Wednesday, December 30, 2009

Perihal Makhluk Allah..



Bukan nak mengate atau mengumpat..
Cume nak cerite tentang perihal 1 makhluk Allah yg ku name kan no name mention...

Al-kisah nye...
Aku kenal no name mention nih mase aku nk masuk thn 3 kt utem dlu...
Di pendek kan cite...
Die dgn aku agak baik..
Tapi sekadar d
ym@msg aje..
Kitorg tak penah pun kuar..
Dan jarang2 sgt jumpe kalo tak ade ape2 event...
Amin kenal die nih...
Tapi amin tak brape bekenan ms aku agak rapat dgn die...
Penah skali aku bergaduh dgn amin sbb name die penuh dlm inbox fon aku...
Ape lah aku nih..
Gaduh dgn amin sbb die...
Skrg baru rs tak berbaloi..
Ms tuh, rs nak seronok..
Konon2 nak wat skandal...

Lepas tuh, aku dgn die kawan underground jek...
Underground dari amin je lah..
Kawan2 aku yg lain tau...
Penah skali tuh mase time blaja lah, aku jual prepaid...
Die kate dgn aku die nak aku topup kan die 10 hengget...
Aku pun tanpe usul pekse dan byk tnye, topup kan lah....



Tibe2...
Die terus menghilang dan membisu...
Msg aku tak di balas...
Ym aku jugak tak di reply..
Kol aku pun tak berangkat...
Aku da pelik...
Time kasih kepade kwn2 aku yg menyedarkan aku yg sememangnye sedar tp wat2 tak sedar...
'Dil, ko tak rase ke die tuh menggunekan ko?!'
'Knape ko still nak kawan dgn org mcm tuh!?'
'Amin kan ade'
Kate kawan2 aku yg concern...


Tibe2...
Setelah beberape lame mendiam kan diri, akhir nye aku dpt msg:
"tolong lah faham.masing2 ade tanggungjawab dan tugas masing2 kan?!tolong lah paham"
Aik..
Gile tak paham aku...

Hangin jugak lah kawan2 aku bile aku cite kat diorg...
Pas tuh aku yg mmg gatal nih kan tak reti2 bahase lg...
Kawan2 aku marah btl bile aku nak buzz die kt ym..
Diorg kate aku tak payah tegur no name mention tuh lagi..

Tapi ignore jugak nasihat kwn2 aku yg cume nak jage ati aku itu...
Aku tetap cube utk tegur die jugak...
Aku pun tak ingat ape terjadi akhirnye...
Kitorg jd ok semule...
Hingga baru2 ini...
Die masih mencari keje...
Sekitar johor kate die...

Tibe2 lagi....
Aku rase lepas raye haji kot...
Die kembali sepi...
Aku kol..
Aku msg...
Tapi tak de jawapan...

Kini...
Aku enggan jadi bodoh lagi...
Bia lah...
Tak rugi aku hilang kawan kawan ke mcm nih?!
Mule2 tuh aku try jugak sedap kan ati..
Mungkin die tak de kredit...
Tapi tak kan sampai tak blh angkat fon kan..
Aku tepikir 1 jek...
Da mati ke die?!

Kini...
Aku tak kan bia kan aku di perbodohkan lagi...
Bia lah lepas nih die dtg dgn penjelasan setinggi gunung skali pun...
Selebar 100m sekali pun...
Aku tak bia kan die perbodohkan aku lagi...

Terima kasih kerane buang kan mase aku...
Terima kasih kerane buang duit aku utk msg dan kol anda..
aku yg bodoh g gatal2 nak kol die..padan muke aku
Terime kasih kerane wat aku rs mempunyai kawan yg useless seperti anda..
Terime kasih utk segale2nye.....
Semoge hidup anda sentiase di berkati Allah...

Monday, December 28, 2009

Untuk Hanan Dari Anty Dilah..

The legendary tokmak... :)

dun cry while anty dilah hold u..hehehe...

Kiut little Hanan yawning...
Jumaat yg lalu yg patut aku ke penang menaiki ketapi bersame2 kwn2 ku yg agk marah dgn ku makndak (adik ayah) wat kenduri kesyukuran sempena dpt cucu baru merangkap anak sedare baru aku yg bername Hanan...

