skali lagi...

Sunday, August 8, 2010

Tahniah!!!!

Nampak baju yang bersusun di atas?!
Tidak...
Itu bukan baju yang aku baru angkat dari ampaian lalu aku lipat...
Tidak...
Itu bukan baju jiran sebelah yang aku pun tak tau sape name nye..
Itu ade lah baju-baju-baju bape kali nak baju sebab aku da beli 12 helai baju tanpe rase sedikit bersalah pade 'kawan baik' aku a.k.a duit plastik ku yang aku beli...
Hahahahaha...
Cara?!
Ye...
Termasuk tali pinggang itu..
Tu belum lagi ade sepasang kasut mase aku amik gambar nih,kasut kat bawah...malas nak turun..huhuhu
Ye...
Aku gile kasut...
Aku da beli 3 pasang kasut utk bulan Julai dan Ogos ini saje...
Kenape?!
Why o why?!
Kenape kasut2 dan baju2 di luar sane perlu sungguh menarik dan menggoda?!
Bukan salah aku sepenuh nye...
Kerane mereke yang bersalah menggoda aku....
Akhir sekali...
Tahniah kepade diri aku sendiri..
Sekian....

Saturday, August 7, 2010

Inception


Umpama mimpi dalam mimpi....
Cewah...
Tu tajuk lagu jek...
Ari tuh tgk cite nih..
Kazen aku yg juge aku rase kaki wayang kate cite nih best...
Sekali aku pun g ler tgk...
Ok...
Memang best...
Kene banyak pikir...
Tapi aku suke...
Main point cite nih pasal mimpi dan macam mane bekas boifren aku,sebab dulu die ensem,skrg da tak bape ensem Leonardo DiCaprio a.k.a Dominic memanipulasi kan minda dan mimpi orang...
Beberapa fakta yang aku suke menurut kate Dominic nih:
1)Kite tak ingat macam mane mimpi kite tuh start
2)Mimpi kite rase lame sangat..Berjam2 tapi walhal kite baru tido beberape minit
3)Bile kite tengah mimpi,kite rase mimpi tuh adelah realiti; DAN
4)Bile kite bangun dari tido,kite tak ingat pun ade kite mimpi...
Kan kan kan?!
Ade betul jugak...
Selebih nye tuh aku rase macam boleh jadi logik jugak...
Tapi memang gempak jugak lah pembuat cite nih boleh nak pikir detail2 lain tuh semua...

So,aku memang suke cite nih...
Tapi partner wayang yang tgk cite nih dgn aku kate die Sak Ke Pal (sakit kepale)...
Hehehehe...
Sak Ke Pal pun best kan kan?!


Friday, July 30, 2010

Rindu

Tadi setelah agak lame aku tak msg mak dgn kakak amin, aku msg mereka...
Kakak amin blm reply lagi..
Tapi mak amin da reply...

Alhamdulillah, makcik sihat. Salam sayang buat dilah. Dilah tetap di hati makcik.Tq tnya kabar

Ketahui lah makcik sekeluarga juga tetap d hati dilah...
Rindu...
Rindu pade amin....
Rindu pade mak amin...
The warm and humble and strong person she is...
Lost her son and just one year later lost her husband...
I cant imagine how strong she has to be for her kids..
For amin's brothers and sisters...
For her other 6 kids...
Alone...

Masih terase sedikit bersalah tentang ape yang berlaku pade amin...
Tapi takdir...
Kalau maaf boleh kembalikan amin, aku akan memohon kemaafan itu...
Arghhh...
Ape lah aku merepek nih...
Ini semua ketentuan Allah..

Smoge roh amin dan abah amin sentiase d cucuri rahmat
Al-Fatihah

Wanita Dan Sahabat

1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh Allah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga. Rasullullah SAW bersabda " Tiada si bujang di dalam syurga" (Muslim). Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin Sesudahnya. Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripada ahli syurga.

3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga. Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan di kahwinkan oleh Allah dengan seorang daripada lelAki yang masuk syurga.

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin. Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranya suaminya masuk syurga.

5. Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya. Wanita ini akan tetal bersama suaminya yang dikahwini di dunia sekiranya suaminya masuk syurga.

6. Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yang terakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali di aberkahwin. Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itu menjadi ahli syurga. Rasullullah SAW bersabda. "wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir". "wahai tuhan ku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu....kami lah hamba yang mengharap belas darimu ...."ya allah jadikan lah kami hamba2 mu yang bertaqwa..ampunkan dosa2 kami .kedua ibubapa kami .dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"


DI DLM BERSAHABAT...

Apabila bersahabat, diri sendiri & sahabat harus mempunyai tanggungjawab & punya harapannya sendiri. Antaranya ialah :-

1 . Ketahanan bergurau senda, adat bergurau terlebih usik. Pastikan kita & sahabat saling boleh menerima gurauan oleh itu berfikir dahulu sebelum ianya berlaku.

2 . Jgn terlalu celupar atau mengkritik, kita sendiri tidak semestinya bagus dan betul.

3 . Jgn terlalu mengambil tahu hal peribadi org terdekat dgn sahabat spt
tunang, isteri/suaminya atau kaum keluarganya.

4 . Perkara sensitif spt gaji, kenaikan pangkat & hutangnya usah ditanya.

5 . Pandai menyimpan rahsia terutama hal peribadi spt rumahtangga atau hubungan suami isteri sahabat.

6 . Terima kekurangan & keburukan sahabat seadanya. Cuba lihat nilai positifnya dan lihat diri sendiri, diri kita tidak tentunya baik.

7 . Bijak menyesuaikan tutur kata dgn emosi sahabat. Jangan cakap mengikut sedap mulut tanpa memikir kesannya kepada sahabat.

8 . Berita baik atau berita sedih sahabat, biarlah dia sendiri memberitahu rakan lain walaupun kita sudah mengetahui. Ini tanda kita menghormatinya.
Jangan terlalu busy body dengan cerita kehidupan sahabat kita tanpa
memikir kesannya kepada sahabat kita.

9 . Menghormati hak & kehidupan peribadi sahabat. beri peluang sahabat
bersendiri. Jikalau terlalu berdampingan, mungkin menjemukan & kita hanya
menyekat perhubungan dgn insan lain.

10 . Jika salah seorg marah, beri peluang dia melepaskan amarah di hati.Jgn dibalas, berdiam & tunggu hingga dia reda & sejuk. Pasti hubungan akan kembali spt biasa. Manusia harus menerima hakikat setiap org ada lautan hati yg pasang surut.

11 . Sewaktu sahabat sedang marah, elok mendiamkan diri. Jikalau dia
mengomel, dengar & angguk. Itu lebih baik dpd membuat komen. Ia boleh
memburukkan keadaan.

12 . Jangan memburukkan sahabat di hadapan orang lain dan membanggakan diri
dengan mengadakan cerita i.e. kekayaan, kecantikkan dan sebagainya. Bangga diri tidak membawa kita ke mana-mana sebaliknya bersyukur dgn apa yang dikurnia oleh Allah s.w.t Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yang dikaratkan oleh air." Bila seorang bertanya, "Apakah caranya untuk menjadikan hati-hati ini bersih kembali?" Rasulullah s.a.w. bersabda, "Selalulah ingat mati dan membaca Al Quran."

Maaf kawan2 kalau aku nih bukan kawan yang baik...
Kerane sesungguhnye aku ini adelah hamba ciptaanNya yg paling lemah...
Trime kasih kerana sentiase bersabar dgn aku...
Kawan2 aku;
Korang mmg da best...
Korang ROCK ma world!!!!!


Kredit utk ade kakak kat ofis aku yg mengfoward kan email nih...
Juge peringatan untuk diri aku yang lalai lagi leka ini...

Thursday, July 29, 2010

Eclipse

Sengaje pilih poster nih...
Sebab ade Jake dgn Edward...
Sedang berangan2 di dalam dakapan Jakob dan Edward...
Hmmmmmm.....
Heeeeee~~~~~~
Weeeee~~~~
Yummmmm~~~~



Nak jadi Bella...
Sekian...
Hmmmm....
Bes nye jadi Bella...
Tak yah kot cite macam mane cite nih...
Sinopsis die, edward dgn jake sgt gile punye suke same Bella...
Skali lagi,mahu jadi Bella...
Hmmmm.....
Cho kate cite die tak byk da cut dari buku...
Slalu cite dari buku memang mcm tuh lah...
Pendek sgt cite nih...
Buat lah 3 jam ke...
Heeeeee~~~~
Kang aku plk yang termuntah kang....
Hehehe...

Saye nak jadi Bella...

Saya tak nak jadi sape2...

Sape soh faiz jadi sape2...Saye hanye mahu jadi Bella...Bella yang direbuti oleh Jake dan Edward...

Tak paham knape ade org sanggup suke kat sorang pompuan macam tuh...