Di samping tuh, jumpe tokmak yg da lame giler tak jumpe..
Kazen2...
Anak2 sedare...
Makan tak hengat dunie punye..
Biase lah..
Aku kan..
Hehehehe...

Thursday, December 24, 2009

The Price You Have To Pay..


Lihat waktu..

Nampak?!
Yup...

12.30++ tgh malam...

Teke aku upload blog dari mane...

Yup..

Ofis...

Ini lah keje sebagai yang dikatekan engineer..

Ye ke?!
Ke kuli?!

Tuesday, December 22, 2009

Sunday, December 20, 2009

Masih


Susah plk tak ade aktiviti ujung2 minggu nih...
Aku yg pilih...
Malas nak kuar...
Nak duk umah jek..
Tgk tv...
Layan fesbuk..
Update blog..
I did that...
Know what I did some more?!
Aku bace entry2 aku yg lepas..
Aku bace entry yg aku cite kan tentang aku kehilangan amin...
Guess what?!
I tot I am over it?!
Tot dat I would not b sad anymore...
Well I'm not...
Mcm mane pun aku ade crush kt org lain..
Mcm mane aku cube cari c penyiram utk tmn bunga ini,jauh d sudut hati:
Aku mau kan amin...
Amin yg telah tiada itu...
Ingat kan da hampir setahun aku akan ok...
Aku tak rupe nye...
Dammit dil!!!!
Terima lah ini takdir Allah...
Amin tak akan kembali...
Orang mcm amin juge TIADA kt dunie ini...
Terima itu DIL!!!!!

Maaf...
Emo d petang2 ahad...
Aku hidup juga atas kesabaran yg Allah kurniakan ini...
Syukur Alhamdulillah...
Sekali lg, dan aku akan ulang berkali2 pun...
Aku syukur aku punyai kawan2 yg baik...
Ramai kawan2 yg baik..
Kadang2 aku rase what have I done to deserve such a wonderful frenz like u guys...
Thanx a million...

Finally..

Nampak sangat aku ade byk mase...
Aku akhirnye menukar layout aku...
Ade byk yg aku suke..
Tapi sume nye gurly..
Nih je yg agak tak gurly..
Tapi aku sebenarnye tak jumpe mcm mane nak add new post..
Nih pun aku tekan 'back' nye button, jmpe nih..
Hahaha...
Sengal nye aku...
Takpe2..
Nanti aku try cari...
Gudluck kepade dri ku....

Tag : Untuk Org yg Rajin...

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- Herm...food kot...

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
- Omnia tp pki duit plastik

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
-Next question

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
-Hampir 5 tahun..

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
-Cinta?!Ape tuh?!

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?
- Peddington House Of Pancake...sedap gile pancake die...dammit...

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
-Rage by jonathan kellerman (blm abis2 lg bace nye)

8. Nama penuh anda?
- Nur Adilah Binti Kamarudin (spt dlm ic,alamat nak?!)

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?
-Kedua2nya...ibu juge ayah

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?
-Sume yg perlu jumpe da jumpe kot....

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?
-Mane cukup 8..aku ade beratus2 kawan rapat...next question!!!!

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
-Saye masuk kan dlm mesin basuh,lalu mesin basuh itu mencuci kan utk saye....

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?
- Brunei..Duk bawah ketiak ibu n ayah

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
Aku amik dr kamaliah anim jd die:
-tdo awal, tp aku suke tepon ie tgh2 mlm bute...
-die suke scandal (kontrovesi tak statment nih?hahaha)
-die mempunyai 2 org sunshine
-seorg lecturer d poli merlimau
-blm blanje aku lg dgn gaji die..aku nk chillis...

15. 8 perkara yang saya gilai?
- tgk tv @ movie
-makan : meetballs, chillis dan mcm2 lg
-berjimba2 bersame2 rakan
-tdo
-bsb (msh lg ok)
-terbaru : new moon ( tak pasti team jacob ke edward..22 pun bes n yummy)
-extreme activities (recently je nih)
-cute babies n kids...


16. Pelukan atau ciuman?
-Dr sape?!

17. 8 buah buku yang paling baru dibaca?
-Rage by Jonathan Kellerman yg aku bace da dekat lebih sebln yg blm abis2 lg...

18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?
-sume pun layan..

19. mari main TAG orang lain.
-sume yg nk wat, mari ler wat..jom2..

Saturday, December 19, 2009

Satu Phenomena

Gambar di atas adelah cho..
Iye itu cho yg aku tak penah nampak pun slame die bace buku..
Bace paper tuh ade lah skit2...
Slalu bile aku bace buku cite aku die slalu kate, 'dilah, sok ade xm ke.beriye gile bace buku'..
Nah, skrg die plk..
Siap br balik dr wedding kawan die, pas tuh sound aku nih, 'jgn kaco cho nak study'..
Gile lah twilight saga nih..
Org yg tak penah2 bace buku pun bace nih...
Siap kawan aku yg slalu fail xm die,baik spm atau ape jue boleh habis kan buku setebal itu dlm ms 4 hari ok..
Gile lah ini phenomena...
Yg penting Stephenie Meyer nih kaye giler...

Entry Utk December Ini..

Lame gile gedabak aku tak update blog...
Banyak je cite menarik, cume mase tak ade...
Biase lah..
Bz dgn career...
NOT!!!!!
Sebab ofis aku tak de internet....
Hahaha....

Cume kali nih nk cite pasal perangai org...
Kate2 ni ibarat pedang yg kite tak nampak tp boleh menghiris...
Khamis pagi ari tuh ade meeting utk projek yg tgh ade dateline nih...
Ade lah sorg makcik nih (jawatan die non-exec dimane aku adelah exec ok) suda sound anak2 buah die..
Jumaat, sabtu, ahad nih kene dtg keje..
Ewah..
Sound anak2 buah die tak pe ler..
Aku bkn anak buah die kot..
Ewah...
Siap sound jgn nak cuti ke mc ke el plk...
Dateline khamis dpn...
Aku senyap jek...
Aku tgk jek makcik nih..
Amboi2...
Die ke yg tentukan sakit mati org nih...

Alkisah...
Nak jadikan cite...
Ptg nye die kelam kabut bile dpt call...
Tak sempat tutup pc da blah..
Aku yg kepohci nih tnye2 r ape terjadi...
Rupe2nye anak die pengsan..
Kne anta hospital....

Aku dengan bangge nye sound lah blk...
Tapi makcik tuh da blk lah...
Lain kali jgn nak pass remark kate jgn mcm ke el ke kan...
Kite tak tau ape yg bakal menimpe kite...
Allah bayar cash....

Tuesday, November 24, 2009

Tak Panas..


Semlm lepak dgn gals ni..
Susie n qemmal..
Kate qemmal slalu kalo duk2 saje setgh jam da rs pns jek..
Smlm kitorg duk lepak lantas mengungkap kisah lame..
Juge membincangkan ms hadapan..
Juge cite2 lepas geram terhdp seekor mangkok ini..
Hehe..
Selame 2 jam ok..
Nsb baik tak kne halau dgn org oldtown tu..
Tak rs pn panas nye..
Lame gle tak jmpe qemmal..
Qemmal sgt bz..
Huhu..
Nex time kite lepak penang lah plk ek gals..

Nota kecil:
Am krew kt hotfm br abis..
Azhar sulaiman kiut giler jd dj..
Asik sengeh mcm kerang busuk jek aku..
AZHAR SULAIMAN COMEL GILER!!!

Sunday, November 22, 2009

Minggu Lalu : 14 & 15 Nov

Sabtu:
The plan was, aku ke kajang umah kak huda (kakak yan) pas tuh kite ke alamanda kalau sempat g tgk movie dlu then jumpe ecah..
Yg jadi: aku TAK sesat ke umah kak huda tp yan yg salah bg direction...
Macam biase...
Gedebuk gedebak aku smpi da kul 4..
G alamanda, tak de movie yg seswai ms nye nak tgk...
Btw, yan mlm nye perlu menganta anak buah nye ke klia...
Las2...
Pusing2 jek alamanda tuh...
Yg aku br 1st time smpi...
Jumpe ecah...
Borak2....
Mcm biase...
Membuke kisah2 silam kami..
Bes2....
Yang paling bes ecah blanje nandos...
Kalo aku tau awal2 ecah nak blanje, aku da mintak mcm2 da...
Hehhehe...
Pape pun thanx utk cik lecturer utem:siti ecah...
Lain kali blanje chillis plk eh...