Tak perlu paham...Saye hanye mahu jadi Bella...Heeeeee~~~~~

Monday, July 26, 2010

July 2010

Tadi check2 organizer aku...
Rupe2nye....
So many things had happen in this july...
Infact, july blm pun habis...
Masih ade berbaki 4,5 hari lagi...
Tapi...
Macam2 dah berlaku rupenye...
Rase macam perkare2 yang boleh berlaku untuk at least setengah tahun tapi da berlaku dlm mase tak sampai 1 bulan...
Baik dari segi keje ataupun bukan keje...
Cepat betul mase berlalu...
Tak sedar pun....
Isk2....

Where should I start?!
Bulan ni,ayah n ibu da blk kl n blk smule ke brunei pun...
Bulan ni,dapur ade 2 barang baru sempat ayah beli..hehe
Bulan ni,ayah telah d pertemukan dgn faiz tak kesah ler officially ke unofficially...anyway,for the first time ever in human history lah
Bulan ni,aku ade amik cuti 1 hari ye yan,aku saje nak bazir cuti...saje nak spend time dgn ibu n ayah...cewah...
Bulan ni,aku da penat gaduh dan baik dan gaduh dan baik smule dgn faiz bile gaduh,penat ler...bile tak gaduh,bes ler..merasa kan seolah2 dunie ini ku yg punya...hehe..ye ok...aku mmg dramatik..tahu!!
Bulan ni,masuk hari esok da 2 kali aku ke JB...
Bulan ni,aku da tgk teater uda dan dara..tgk movie sex and the city, despicable me dgn eclipse..
Bulan ni,aku da 2 kali pegi karok...
Bulan ni,mkn meatball ikea...
Bulan ni,3 kali aku makan nasi lemak..ade yg untuk breakfast,lunch n dinner demm!!!
Bulan ni, da 3 kali aku makan sate kalo tak silap lah
Bulan ni,aku pegi wetworld kt shah alam...
Antara bulan nih yg blm berlalu lagi:
Jumaat malam nak g makan ikan bakar kt melake...
Sabtu pagi nak pegi mandi air terjun..
Sabtu malam ade nite run...
InsyaAllah tuh sume dalam bulan ni jua...

So,penuh kan bulan july aku?!
Aku pun pelik..
Asal penuh sangat..
Sempat pulak semua berlaku dalam mase kurang dr sebulan nih...
Ketentuan....

Wow....
Tahniah dil!!!!
Sile perlahan kan hidup anda utk bulan depan dan bulan2 seterusnye...
Sekian...

Tak Perlu Tapi Mahu..Tak Mahu Tapi Perlu?!

Perlu tak perlu....
Mahu tak mahu...
It not an issue...
Tuh semua urusan mereka dengan tuhan..
2 tag line ini yg aku baru blaja dari mereke2 yg bertanggungjawab mengajar aku...hehe
Anyway, berbalik kepada isu di atas....

Kalau aku senyum, aku tak aspek pun org itu balas semule...
Kalau aku tegur, aku tak aspek pun org tuh balas semule..
Fine...
Whateva...
Like I give a shit!!!
But dun go n tell him which is my boifren kate aku yg tak nak kawan dgn korg...
Buat cite mengarut kate aku yg tak nak tegur n kawan dgn korg...
Buat fitnah kate korg tegur aku tapi aku yang buat tak tau...
WTF?!
Ok, lepas nih aku tak perlu lagi senyum pade korang kerana apperently korang tak reti bersopan santun dan beradab
tak pule aku nak kate korang nih tak beradab kan
Issue nye skrg nih pasal rampas ke ape?!
Aku tak pasti..
Aku rampas kawan korang utk jadi boifren aku ke ape?!
Macam mane cite nye nih sebenarnye?!
Ape yang korang nak dari aku?!
Atau korang nak die?!
Ape yg korang nak nih?!
Ape?!

Aku?!
Aku akan fight for it ala lagu cheryl cole tuh...we gotta fight fight fight fight for this love...ewah
Andai kata bukan jodoh kami pun, bukan sebab korang...
hanya andai kate ok..akan aku pertahankan dan perjuangkan..cewah...semue ni demi aku ok...bkn org lain..huh
BUKAN!!!!

Cerite nih seswai ke dgn konsep best woman win nih?!
Haish...
Macam2..
Trime kasih menwarnai hidup aku yang sedie banyak kaler da nih..
Trime Kasih....

So conclusion, aku tak akan lah nak biar kan korang nak buat sukati korang terhadap aku...
Terhadap die?!
Aku akan cube tidak tak biar kan juga walau hakikat korang da biase buli die kan?!
Tak ape..
Demi die..
Aku akan sabar...
BUkan sebab aku rase takut dgn korang...
Tapi sebab die...
Sebab aku respect die...
Sebab die...
Sebab aku care tentang die...
Sebab die tetap anggap korang kawan die walau korang slalu buli die...
Aku akan biar kan ape yang korang buat tetap korang buat sebab die..
Kalau ikut aku,memang... malas nak abis kan ayat
Mungkin kalau aku cukup bersabar,akhir nye korang akan sedar I doubt that
Well again, never live life thru expectation...
U'll get dissapointed..
But then again, I always pray...
Doa agar segale2 lancar...
Agar aku akan terus bersabar dan menerime...
Doa agar aku ditenteramkan hati ini...
Agar aku tidak cepat melatah dan terus bersabar...
Aku pasti, ketentuan Allah..
Allah Maha Mengetahui...
Walau ape pun berlalu aku tetap bersyukur...
Alhamdulillah...

Saturday, July 24, 2010

Despicable Me


Yep2...
Its the middle of the month and adik is here...
Meaning there's more activities to come and burning more money...
Nice...

Anyway, watch 3D of Despicable Me kat wangsa walk...
Ape ler mahai naaa tgv wangsa walk nih...
3D da 20 hengget....
Tuh pun early bird tuh...
Demm!!!
Nasib baik ler adik sorg jek....

Anyway lagi, best gak lah cite die...
Worth to watch...
The three girls sooooo cute...
Cite die pasal orang villain yg nak curik bulan and then adopt this 3 girls to steel the shrinking gun from other villain...
Mule2 this villian ape tah name but voice by Steve Carell nih nak guna kan jek 3 girls yg die adopt tuh, but later die da sayang those 3 girls...
Cite kartun kan...
So its cute...
And funny...
And very entertaining...

Thursday, July 22, 2010

Uda & Dara



So its bakar money again....
Aku telah menonton uda & dara pula...
Cite nye....
Hmmmm....
Not so lah...
I dun enjoy it....
Boooooring.....
The moment it starts, I wonder when its goin to end...
Siap ade break lagi...
Sebelum nih aku tengok teater mahsuri dgn natrah takde break pun...
But I'm glad someone enjoy it...
Yep dear, I'm glad u enjoy it...
Hehehehe...
Nanti kite tgk teater lagi ok dear?!
as if this dear reading this...hehehe
Ain kate nak bawak kawan...
Kawan lah sangat...
Skali sampai efy rupe nye...
Ceh...
Tak bes langsung...
Hehhehe...
Peace efy...
Ok..
Pas nih nak tgk cuci the muzikal plk...
Tapi mahal ler tiket teater nih...
Haish...
Uda&Dara nih pun da RM93..
Hermmm....

Conclusion:
Not worth it....

Saturday, July 17, 2010

Jangan Bawak Kerete a.k.a CAR!!!

Tak tau lah diorg nih dapat lesen macam mane...
Sengal...
Nasib baik aku bawak kelise jek..
Senang nak menyempit2....
Hangin betul...
Lain kali bawak ler kete tolak jek...
Hish.....
Reti ke tak reti paking nih...
Malas betul nak betul kan kete die kan...
Meh sini kunci kete ko,aku betul kan...

Wednesday, July 14, 2010

KeredhaanNya

Itu yang patut aku buat..
Tapi ape yang aku buat:
pening kan kepale cho,adik,yan dan mereka2 yang sewaktu dengan nye...
Maaf yek mereke2...
Terime kasih yek mereke2....
Tahan jek melayan aku yang menyampahkan nih...

Silent is golden...
Sometimes,
Silent is brilliant...
But its me here...
ME!!!!
As in ME!!!!
Reti plak silent nye?!
Ade ke dalam kamus hidup aku perkataan silent nih...
But somehow, I have to adekan...
Cukup2 lah semak kan hidup mereke2 yang aku sentiase semak kan..
Hehehehehe...

Kate mereke2 yang baik hati yang aku slalu semak kan itu,
Kejap jek aku nih...
Nanti bile ok,bukan main...
Kuat meroyan...
Hahahaha...
Ade sape2 nak deny?!
Hahaha...
Mesti tak de...
Aku pun tak tergamak nak deny..
Kalo nih comment @ status kat facebook, aku nak tekan button like da...
Bukan setakat like jek,super duper powerful like pnye...
Hahahaha...