Ahad:
Kuala Gandah, Lanchang, Temerloh...
Aktiviti utame: naik gajah n mandi dgn gajah (nope..the gajah is not me...its real gajah olrite)
Tapi disebabkan kan air sungai naik, tak dpt mandi dgn gajah...
Dapat naik jek gajah...
N 'gajah2' sume mandi jugak air terjun yg ade kt c2...
Keseluruhan aktiviti ari ahad nih adelah back to nature...
Bes giler...
How know animals can be fun...
Bagi makan animals....
Eh...
Macam2 lah...
Bes2....
Lagi bes pasal pegi dgn diorg nih...
Mmg fun abis...
Diorg itu ade lah terdiri dari :
Kak ayu, kak nazie, kak pitt, kak cima, den, dan, nijie, kak intan dan kak yatt...
Sume kwn2 cho nih...
Next ke mane kite lg nih?!

Kesimpulan:
Weekend yg bz dan penuh dgn aktiviti...
Kalo tiap2 weekend mcm nih mmg bes...
Baru lah LIVE LIFE TO THE FULLEST.....

Saturday, November 21, 2009

Entry Paling Tak Menarik@Bes@Penting..


Cho beli shades@sunglass..
Die tak payah pnjm aku pnye lg..
Tahniah cho!!

Suprise!!!!!!

Smlm.....
Di gembar gembur kan oleh ibu dgn ayah...
Ade suprise utk aku dgn cho....
Ape?!
Smlm mlm dpt msg dr ibu n ayah...
They coming back!!!!
TODAY!!!!
YAY!!!!
Sori yan...
Sian yan...
Tergendale rancangan yan....

Tuesday, November 17, 2009

Mix Signal bkn Mix Vege


Nmpk tak mereke itu bercmpr2?!
Begitu lah fhaman aku ketika ini..
Ari tu bos ckp in order for to confirm i have to perform..
Korg rs ape mksd boss aku tu?!
Sbb superiors aku mcm tak nk bg aku attend meeting@pegi site..
Diorg nk aku wat paper work@keje2 ofis je..
Smpi ble?!
Aku nk blaja..
Tamak kn aku..
K lah..
Bnyk lg nk cite ni sbrnye..
Tnguuu (walopn cite aku ni buhsan sbnrnye..huhu)

Wednesday, November 4, 2009

Betul LaH Tu..


Korg rs ape tu?
Kalo korg kate itu adelah confirmation letter aku make korg salah..
Sebelah kotak itu adelah tong sampah..
Iye..
TONG SAMPAH!!
Setelah hmpr bape lame kwn?!
Da tak larat nk bgtau da..
Hanye ari ni aku dpt tong sampah..
FINALLY!!
Tp persoalan nye dpt kah tong sampah itu mengubati hati ku yg terluke ini..
Dpt kah?!

Monday, November 2, 2009

Status: Unknown

Ini adelah keadaan saye pagi td

Sebab2 berlaku nye kejadian di atas:
Lokasi : Ofis ku yg KU CINTAI
Suasane : pagi2 dimane aku tgh semangat memulakan keje

Some1 : Adilah, boss panggil...

Nih mst nak pasal confirmation aku...
Btw, aku keje da hampir nak masuk 8 bulan yek kwn2..
And yet..
Yup...
Still aku under probation...
That shows how sux I am...
I am!!!

Boss : Da brape lame awak keje nih?
Aku : 23 hb ari cukup 7 bln lah pn@en (jantina en@pn boss dirahsiekan)
Boss : Kalo ikut awak nih da lebih dari tempoh probation
Ya think?!
Aku : Aah
Boss : Saye nak pro long u punya probation...
Jeng jeng....
Nape skrg?!
Y now?!
Y?!
Aku : May I know y?
Boss : Bcoz saye rase u kurang perform...I need to see u perform more than this before I can confirm u...
Jeng jeng skali lagi...
Say what?!
Slame nih aku duk kat meje tuh korek idung jek kot...
Kadang2 wat lemang or kek coklat...
Anyway, to make a long story short:
Aku : I've been doin this BACKSTREETSBOY(bukan name sebenar) project.. It require to sit down n not making a lot of movement in order for to get it done. That's y it looks like I'm not doin anything....
(This BACKSTREETSBOYS job been sucking my performance)
Boss : Yeah, I know...That's I NEED to give to some project to handle...
Seriusly...
U think u NEED?!
Really?!

Again...
To make a long story short...
Itu lah cite nye...
Bes kan...
Nak cite lg bes?!
Some little bird flew and told me:
"adilah wat job ape tuh?"
"tah lah..saye pun tak sure...saye rase die wat FERRARI job(again,bukan name sebenar)"
"nape plk die wat job tuh?SAYE AMIK DIE masuk utk wat job BACKSTREETSBOYS"

Owh yeah...
Cakap ler kat batang idung aku nih...
Wat pe g cakap kat burung tuh...
Sebab aku sibuk lantas mengabdikan diri aku utk buat job BACKSTREETSBOYS tuh lah yg boss kate aku tak perform...
Bes kan?!
Bukan nye ko nak rekemen aku utk confirm pun...
Thanx yeah....

Utk BACKSTREETSBOYS job...
Ini lagu utk anda (keratan lagu):

You will squeeze the life out of me

Bury it

I won't let you bury it

I won't let you smother it

I won't let you murder it

Our time is running out

Our time is running out

You can't push it underground

You can't stop it screaming out

How did it come to this?

Yeah You will suck the life out of me

Sunday, November 1, 2009

Funny Story or NOT!!!!!!

Mereka2 yg suke bergambar

Lokasi : Pusrawi, Jln Tun Razak
Masa : Lepas keje ari jumaat 30 Oktober 2009
Situasi : Melawat kak lin yg baru lepas operation pg nye itu...
Kehadiran : Kawan2, mak kak lin, saudare-mare kak lin (yg penting fiqri...ewah2..aku plk yg sibuk)

Lame tuh teman kak lin...
Smpi waktu magrib...
Mabrib dlu pas kitorg sume teman kak lin sbb mak die dgn fiqri pegi mkn...
Anyway, bende yang nak cite nye...

Mak Kak Lin : Nih kawan lin lah nih yek:?
Aku : Aah..
Mak Kak Lin : Sihat nye badan...Diet skit...Muda2 lg...
Aku : (hahahahahha...trime kasih makcik bgtau...sy tak tau pun yg sy nih gemok...da lah depan fiqri plk tuh)
Mak Kak Lin : Maap lah yek makcik tegur...Tak ape kan?!
Aku : Tak pe makcik...da biase...
Mak Kak Lin : Balik nih timbang berat..Lagi 2 bulan dtg jumpe makcik awak kurus skit...
Aku : On da way makcik.On da way...

Hahahahaha....
Tell me something I dun know...
So, ape lg dil?!
Bile nak kurus....?!
Esok?!
Tahun depan?!
Never?!
Diet always starts tomorrow..
Ekekekekek...

Time Travelers Wife


Hari sabtu telah di habis kan dgn menonton cite nih...
Hmmm....
Bape bintang nak bagi?!
Tak yah banyak2 lah...
Not recommendable sgt lah...
Cite die aku rase terlalu mengarut....
Nak wat synopsis pun tak tau cm ne...
Terlalu tak masuk akal utk di ulas kan...
Itu pendapat aku lah...
Ape2 pun..
Lepas tgk cite nih, aku mmg sgt bersyukur yg aku tak tau waktu kematian seseorg itu lebih awal....
Btw yan, papadom aku blm tgk lagi...
Tak tau lah bes ke tak....
Aku dpt mix review..

Tuesday, October 27, 2009

Top Of The Cream....


Blank...
Slalu cm nih...
Bile aku nak update jek blog nih aku rase blank...
Padehal byk je bende nak cite...

Anyway duk tak duk da 8 bulan since Amin depart...
Rase mcm baru sgt...
Blm lg aku penah lupe kan Amin...
Lame2 tuh aku baru noticed...
Knape aku tak dpt lupe Amin...
Sbb Amin terlalu dekat dgn aku...
Dekat sgt...
Dlm hati aku...
I am learning to let go of him...
I AM!!!
Not to say that I can't...
I have to...
I am letting him...
Tooooo many things to not remember him....
Allah lebih menyayangi (seriusly...aku skrg susah sgt nak eja menyayangi skrg nih..apsal tah)
Allah mengetahui yg terbaik...
Terima kasih kawan2....
Allah begitu baik memberi aku kawan2 yg baik...
Not forgetting such a wonderful family...
Daaaaa...