So people,adilah the meroyan is back!!!!
Hahahaha...
And I personally pray it wont be long...
Coz, I pity mereke2 itu...
I dont pity me...
Padan muke me!!!!
Sendiri cari pasal...
Bukan org suruh pun...

Ok...
Kemeroyanan aku harus berhenti sampai di sini saje...
Sekian...
Semoge meroyan ini pergi dan tak datang semule..
Tolong lah...
Kasihan mereke2 itu...
Peace no war...
Mafia war kadang2 tak pe tuh pun da lame tak main...bz giler...ceh2
Hehehehe....

Sunday, July 11, 2010

Sex and The City II



Sisters day out...
Hahahaha...
Tak yah tunggu nak have fun nih...
Sape yang ade,rembat aje...
Kuar dgn sisters pun best jugak..
Tak perlu tngu boifren kalo ade...kalo tak de?!kalo yg macam ade tapi tak de atau yg macam tak de tapi ade...hahaha
Anyway,bes lah cite nih...
Buat saye rase mahu melancong ke Abu Dhabi aje...
Hahaha...
Malas lah nak ulas, tapi memang bes lah..
Tak sure lah cite nih tak dapat sambutan ke ape?!
Show yg tinggal kat midvalley dgn pavilion jek...
Aku tgk kat midvalley...

Pas tuh membelasah Carl's Jr...
Yummm...
Itu beger bapak besar...
Maap,tak sempat amik gambar...
Kelaparan menguasai diri...
Walopun Carl's Jr itu fast food, tapi kami kene tunggu 15 minit sebelum beger itu sampai..
Tuh yang lapar giler tuh...



Power of sisters...
Hahaha...
Poyo jek...
Macam ala2 power puff girl lah..
Pape pun,aku lah yang paling comel itu..sekian...haha

Saturday, July 10, 2010

10th July...

Mahu aku tulis ape?!
Lately nih blank lah...
Tak tau nak cite ape kat blog nih?!

Rase macam nak cite tentang kenangan lame lah...
Its 10th July 2010...
4 years ago, this date...
It was final world cup 2006 between Italy and France (yang balik awal tahun nih...hahaha)
Anyway,thats when it happen...
Official not that official me and amin...
Hmmm....
Its been 4 years now...
I still missed him...
In someway that I couldnt imagine...
Sometimes I still wonder how things would be if amin is still around...
He knows I still love amin...
He knows I still missed amin..
He knows that I will always love amin..
He knows that amin is always inside my heart...
Always....
He knows...
I know....

After 4 years and nearly 2 year of losing him...
I'm still me...
Still missing and loving him...
I will always remember amin as part of my life...
As part of what I am today...
I still live on his advise he used to gave me...
Thank you...
Mohd Khairul Amin Aris, I will always love u...
I do...
Semoge roh amin sentiase dicucuri rahmatNya...
Al-Fatihah....

Thursday, July 8, 2010

Hati Yang Kau Sakiti



jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

* maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti



Kalau selalu2 macam nih, penat jugak...
Haish...
I ask for it, I live with it...
Just wondering how to be OK and happy for other people when I'm hurt...
How?!
I'm happy if u're happy
But what if,u know that I'm hurt but u still can be happy?!
How is that even possible?!
Please tell me how?!

Sunday, July 4, 2010

Terpengaruh Jua

Selalu dengar cite2 org beli2 barang kat blog...
Selalu jugak wondering, ok ke? sampai ke?!
Akhir nye, aku menjadi lah antare org2 yang terpengaruh pade rakan sebaye dan keadaan semase...
Beli lah jua aku kasut...
But, on my defense, kasut tuh cantek ok...
Belum penah jumpe lg kat kedai...
Tuh yang aku decide nak beli tuh...ke tuh alasan nak beli jek?!hehe
Time kasih pade yan yang meletakkan link orangelittle kat page die..
Thank you yan...


Cun kan?!tak penah jumpe kat kedai kan?!kan kan?!

Friday, June 25, 2010

Rumah Terbakar Panggil Bomba: Episode 2

Memandangkan ini episode 2, sile bace episode 1 dulu yek...
Menyenangkan pemahaman...
Kalo tak nak sukati...

OK...
Sambungan:

DILAH!!!!
API API!!!!!


Hah?!Api?!Ape jadi?!

Adik pasang aircond bilik die...

Laaa....


Serius api...
Panik mak aii...
Bukan main...
Gile ko...
Api kot..
Korg penah ke nampak api betul2 depan mate selain unggun api atau api lighter?!
Tidak!!!
Api pade dapur gas atau api BBQ juge tidak di kire korg penah nampak api ok...

Ianya benar api...
Kalo dalam pale korg skrg tertanye macam mane rupe api itu atau mengape tiade gambar api tuh, MEMANG AKU LEPOK KPALE KORG!!!!!
Panik gile gedabak...
Macam mane nak padam pun aku tak boleh nak pikir..
Tak kan lah boleh teringat nak amik gambar kan...

Kitorg sume memang macam lipas kudung..

Panggil faiz!!!!

Adik,pegi panggil faiz...yong nak pakai baju nih..


(Seperti yg di cerite kan smule oleh faiz dan adik,lebih kurang r...Nak detail tanye diorg r)
Faiz!!!!Faiz!!!!Rumah terbakar...Aircond bilik adik terbakar!!!

Terbakar?!Ok2....


Ok...
Time nih aku da ade di situasi kejadian...

Ibu: Nih ade towel nih?! Boleh ke padam?!

Aku: Boleh ke pakai towel nih?! Tak merebak lg ke nanti?!

Faiz: Boleh2...Basah kan towel tuh..Boleh nih

Ok...
Pendek kan cite lah...
Kalo nak buat dialog, susah plk...

Dengan tak ade tangge, nasib baik lah kan faiz tuh tinggi...
tinggi lah kan dari kitorg yg comel2 nih kan
Panjat je ler kerusi yg ade tuh...
Aku tak tau lah macam mane faiz buat, tapi die serkup towel basah tuh kat api tuh...
Alhamdulillah...
Terpadam jugak lah api tuh...

Alamak, lupe plk cerite...
Mase kelam kabut tuh, adik call jugak lah bomba...
Boleh tahan lah jugak bomba nih punye 'awal'..
Agak2 setengah jam pas tuh baru sampai...
Siap mase adik call tuh boleh plk manusia yg angkat tepon tuh kate:

Owh, ini bukan kawasan kami..Sebentar yek,saye sambung ke balai bomba kawasan cik

Nasib plk kebakaran kecik...
Kalo kebakaran besar, aku boleh plk pesan kat api tuh

Cik2 api sekalian, jangan merebak dengan begitu pantas yek...
Saye sedang cube mendapat kan bomba kawasan kami...
Bawak bersabar yek cik2 api sekalian...


Boleh ke cakap dengan api macam tuh?!
Boleh?!

Half an hour after that, datang lah bomba..
Yup..
Betul lah tuh yang korang imagine tuh...
Truck bomba yg siren bagai...
Siap fireman tuh pakai baju bomba yg fire proof tuh..
Ade lah dalam 5 firemen naik bilik adik...
Da rase klakar da?!
Nasib baik pakcik bomba tuh baik..
Serius baik giler...
Tak de lah die marah2...
Tak kan lah nak marah kan?!
Kan?!

Kecoh lah semua neighbour2..
Siap anty depan umah aku datang terus tanye knape...
Hahahahaha...
Truck bomba kot datang...
Hahahahaha...
Lawak2...

Pas tuh ibu kelentong ler kate aircond nih dah lame tak pakai sebab kitorg nih semue br blk dr brunei...
Hahahahaha....
Pd hal memang da terbakar kot ari tuh...
Aku yang tak de mase nak panggil repair man...
Sempat lah pakcik bomba tuh pesan electric appliances kene services kalo da lame tak gune...
Time kasih pakcik bomba...
Saye tau knape pakcik bomba tuh lambat...
Kepade sesiape yg penah dtg umah saye, tentu tau bagaimana keadaan kerete di kawasan rumah saye bkn?!
Hahahaha...
Kerete yang penuh di kiri dan kanan bahu jalan...
Pendapat en fareez jue boipren cik mikel jeksen a.k.a cho ; tentu bomba tuh lambat sebab atas alasan2 di atas...

Begitu lah cerite nye...
Yang klakar nye...
Mase panik2 tuh, aku tak dapat nak pikir langsung ape nak buat..
Yang aku dapat pikir ape yg tak patut buat...
1) Jangan bukak tingkap..Takut angin tuh menyemarakan lagi api; dan;
2) Jangan libas2 dengan kain..Takut kain tuh pulak yg terbakar lantas merebakkan nye...



Nih lah rope aircond yang terbakar tuh...
Bawah tuh langsir..
Nasib baik ler api tak terkene langsir tuh...