Saturday, October 10, 2009

Kegunaan Kaki


For those who still not clear what legs are for...
Let me tell u...
Its for walking or running......
Or playing football..
Definitely not to be used to call people..
Get what i mean?!
Kaki bukan gune utk panggil org yek...
Bukan gune utk cuit org..
Tangan kan ade...
Bile kite gune kaki panggil org, org itu kite kategori kan sebagai KURANG AJAR
Kalo sekali, KURANG AJAR..
Kalo 2 kali, KURANG AJAR LAGI BODOH...
Tak ade manner langsung..
Die igt die sape..
Ibu pun tak penah wat mcm tuh..
Gune kaki dgn aku..
Da lah mmg aku tak suke die...
Eeeeee...
Kesimpulan nye, MANUSIA itu mmg sangat BODOH lagi KURANG AJAR...
Aku tak kire sape die...
Sape background die...
Sape boifren die...
Aku tak kire barang siape pun die, die mmg TAK ADE OTAK

Thursday, October 1, 2009

Near Death Experience

Melampau sgt ke tajuk aku nih?!
Tapi serius tadi...
1St time in my life mmg aku rase real giler....
Aku mmg pk aku akan mati da....
Yang klakar dan bodoh nye 2 pekare terlintas dlm pkiran aku
1: sian lah cho kne tinggal sorg2..
2: cm ni ke amin rs sblm die nak meninggal...

Here goes the story...
Agk ssh nak cite dgn detail...
Sbb dgr aku cite lg bes..
Hehehe...
Anway, time lunch td aku several people dari level aku nak kuar pegi lunch...
Kitorg terstuck dlm lift..
Nih bkn stuck biase2 punye...
2 kali lift tuh jln n stop..
2 kali lift tuh turun dgn laju nye mcm kabel die nak putus...
Mcm naik roller coaster tp tnpe mengetahui nasib ko mcm mane...
Siap cover siling lift tuh runtuh lg..
Nasib baik plastik...
Siap da berasap2 dlm lift tuh...
Aku pk nih mesti kabel nak putus nih...
Mati lah aku nih....
Sempat gak lah aku mengucap..
Kot2 nih mmg da mase2 akhir aku..
Dkt setengah jam jugak lah terstuck...
Lambat giler help dtg...
Gempak tak gempak lah kes stuck dlm lift nih smpi ade sorg kakak tuh pengsan bile kuar dr lift tuh...
Siap kne bwk g hospital lagi...
Kesian giler die...
Takut sgt agk nye...
Aku pun yg tak pernah2 ade fobia n trauma pun jadi takut nak naik lift..
Alahai ofis aku level 22..
Kalo level 4 mmg aku naik tangge aku...

Monday, September 28, 2009

Mix Feeling.....

Tak sure lah...
Marah pun ade...
Bengang pun ade...
Bes pun ade..
Hehehe...

Al kisah.....
Flight aku dgn cho sepatutnye kul 7.20 mlm semlm...
Since umah nih dekat jek dgn airport,ibu kate kite cek in dlu beg2 blk umah magrib dlu pas br kuar smule....
So, kuar lah kami2 ini dr umah pukul 5....
Smpi trs g bratur nak cek in nih....
Jap lg org kat kaunter tuh terkebel2...
Tnye nak pegi mane..
Kitorg pun bg lah itinerary yg ayah bising soh print sblm kitorg nak kuar
Die pun tup tap tup tap....
Skali "flight ke kl pg td pukul 11.Ptg ani sudah tiada"
WHAT?!
Perh....
Glabah da tak terkate nih....
Aku pale otak pk cuti yg mmg da tak de nih....
Then this RUDELY lady came...
"Do u call to confirm ur flight"
WTF?!
Da booking n bayar pekejadah nye nak konfrem..
Bodoh betul....
"U should call 3 hours before"
"We did not do that back in KL"
"Owh, u should..Once u reach the destination u should call to confirm the flight"
WTF?!
Da lah mekap tebal...
Muke mcm cuke...
Sombong nak mampos...
"U have to go the service center"

Hangin giler aku nih...
Ayah dgn ibu slalu kot travel...
Dun know bout me lah kan....
This is the first time in so many years aku naik selain airasia...
Ayah dgn ibu yg slalu fly dgn brunei international airlines nih...
Tak penah plk kne call utk konfrem...
Tapi ayah penah kne jugak dgn BIA nih..
Die suke suki pale otak die tukar kan flight ayah..
Alasan ayah tak konfrem...
Bodoh kan...
Da org beli konfrem lah nak naik...
Mmg bodoh...
Blm penah aku jumpe airlines yg bodoh mcm nih...
Yup..
Mmg marah lah nih...
Aku da lah keje still under probation...
Mampos lah bos aku ckp ape nih....