Akhir skali, sesi ice breaking antare ibu dan faiz first tuh faiz jumpe ibu berjalan dengan lancar nye...
Kate ice..
Elok lah ade api..
Cair kan..
Care tak?!
Itu lah kate:
My love, my hero maaf kalo ade yang muntah hijau..yep..aku memang gedik dan gatal

Thursday, June 24, 2010

Rumah Terbakar Panggil Bomba: Episode 1

Tugasan:
Amik ibu dengan adik kat KLIA..
Waktu:
Pas keje

Bile ibu dengan adik masuk kerete:
Perhh....
Macam nak runtuh kerete..
Semue org pun nak cerite...
Gamat giler...
Tuh pun cho tak ade lagi tuh...
Baru aku dgn ibu dgn adik dgn faiz tapi faiz tak brape bersuare lah..hehe...
Owh,btw, adik baru first time naik kerete yg dah tak brape nak baru tu..
Sian...

Btw,tak tahu mengape KLIA semalam sangat ramai org nye...
Eh silap..
Aku tak nampak org yg ramai..
Aku nampak kerete yg banyak...

Ok...
Pas tuh update cerite dari brunei...
Knape azrinaz kene cerai..
Knape?!
Korang nak tau ke?!
Tak nak kan?!
Hahahaha...

Ok...
Memang aku suke merepek..
Tajuk pasal bomba lah rumah terbakar lah...
Mane cerite nye nih?!
Hahahaha...
Jap ler..
Mukadimah dulu nih...

Owh...
Cerite yang selingan yang penting blog aku kan?!semua cerite pun penting ape..haha

Faiz,kite lalu MEX lah jugak balik nih...

Ok,jalan yang nih kan?!

Tah...yang kanan nih kot...Tak pe...sampai jugak nih...


Bagus...
Blind leading the blind...
Aku ke blind ke faiz ke blind...
Hahahaha..

Tibe-tibe baru aku teringat...

Alamak faiz,lupe nak soh faiz singgah petronas tadi...nak isi minyak..

Laaa...nape dilah tak cakap...tak pe...cukup nih..


Aah....
Cukup lah sangat...
Tekan kat meter tuh...
Pertame kali tekan: 51km
Ok...cukup nih...
Kate faiz..
Nih blm smpi bangi lagi nih..
Owh btw, tadi salah jalan dan tak masuk MEX pun..
Lalu PLUS...
Kedua kali tekan: 50km
Cukup..kate faiz...
Blm smpi kajang, faiz tekan lagi,
--;--
Aku pandang faiz,faiz pandang aku: Hahahahahahaha

Gasak ler...kalo mati nih,faiz tolak,saye bawak....

Sempat...Tuh ade shell depan tuh....


Hehehehe...
Ceritenye,sempat lah sampai shell...
Hahaha...

Sampai shell, aku dgn faiz turun ler nak isi minyak...
Pas tuh aku yg dari luar kete nih nampak ibu dgn adik gelak2...

Apsal korang ketawe?!

Ibu dgn adik pelik asal awak kene turun?Kalo kat brunei org dtg isi kan...Hahaha


Ceh...
Ngade2...
Baru duk brunei 2 tahun, eksyen...
Tngu ler balik for good nanti...
Bukan setakat kene isi minyak sendiri,malah minyak bapak mahal kot...

Ok2...
Dah sampai umah dah...
Ok...
Dah cukup forum utk extra gamat lagi...
Tambah pule dgn cho...
Sempat ibu dgn cho cite macam mane aircond bilik adik tuh meletop ari tuh..
Rosak..
Dah tak boleh pakai...
Terbakar skit ari tuh....

Nanti ibu panggil lah org repair tgk aircond tuh...
Dah2..siap2 smayang mandi..nak g makan...Ibu lapar nih


Aku pun mandi ler...
Agak2 nak sudah mandi, dengar kecoh giler kat luar...
Aku bukan cakap dalam hati,
Perhh...ape ler gamat betul diorg nih...relex ler...macam2 betul nak cite nye...

Tibe2 ibu ketuk2 pintu bilik air aku:

DILAH!!!!!!!!!API DILAH!!!!API!!!!!

Alamak...
Dah pukul 4.30...
Tak sempat nak tulis lagi...
Hehehehe...
To be continued :)

Wednesday, June 16, 2010

Things I Hate...

Hari Selase ade hari puake yg aku suke
Sebab:
1)2 minggu skali pade hari slase aku perlu ke JB..iye tentu nye utk jln2 TAK KAN LAH KEJE KAN...
2)Iye...aku perlu drive sorg2 pergi dan balik dan IYE aku sgt suke dan IYE aku memang TAK penat langsung ape tah lagi mengantok
3)dan alasan2 seterusnye yg malas aku nak senaraikan lagi....

Perkare yang SANGAT aku tak suke bile drive kat highway:
1)Jangan duk lane kanan kalo agak2 nak jln macam siput sedut
2)Bile aku duk lane kanan, kete yg dtg dr blakang laju macam tacometer die cecah 350 km/h dan plat kete nye bermule dr 'S'...hmmmmmm

Untuk perkare pertame itu; aku rase kete depan aku bwk mcm siput sedut....
Skali tgk tacometer aku da cecah 150 km/h rupe nye...
Hehehehe...
Laju ke?!
Tak lah laju sgt kan?!
Hehehe skali lg...
Shhhh...jgn bagitau ibu..hehe...
Faiz pun kate laju tuh...Die pun tak penah bwk selaju tuh..
Tp die kan tortis...hehehe...

Dan yg terbaek, on the way ke JB aku ternampak eksiden
Teke kete ape?!
OK, tak payah teke...
Aku bgtau...
Mini cooper ok...
Jalan yg same, menuju ke selatan..
Berpusing siot kete die...
Tayar pun da berlipat...
Nasib baik body kete tuh ok..
So, I guess passenger kalo ade lah and the driver selamat lah kot..
Pas nih mesti korang wondering mane nape aku tak amik gambar eksiden tuh kan?!
Kalo aku amik kang,aku pun join skali kot berpusing @ sewaktu dgn nye...
Tangan ade 2 aje dan perlu utk pemanduan...
Tak dapek nak amik gambar memang teringin nak amik pun..huhu
Sekian

Sunday, June 13, 2010

Betul Ke?!

Label pun da JK kan?!
So,mari lah melayan JK aku...
Hahahaha...
JK aku ari nih memberitahu aku kini hidup aku hampir sempurne...
Aku bahagie....
With such a wonderful people surround me....
Now this new person really make me more happier...
As happy as I cant imagine before...
Is this really happening?!
Is it?!
Im not saying that he's so prefect..
There are the pro and cons...
Apparently he has the cons..
But I decided I'll live with his floss...
Sometimes I feel like I'm in a dream..
Please dont wake me up...
A friend of mine said, maybe its my time now..
Maybe I really deserve this after all what I've been thru..
Well anyway, is not like I'm getting married now or tomorrow...
We'll see...
Its long way to go...
Let love lead the way I guess...
Finally...
Alhamdulillah....

Wednesday, June 9, 2010

Saye Ade Blog

Saye ade blog

Blog?!

Aah.Blog...

Blog pasal ape?

Slalu blog cite pasal ape?

Macam diary?!

Yup...Tapi blog sape repek2 jek...saje2...

..........

Tak tanye pun ape blog aku...haha...
Lantak ler...
Boleh aku repek2 lg kat blog ni sebab dear tak bace...huhuhu....

Monday, June 7, 2010

Weekend Itu...






Sangat suke mereke yek....
Ini faiz,cho dan kak shima..
Aku tukang amik gambar ler...






Ni ari jumaat..ke i-city shah alam....
Cho yg nak sangat amik gambar nye...
Cantek utk amik gambar...
Nasib baik ade kak shima selaku tukang amik gambar..
Harap kan cho,hahahahha....
Harap maklum...




Ini hari sabtu...
Ade 2 wedding...
Satu kat wangsa maju,ade orang kt ofis aku anak die kawin ensem anak die
Tapi tak de ambik gambar...
Nih wedding ke2 kat ukm
Halina a.k.a lin
Member skolah Puteri Titiwangsa dulu...
Aku sampai lambat, member2 lain sume da balik...



Kembar seiras...



Ini pula hari ahad....
Time kasih kepada kak anim kerne beri tiket skyway yang pree...
Tak penah plak aku pegi naik genting nih tapi tak masuk theme park die..
Rupe nye banyak bende boleh buat...
Hehehe...
Betul ape...



Kesimpulan nye:
I had a gaaaareat weekend...
Weekend yang penuh dgn makan jua :D

Sunday, June 6, 2010

Legenda Budak Setan



Tah lah nak komen ape pasal cite nih...
Tak tau jugak nak kate menyesal ke tak...
Yang aku tau cite nih penuh sgt...
Die compress dlm mase tak sampai 2 jam...
Faidz teman wayang a.k.a incik boipren yg sgt baik lyn aku nk tgk sgale cite kate byk sgt konflik nye...
Whats next kate die....
Aku pun tak ingat sebenarnye exactly mcm mane cite dlm novel..
Yg aku tau,aku fanatik novel ahadiat akashah kot dlu...
Tak tau bape bintang nak bagi..
Serius,bile kuar wayang aku tak de rase pape...
Recommendable ke tak pun tak tau nak cakap...
Kesimpulan nye, AKU PUN TAK TAHU....
hAHAHAHA...

Monday, May 31, 2010

Tak Boleh Jadi Ni!!!

Halamak....
Hari ni rase berapi2 pule semangat kejalanan aku...
Baru tadi cik ain kate die nak g vietnam bulan 7...
Usha2 fesbuk member, ternampak plk die pegi australia...
Hish...
Tak boleh jadi nih...
Mahu jalan jua...
Tapi....
Sentiase kekeringan duit...
Utang da keliling pinggang nih kalo ade 5 pinggang,5² pun penuh dengan utang...haha
Cuti pun tak banyak...
Perlu ke aku simpan cuti dan duit untuk kawin?!
Hehehe...
Tibe2 kuar topik plk...
Tahun depan nak amik lesen scuba...
Hahaha...
Gile lah aku nih...
Cuti tak de...
Duit sikit..
Ade hati nak pasang cita2 tinggi...
Takpe2...
Hidup hanye skali...
Rite dear?! mcm lah c dear itu membace blog ini
Hahaha skali lagi...

Thursday, May 27, 2010

Perbezaan Malas dan Takut

Mari kite blajar bahase yek…

Mengikut kamus dwibahasa oxford fajar:
Malas bermaksud lazy atau indolent.
Maksud Indolent pule mengikut dictionary.com adelah:
1. Having or showing a disposition to avoid exertion; slothful
2. Pathology. causing little or no pain; inactive or relatively benign


OK kawan2?!
Masih mengikuti?!

Mengikut kamus dwibahasa oxford fajar lagi:
Takut bermaksud afraid atau fear mengikut dictionary.com lagi:
1. feeling fear; filled with apprehension.
2. feeling regret, unhappiness, or the like
3. feeling reluctance, unwillingness, distaste, or the like

Baik lah kawan2….
Jadi korg rase same tak maksud kedue2 mereka di atas?!
Biar aku tolong jawab kan…
TAK SAME!!!!!!! sengal…bongok!!!!

Org Tue Yang Sengal (OTYS): Nanti awak bwk drawing nih tunjuk bosS pas tuh mintak sign die…
Aku yg kiut..harusnye: Ah, tak nak ah…kang die bising2…malas ah..
OTYS: (sambil berkate pd org lain) Takut sgt lah die nih kalo nk g jumpe bos..
Aku: oii orang giler Hello, saye tak takut ok?! Saye malas… Takut dgn malas lain..RETI????!!!!

Definasi mengape aku malas nk g jumpe bos:
Imagine frekuensi kapal terbang bile die belepas…
Imagine konsert double trouble walopun aku tak pegi
Imagine pengetue korg yg garang giler tuh bile korg nk masuk ofis die sebab korang buat salah…
Nak aku list kan lagi ke?!

Malas sebab semua orang nak lepas BONTOT masing2…
Malas sebab aku yg selalu kene tempias orang punye salah…
Malas sebab aku tak buat salah tapi kene marah…
Malas sebab bukan nye aku tak menjawab bile pitching die dah macam penyanyi okestra, aku jawab, tapi jawapan die lebih powerfull macam kuase dragon ball bile dah cukup 7 bijik…
Nak aku list kan lagi kenape aku malas?!

Wednesday, May 26, 2010


Aku memang comel macam nih pun kan?!Hahahaha

Obsesi baru aku..
Semue nye sebab gigi aku yang CANTEK ini…
Huhuhuhu…
Disebabkan bulan nih jek, da 4 kali aku jumpe dentist, jadi aku obsess…
Obsess utk siap kali lepas mkn,sblm tido,bangun pagi, gosok gigi dan kumuh dgn oradex…
Tak penah2 lagi aku rajin rope ini…
Sebelum nih nak gosok gigi pagi2 pun susah…
Hehehehe…
Opppsss…
Tercrite plk.. :p
Anyway…
Dah masuk bape ari lepas cabut surgery gigi ini tapi masih sakit dan susah nak mkn bile susah nak makan yg aku hangin nih…nanti kurus,susah r..hahahaha muncul lah obsesi ini…
Hahahahaha…
Tapi bagus jugak kan…
Hygiene lah gigi2 ku yang CANTEK ini…
Hahahaha lagi…
Di akhir crite, saye ingin mengucapkan trime kasih kepada dokter gigi saye kerane die telah buat keputusan utk cabut gigi saye lantas menukar saye menjadi seorg yg sgt menjage gigi kini…
Sekian

Tuesday, May 25, 2010

There goes MY MOTIVATION

Semangat awal pagi hari ini telah hilang,lenyap….
Ok adilah…
Come on…
Focus…
I told u so…
Don’t get so comfortable…
Arghhh!!!
Aku nih pun hari2 mahu tensen…
Tapi pagi ni, sesuatu telah buat aku hilang semangat…
Semangat utk keje…
Tapi masih terlalu awal utk betul2 sedih mahu pun betul2 hilang semangat…
Come on adilah….
U need no one tell u that u are strong…
Arghhhh skali lagi!!!!!

Letih betul…
Ari nih mmg SUX!!!!
Dah lah hilang focus…
Cilent banyak songeh lg…
BOSS BEST!!!!!!!

Pagi2 ade org khabar kan good news die pade aku…
Dulu die ade pegi exam kat uitm utk jawatan ape tah aku tak ingat…
Lulus!!!
YAY!!!..
Yay ke?!
So, next step die kene pegi interview…
Kalau interview lepas, meaning die no longer work here…
There goes my motivation to wake up in morning and pegi keje…
I’m happy if u’re happy
Aku cakap pade die…
Hmmmm~~~~

Dapat lagi satu perkhabaran, ade 1 kakak yg slalu tolong aku karang surat @ email pun nak benti jugak…
Tak tahan dgn tekanan yg diberikan oleh org2 sekeliling bos lah tuh..hahaha
Husband die kaye…
Die tak keje pun tak pe n memang die tak de keje lain pun lagi…
Kalau lah aku pun blh benti cm tuh…
Bes nye….


PERLU SEMANGAT!!!!!!
SILA CARI DALAM DIRI SENDIRI!!!
BUKAN PADA ORANG LAIN YEK ADILAH!!!!

Sunday, May 23, 2010

Maaf...Ini Cerite Gross...


Gross kan?!Itu gigi yg dicabut dan kapas yg da ke brape tah tp masih berdarah...ouch..

Hari itu aku pegi cabut wisdom tooth ku…
Siap kne surgery ok…
Coz gigi itu tak kuar..
Dokter kne belah gusi…
And stitches…
BES……
Yang penting dapat MC 2 hari..
Hehehe…
MC utk tido..
Jadi aku tido utk 2 hari itu..
MC memang bes…
Tapi sakit nye, bleeding nye mak aaiiiii…
YUUUMMMMM…
Bes sgt…
Nih dah nak masuk hari ke 5 pun masih sakit…
Haish…
Hangin tul…
Nak makan pun susah….
Tapi tetap makan…
Jangan risau…
Aku tak akan kurus sebab sakit gigi ini…
Kalau lah boleh….
Hahahahaha…

Annoying Breakfast

Had a breakfast kat Papa Rich kat seri rampai tadi…
Anyway, that’s not the story here…
There were 3 people depan meje aku dgn cho…
Makkkk aiiiii….
Giler annoying…
I wonder tah2 orang lain pun slalu annoy dgn aku cm tuh…
Giler pitching minah tuh mmg tinggi…
Ala2 Fran Fine dlm cite Nanny tuh pun ade gak…
Rope minah tuh blh thn…
Bukak mulut hancur siot…
Ade 2 org lagi dgn die…
Aku mcm tak dengar sore diorg sbb sore die da penuh kn restoran tuh…
Hahaha….
Tuh jek nak cite…
Tgh breakfast kene dengar sore yg SANGAT annoying…

Monday, May 17, 2010

Perlu kah Kejujuran Itu?!

Boss: Pegi je lah...Ape yg u takut sgt?!

Boss (tgh ckp dgn org lain): Adilah ni hah,tak mau p meeting tuh...(bla bla bla..pnjg lg die bebel nih)

Aku: I tak takut puan...the client is not happy to see me.

Boss: Then make her happy lah...What for I nak anta my expert just to answer simple question..Anta u pun da cukup..

WTF????!!!!!
Perh...
Cakap senang...


Aku: *Ko (*sedap nye kalo blh bhs aku ko dgn pakcik nih) ckp ape dgn boss smpi boss sound *aku nih?!

Bkn Boss: Saye cakap awak tak nak pegi meeting tuh.

Aku: Asal sengal sgt ko g cakap mcm tuh dgn boss?Asal tibe2 ko nak kne JUJUR sgt?!

Bkn Boss: Ye lah...awak kan tak nak pegi meeting...saye cakap lah dgn boss mcm tuh..

BODOH!!!!!!

NIH NAME NYE KAWAN2,JUJUR TAK KENE TEMPAT...
Kawan2,hari ni aku belaja:

1)Sile selamat kan diri anda sendiri tanpe perlu memikirkan org lain...
2)Jawab@goreng ape aje yg patut pd boss anda,janji anda lepas...lg bagus kalo anda reke cite


ARGHHHH!!!!!
TAK TAHAN NYE!!!!

My motivation only this TWO:
1:Ibu and ayah....kalo tak sebab ibu dgn ayah nih da lame aku resign 24 hours...
2:Die dekat ofis tuh...huhu

Wednesday, May 12, 2010

Hello....



Jonathan Groff
I've been alone with you inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for?

Lea Michele and Jonathan Groff
I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted
And my arms are open wide
Cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much
I love you

oooh yeaah

Jonathan Groff
I long to see the sunlight in your hair
Lea Michele
And tell you time and time again how much I care
Lea Michele and Jonathan Groff
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello, I've just got to let you know
'Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying, I love you

Lea Michele and Jonathan Groff
Is it me you're looking for?
'Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
(wonder what you do)
Are you somewhere feeling lonely
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by sayin
I love you

No Tepon Hospital Mental Plssss...

Malas nye...
Bile hati gundah gulana, banyak lah bende nak cite...
Ikut hati dan tangan nih, memang banyak giler bende nak cite...
Cume tak tau nak mule kat mane...
Hurmmm....
Lagipun buhsan lah dgn aku nih...
Haik?!
Aku buhsan dgn aku?!
Macam mane tuh?!
Ape cer nih beb?!
Ok...
Aku da mule merepek2 mcm kerepek yg kadang2 boleh jd muruku...
Arghhhh!!!!

Mahu mengeluh....
Da tak kose nak mengeluh...
Selalu dengar phrase: 'u never know until u take the risk'
Tapi macam mane risk nak amik lg nih?!
Bagaimana?!
Masalah nye, risk yg aku slalu amik nih end up hurts me...
In fact, hurts me badly...
And i'm being me, unfortunetly, tak reti serik kan..
Tak reti serik menyakiti diri sendiri...
Da tau diri tuh gile meroyan, nak gak take the risk...
And what the hell make I think this time will be different!?
What the hell?!
Not hurting...
YET!!!!
SO FAR!!!!
Nanti bile da hurt, cari sape?!
Wat ape?!

It isn't easy being me...
I tell u that for sure...
Hahahaha....

Bile time2 serabut gini br ingat DIA...
Kalo tak serabut,mane de igt...
Itulah aku...
Mungkin ini dugaan yg DIA nk bg pd aku yg lalai nih supaye aku tak lalai...
Wake up ADILAH!!!!!

Tuesday, May 4, 2010

Its Ayah Birthday...

Peace ayah :D

Happy Birthday 56th ayah....
Luuuvvvvv u sooooo much.....
Smoge sentiase di berekati Allah, panjang umur and MURAH REZEKI yg slalu anak2 perabihkan tuh..hehe
U've done a lot for me,for us...
How can we ever pay u back....
For the things and sacrifices u've made....
U're the best ayah that we could ever have...
MMMmmmmmuuuuahhh....

Saturday, May 1, 2010

Pelita KLCC


Breakfast pg td kt Pelita KLCC..
Aku mcm biase menu, tosei rawa n cho paper tosei...
Tosei dgn kari dgn chatni die mmg layan...
Selaku tong sampah yg ber jaye lagi tamak, kuah kari dlm bekas yg die bagi mane cukup..
Aku mintak mamak sengal tuh bg kuah tambah...
Macam ha**m..
Tau die jwb ape?!
Habis kan kuah kari tuh dlu sile bayang kan sleng mamak
Cam nak lempang kan?!

Motif cite:
Hangin dgn mamak sengal tuh sebab tak bagi aku kuah lebih..
Tu jek...
Last2 dpt jugak...
Tapi mamak lain lah bagi...
Sengal...

Friday, April 30, 2010

Hish...

Kebuhsanan lah plk d break yg panjang ari jumaat nih...
Nak g mkn, da kenyang...
Nak g jln2, gaji tak masuk lagi ye,ini 30 hb dan gaji blm masuk..bes kan
Broadband aku da tak boleh pakai balik kat ofis yg bes nih...
Nak update cite, nak gune gambar...
Gambar plk dlm fon...
Nak transfer tak de kabel...
Nak gigi biru, ade plk pc kt ofis nih gigi biru nye...
Hish...
So, aku mepek2 je lah ek...

Nak cite pasal perihal 1 manusie ini lah....
Tak mahu bagi tau sape die...
Tapi die kan, slalu komplen pasal makanan yg die mkn...
Makanan yg die beli lah...
Tak sedap, tak cukup lemak, kurang manis bla bla bla...
Aku selaku tong sampah yg ape2 pun telan nih ckp kt die:
I nih tak pandai masak...Sbb tuh I tak komplen byk2...I makan jek..Kalau I pandai masak, mmg I tak beli da...Sbb org lain masak konfem tak sedap...
Die jawab plk
I pun tak pandai masak da tak pandai tuh,jgn nak pandai komen jek...hati aku kate, tapi I tau macam mane patut nye die rase...Patut nye ade rase lemak2 skit bla bla bla...
Part bla bla bla tuh jek yg aku dengar...
Hahaha....

Motif cite:
Jgn suke nak komplen...
Cube jadi tong sampah mcm aku nih...
Sume pun bedal...
Tgk badan lah kan...
Hahahahaha...

Thursday, April 29, 2010

Couch Pink


Waktu: Blk keje...
Situasi: Blk keje kne tngu cho kt lrt setiawangsa.Die naik dari Masjid Jamek
Medium: Fon (msg)

Cho: Tgh tngu train.....
Cho: Tren prob..sangkut kat kg baru dr td lg...
Aku: Cari couch pink naik
Cho: Booooodoooohhhh..tu ktm komuter...bengong tul...
Aku: Sape soh naik lrt.ktm ade couch pink..lrt tak de...
Cho: Nak mampos....Malas layan...
Aku: Hahahahaha

Kesimpulan:
Dua-dua pun bengong...
Nih lah akibat keje kami yg stress...
Keje aku yg buhsan...kot

Motif cite:
Tak de motif...
Blog aku kan?!
Sukati lah nak cite pape...

Thursday, April 22, 2010

Al-Fatihah


Baru jap tadi fon aku berbunyi...
Along amin call..
Aku tak nak angkat...
Sbb roaming nih mahal...
Tibe2 aku tepk...
Mesti hal penting nih...
Aku da pk nih...
Smpi kl sabtu nnt aku call je lah trs...
Skali dpt plk sms dr kakak amin...
Salam. Akak ade berita sedih. Abah akak meninggal ptd td...
Ya Allah...
Innalillah...
Aku pun trs call dr umah kt brunei nih...
Aku try call 2 kali...
Tak angkat plk...
Tak lame pas tuh, mak amin anta sms kt aku...
Dilah,pakcik meninggal.jam 5.15 ptg td...
Aku blm tau lg sebab kematian, kebumi bile atau segale detail2 nye...
Mcm tak percaye plk...
Tapi ajal maut di tangan tuhan....

Al-Fatihah utk arwah abah amin...

Wednesday, April 21, 2010

Pertama....

Boleh ler aku pki g wedding kawan2 aku yg berduyun2 nnt....
Tengkiu2...

Percutian ke KK kali membawe aku,cho,adik dan tunggak utama ibu selaku timbalan menteri kewangan yg agk strick dr menteri kewangan..huhu
Kwn2 geng bas skolah ibu pun turut serta...
Tapi bukan sume...
Anty Ros dgn Anty Mas...

Tujuan utama entry kali ini ade utk memberitahu aku dpt hadiah literally hadiah,ok...ibu dgn ayah juge byk bg hadiah..termasuk percutian ke KK ini..tengkiu ibu n ayah...
Dapat hadiah dr anty Ros...
Tuh..
Beg tuh...
Thanx anty...
Hehehe...

Mmg aku suke...
Tapi name aku nak beli tuh tak de lah..
Tapi mmg pakai slalu blasah ibu punye jek...hehe...
So, skrg da ade beg...
Tak ler pki ibu pnye lg tak ler ibu bising lg...beg je lah yek bu...lain2,tetap blasah lg..hehe lagi
And again....
Thanx to Anty Ros :D
There's Anty Ros, Ibu and Anty Mas
antare ahli2 geng bas skolah ibu

Tuesday, April 20, 2010

Bile Ibu Yang Kate...

Sesi bodek membodek ibu nih...
Peace ibu :D


Bile ibu yg kate...
Baru make sense...
Make sense kooo adilah...
Da tau kot...
Aku jek saje wat2 tak paham..
Wat2 tak tau....
Aku tgh bebel2 tntg ape nih?!
If he can leave other woman for u,he can leave u for another woman..
Ibu slalu ckp cm nih dulu...
Tapi tak applicable utk ape2 mahupun situasi semase itu..
Tapi kini....
Sangat applicable utk aku kini...
Ibu kan...
Masin mulut slalu nye...
Keje dah elok...
Stabil...
Tapi pikir lah dilah...
Think...
How would u feel if u in that woman shoes...
Tapi kalo da jodoh, tuh lain lah cite kan...
Kate ibu lagi...
Da tau kot..
Cho dgn yan da slalu bising kt aku pasal ni....
Tapi bile ibu yg ckp tuh, menusuk plk kalbu nih rase nye...
Ewah....
Aku nih yg tak reti2 nak tahan skit...
Kawal skit konon perasaan aku yg tah ape2 nih...
Arghhh ADILAH....
ANDA SGT SENGAL!!!!!!

Thursday, April 15, 2010

Evolusi KL Drift 2


Semalam tgk cite nih....
Org kate bes sgt...
Try lah gak tgk...
Afterall, org blanje...
Ikut je lah ;P
Ok gak lah cite nih...
Layan lah...
Drift die mmg gempak lah sile tanam dlm minda anda ini cite mesia ok..bkn hollywood
For a malaysia movie seriusly not bad...
TAPI....
Skrip die mmg hancus..
Aku tak tau ler sape buat skrip cite nih...
Serius hancus....
Siap kwn aku yg tgk nih kate mase sesi luahan perasaan antare scha dgn syamsul tak feel langsung...
Kwn aku lah kate...
Tapi aku rase geli jek...
Pas tuh sume org nak touching2...
Paling gempak punye touching farid kamil lah...
Gile touching masing2...
Hahahaha...
Aaron dgn sam pun ok lah...
Tapi yg paling HENSEM, org yg blanje aku..hehe zul lah...
Aku tak tau ape name betul die...
Tapi zul abby tuh...
Perh...
Wa cakap lu, hensem abis kot...
Remy Ishak pun kalah....
Die jadi polis...
Watak die skit jek....
Tapi perh...
Macho bukan hancus
Overall...
Ok lah cite nih...
Boleh terime lah skrip tak leh...huhu

Friday, April 9, 2010

I AM OVER YOU

Kalo dulu mungkin ni seswai utk die...Tapi kini tidak lg...
Lagi pun aku da ade crush yg baru...Ahaks...
Jejake Batu Hati ku yg mmg ade six pack pun...ewah...


Smlm dapat call dari member lame...
Member yg baik lah jugak kire...
Tapi die da kawin baru2 nih...
Alah, member yg dulu aku penah ade crush...
Tapi ini kan adilah...
Crush ke crunch ke...
Tak kisah pun nak ngaku...
Tapi sblm die kawin lg aku da over him....
But he somehow has this thought and idea that I'm Not over him..
So pathetic isnt it?!

Imagine 1/3 of our conversation is about me convincing him that I AM TOTALLY OVER HIM!!!!
'Tak pe dil...Aku paham...Ko still tak dapat terime hakikat yg aku da kawin'
SAY WHAY????!!!!!
Giler ke hape....
Aku happy kot single mingle nih...
Hape ke bebal sgt nak convince kan orang yg aku bahagia mcm nih...
Come to think of it...
Tak yah ler susah2 nak convince kan org...
Lantak deme ler....

Wednesday, April 7, 2010

ToOOooo Much Fun

Sile lihat perbezaan kulit ku yg amat ketare...
Hahahah....
Padan muke aku....
Tak perlu tunjuk yg mane sblm dan yg selepas...
Da boleh agak kan?!
Berbaloi2 beb...
Redang punye pasal....
Cume tanggung skit lah akibat nye...
Muke pedih,merah dan hitam...
Hahaha...
Tapi puas ati beb...
Mahu pegi lagi...
Tak kisah rentung lagi..
Hahahha

Friday, April 2, 2010

You Just Could Not Know Everything...Trust Me..


Nak menceritakan tentang 2 insan yang pernah aku kenali...
PERNAH...
KENALAN...

Cerite pertame:
Kenal agak lame...
Way back mase zaman2 blaja dlu...
One time, bukan lost contact tapi die mcm larikan diri dari aku...
Tak tau kenape...
Siap aku kene sound lagi msg dgn yg kire sound lah kan? sebab aku tanye tibe2 die senyap....
Lepas tuh, kami ok semule...
Kini....
Memang betul2 lost contact...
Tapi bukan aku terhadap die...
Tapi die terhadap aku...
Aku call, msg sume nye tak berbalas..
Tinggal voice mail lg...
Tanye, what had happen that I dont know!?
Why he doesnt want to answer me....

I tried for quit sometimes...
Now, I'm quiting on that....

Cerite kedue:
Kenalan ni baru je aku kenal...
Blm sampai setahun pun...
Keadaan nye lebih kurang same dengan cerita pertame...
Mule2 kenal tuh aku dgn die mmg baik...
Tibe2 die tak mau tegur mahu pun senyum pd aku bile aku selisih...
Aku tertanye2 jugak...
Aku tanye die terus...
Die kate mane ade pape...
Aku tanye org2 di sekeliling kami...
Diorg kate aku jek yang rase mcm tuh...
Tak lame lepas tuh...
Kami baik balik..
Bertegur sape..
Bergelak ketawe...
Aku di beritahu time tuh die ade masalah...
Maybe sebab tuh die acting weird skit...
Baru2 nih...
Terjadi balik...
Kini..
Aku da malas nak tau knape...
Tak nak tegur aku suda...
He's not my fren...
Have I never consider him as one of my fren...
He's just my acquaintance..


There goes my story...
As the conclusion, u just can not and could not know why there are people acting like that...
Not that I dont try and find out what happen...
I tried...
This is life...
You could not have everything complete with questions and answers...
Often u have questions without answers....
That is life....

Wednesday, March 31, 2010

Hari Selase....


Entry kali ini khas buat si dia yg selalu tensen pada hari selase....
Jangan lah tensen2 sayang....
Biase lah...
Lagipun kalau tensen2 kawan yg kiut nih kan ade...
Hehehe...
Kawan yg kiut yg slalu beri masalah pada si dia ini...
Maaf yek...
Saye memang suke membebani awak dgn masalah saya...
Saye suke cite kat awak walopun awak punyai masalah sendiri...
Awak selalu ade...
Awak akan sentiase ade kan kawan?!
Hehehe....

Sunday, March 28, 2010

Kesengalan Diri Ku...


Malas nak cite pnjg2...
To make a long story short....
Aku smlm g curve...
Aku yg bijak ini telah simpan tiket paking dlm poket suar jeans aku...
Time nak kuar tgk2 da tiade...
Bes kan aku...
Punye lah cuak nih...
Skali den kate kne bye 100 hengget...
Dlu 50 hengget..
Den kate...
Kak Shima dgn kak ayu senyap jek...
100 hengget beb...
Aku da ler tgh kering gile punye....
Kemarau pun tak kering mcm aku nih....
Serius kering...
Sile percaye...
Anyway.....
Aku mmg mahu hentak kan kepale otak aku nih ke dinding kerane kebodohan diri sendiri ini...
Den dgn kak shima da bakar2 aku nih....
Baik beli suar siot...
Baju pun boleh dapat...
Rugi giler...
Punye lah cuak nih...
Skali smpi kat booth kuar tuh aku da prepare 100 hengget nih pinjam kak shima duit nih
Skali mamat tuh kate 25 hengget...
Ceh!!!
Skali aku kene tipu plk dgn diorg...
Den skrg suda pandai menipu...
Huhuhu...
Sekian cerita kesengalan aku....

Saturday, March 27, 2010

What Do We Have On 27 March....



27th March every year is my ayah n ibu anniversary...
And this year its their 30th year..
Hope there will be another 30 years and more...
30 years...
Wow....
They get married on 27th March 1980...
When ayah was 26 and ibu was only 22...
Hehehe...
Ibu, u get married to young...
Hehehe lagi...
Bravo to ayah n ibu...
Luv u guys soooo much...
Mmmmmmmuah...




And on 27th March was his birthday...
He used to share this date with ibu and ayah anniversary...
All I can said is, I miz u sayang...
And I will alwiz luv u....
But I'm stronger now...
I'm different now...
Stronger and different but still missing and loving u...
U will alwiz in my heart...
Semoga rohnye sentiasa dicucuri Allah...
Al-Fatihah

Thursday, March 11, 2010

Off To JB



Ade budak sgt hepi di belakang sane itu...
Sape kah die?!

And that is us...

Lepak lepas g kenduri mahadir yg sgt panas..mungkin JB sgt panas kot...
Exhibit 3: Nasi ayam kak anim yg sgt tempting...yuuummmm


The next day aku ke JB...
Lebih tepat lg, aku, yan, ecah, maziah dan hafiz cm ne hafiz blh ade nih?!hmm... dr kl ke JB...
Utk wedding En Mahadir Lokeman...
Disebab kan die da kawin dan aku juge telah move on dgn hidup aku kerana aku telah ade org lain dgn tidak malu nye aku ngaku bahawe aku dlu mmg ade crush dgn mamat nih...
Huhuhu...
Gempak tak pengakuan eksklusif aku?!

Anyway..
Mari aku cite kan perjalanan kami...
Pertame2 nye aku telah mengimport pemandu yg sgt berhemah lg baik hati bodek habis nih dari Jerantut...
Bukan sekadar pemandu yg baik tapi juge penyabar kerane bersabar dgn kwn2 aku kecoh lagi mereng lg sengal iaitu yan..cerite nye bakan menyusul di bawah
Ok...
Cite tentang pemandu baik hati itu a.k.a kawan aku yg baik itu habis di sini...
End of story...

Dlm perjalanan yg jauh ini kami perlu singgah di bangi utk angkut ecah dgn maziah...
Mase gerak dari umah aku...
Kite nak makan mane nih?!
Kite nak amik ecah kat bangi nih
Janji amik ecah kul 8.30, nih da kul 9 lebih...
Kite makan kat sane2 je lah...1 jalan jek...
Sampai bangi:
Alamak dil, purse aku ko amik tak...
Mestilah tak...Aku da letak atas meje kot...
Lah...Kalo kite mkn kt area2 umah ko td mesti da sedar kan...

Ape cite nih?!
Da2...
Makan dlu, amik ecah pas tuh kite patah balik amik purse...
JGN LUPE:
Kite perlu patah balik dr bangi ke lembah keramat utk amik purse yan kemudian melalui smule bangi itu utk ke JB...
Bes yan...
Betul tak aku kate die sengal tadi?!

Ok...
To make long story short...
G ler kenduri mahadir...
Ade kak kr dtg all the way from penang nih, olina dgn tunangan nye, kak anim, jiwe dgn wahida, rahie dgn pejal, ain dgn pasangan die kot , aku dgn hafiz, yan, ecah dan maziah...
perhatikan perkataan 'dgn' itu menunjukkan adelah pasangan ok...chop2...tapi aku dgn hafiz?!...pasangan kah itu?!teeeettttt!!!hahahahaha
Ecah berperangai sgt pelik...
Bersedih konon...
Bukan patut aku ke yg sedih...
Hahahaha...
Boooorringgg....
Next victim pls teeeeeettttt skali lg

Pas makan2 kat kenduri...
Amik gambar...
Lepak kat mane tah...
C tunangan olina bwk tapi die nye tak de
Kak kr dgn kak anim mkn nasi ayam lg...
Tak kenyang ke mkn kenduri tadi?!
hahahahha....

Blah2...
Ya di ya di ya....
Ok...
Destinasi seterusnye...
Hantar yan pulang ke segamat....
Masuk ikut tol yong peng selatan ke utara aku pun lupe
Are we there yet?!
Gile jauh aku rase perjalanan itu...
Nasib baik mempunyai pemandu yg baik hati itu yg turut menghiburkan hati aku chewah

Gedebuk gedebak...
Lepas anta ecah di bangi...
Blk kl ler ape lagi...
Smpi kl lebih kurang dlm kul 11 kot...
Itu lah cite nye perjalanan ke JB kali ini...
Statment ecah "aku tak mahu lagi g JB kalo ade wedding sape2..jauh gile"
Hahahaha...

Btw, sepanjang perjalanan kami, aku amat takut dengan ecah...
Ecah yg name penuh nye Siti Aisyah Binti Anaz ini telah dgn kencang nye cite tentang kawin...
Owh no..
Bench mark aku telah mule cite tentang kawin...
Ni baru pertame kali aku dgr dr mulut beliau...
Ecah, ade kah aku perlu bersedie mental dan fizikal yg ko akan kawin dlm ms terdekat ini!?
Owh no skali lg...
Hahahaha

Wednesday, March 10, 2010

Hutan Lipur Berkelah

Perjalanan ke Hutan Lipur Berkelah, Maran Pahang
Bertolak Khamis (25 Feb) mlm sebab nak smpi sane pagi2 subuh sepie'
Smpi kt Maran tuh dlm pukul 4 pagi (dgn pemanduan sume yg membabi bute laju giler nak mati pnye..siap time tuh ujan lebat kot)
Sume repek2...
Den dan shanm hero batu ku bertungkus lumus membahagi2 mknana yg nak bwk naik atas...
Yg lain2, merepek jek lebih...
Aizat, kak shima sibuk layan gitar...
Yan dgn nabil selamat tdo sepnjg mlm..
Shafiq ku, tak pasti die buat ape...


nih pembahagian harte makanan dgn
barang2 yg nak bawak naik



Sblm kitorg naik, smpt breakfast kt sebelah masjid (subuh dlu)..
Nasi lemak die mantap...
Ye, sile percaye..Aku tak slere mkn...
Khuatir nak menanjat nih...
Last time aku panjat2 nih, mengah nak mati...
Mintak nyawe beb....Tengok badan ler kan...haha...


Posing itu harus bg kami ok...
Park kete kat sebelah kedai mkn tadi, pas tuh naik lori sblm hicking...
Sham dgn den kate, blh jek nak bwk kete naik nih, tp jln die
tak bape elok...Takut rosak kete baru aku nnt...
Dalam gambar: aku, cho, kak emey, kak shima, Q (yg tgh toleh kesane tuh),
kak nazie dgn kak ayu pompuan gile yg bwk kete aku dgn laju itu

Sekali berkali2 da posing sblm naik...



Nih da stat lah nih...
So far perjalanan nye, aku rs tak lah susah sgt...
Mmg tak susah langsung kot...
Santai giler...
Penat jek aku cuak2...
Hahaha
Dari depan ke blakang: Aizat, kak shima, aku, yan, kak nazie, cho, kak ayu,
kak emey, Q dgn nabil


Yeah...Hampir sampai nih...
Caiyok lah dil...
Huhuhu...
Sempat den tersandar sebentar

Caya kan air terjun nih...
Mmg tak rugi giler aku decide nak ikut..
Bes2...
Byk level plk tuh...
Gmbr atas nih level 7 tak salah aku sham kate...
Gile terbayang2 aku smpi ari nih...
Gambar atas: Kanak2 riang yg macam tak penah jumpe air...
Kate org bandar...

Haaa....
Nin time kne kan kak ayu...
Aku tak tau ler sape yg sanggup bwk telur naik atas nih semate2 nak tepek kat pale kak ayu..
Byk jugak...
Lebih 5 bijik aku rs..
Bazir2....
Nih cite lagi bazir...
Seblm naik kt air terjun yg cun tuh, aku dgn aizat ber tungkus lumus marinade ayam...
Siap marinade dgn air coke yg aku nak minum tp aizat tak bg..huh tuh..
Ape pnye resepi tah...
Bile tnye kne marah plk
Nih resepi aizat ke dila?Sape chef skrg?
Eleh, eksyen..
Anyway, turun jek tgk2 ayam tuh la tiade
TIADE ok...
Dari 2 ekor ayam, yg tinggal seketul kaki ayam...
Hahahaa.....
Diorg kate biawak mkn...
Aizat kate, tah2 org camp sblh curik...
Sukati jek tuduh org aizat nih...
Isk2...
Konon2 nak wat BBQ mlm tuh...
Last2, mlm mkn jek nasik...
Kak shima msk...
Hahaha skali lg....


Ok...
Nak balik da...
Pegi 2 ari 1 mlm jek...
Naik ari jumaat (26 Feb), Sabtu (27 Feb) da turun...
Ade byk hal...
Hal2 tak hal pun, kak emey telah meninggalkan tunangan beliau dengan tidak menghadari kenduri kawin sape tah dgn tunangan beliau...
The whole 2 days was fun...
Seriusly FUN!!!!
Mmg berbaloi esok dan luse dan seterusnye aku sakit2 badan dan kaki...
Mahu pegi lagi...
Tapi ahli2 yg pegi kali ini sume nye bes2 jua...
Sham hero batu ku, Den hero kak shima, Nizam kwn den dgn sham yg spesel, aku, cho, yan, kak shima, kak ayu, kak emey, kak nazie, Q, Nabil adik Q, aizat sepupu Q dgn nabil DAN shafiq :D..kwn sizat,time kasih aizat kerane bwk shafiq :D