To make a long story short...
Aku mls nak cite da kebodohan melampau diorg nih....
Flight kne lah postponed ke mlm nih..
Time yg same...
Pendek cite lg, diorg nih suke2 ati nak tukar time flight tp tak bg tau..
Alasan diorg tak ade contact num kt brunei...
Bodoh gile alasan nye...
Email boleh kot...
To top the cream of the stupidest was the time of flight time da tukar since july ari tuh...
And we made the booking on the 22nd july...
Bes kan?!
Anyway, mcm2 jugak alasan diorg yg tak masuk akal yg berjaye di tepis dgn mantap nye oleh kami2 yg mmg namtap ini...

Kesimpulan, tngu lah boss aku nak ckp ape esok nih...
Btw, aku punye agreement dgn company 6 months probation...
N aku da pun 6 months..
Bile nak confrem kan aku nih?!

**nota kaki mcm yan...maap ler..pnjg aku bebel...nih sbb aku mmg hangin sgt nih...

Sunday, September 27, 2009

Coretan Di Saat2 Akhir

Finally....tahun nih aku berjaye membuat ayah utk
bergambar family...
walopun kualiti tak menarik, yang penting ayah nak bergambar...
itu yg paling penting...

Wah...
Sadis nye bunyi...
Tik tok tik tok...
Da nk kne blk kl nih...
Aduh...
Nape lah aku kne keje...
Ye aku tau...
Sbb nak byr segale mcm utang piutang aku....
Mcm2 nak cite..
Dari lah spend hari raye kt Brunei nih ke juadah open hauz nye...
Eh, mcm2 lah...
Nih kalo aku tak update ari nih, tah bile lg aku nak update nih...
Rase sayang jek nak spend mase yg terhad kat depan laptop nih...
Nih pun tak ikut ibu n ayah ke open hauz..
Cho da malas...
Nak kemas barang konon jek...die tgh tdo jek

Anyway, raye kt brunei thn nih mmg bes walopun duit raye dpt skit dr las year
Last year rushing2 nak pegi raye ikut tentative ayah tuh..
This year, quit relex n enjoy...
Plus mkn thn nih mmg mantap lah...
Ade rumah wat sushi, dim sum, tiramisu, lamb shank eh mcm2 lah...
Sini punye open hauz tak main lah rendang,kuah kacang n nasi impit...
Hidang mcm2 tak hengat punye...
Perut aku pun da mcm stocking...
Gone lah sume pose aku sbln..
Tata....
Berat tak turun ms pose, lagi gain ade lah...
Syabas Adilah....

Dlm pade itu, aku da meroyan nak pegi beraye umah kwn2 aku kt kl nih...
Kwn2, kalo wat open hauz jgn lupe jemput aku....
Aku nak soh sape nih nak organise rombongan cik kiah pegi beraye nih...
Kalo ade, sile jgn lupe infom aku yek...
Giler meroyan aku nak g beraye nih...
So far aku blm dpt mane2 invitation open hauz lg selain kenduri kawin kwn yan jek...
Mayb sbb fon aku takde roaming kot ayat menjage ati.tah2 kwn2 tak ingat nak jemput aku nih..huhuh

First time beraye tanpa amin sejak bile aku penah beraye dgn die?!
Lepas nih kne lah get use to it...
Kalo aku beriye2 sgt nak sedey, cm ne lah family die kan...
Aku just wish family die jek sblm aku dtg brunei ari tuh...
Tak kan pulak aku nak tanye family die mcm mane beraye tanpa amin kan...
Org giler pun tau mmg sedey...
Tapi aku ade penah terbace something tp aku translate ikut fahaman aku je lah yek;
Apabila kite sedih bermakna Allah sayang kan kite
Something like that lah..
Suke aku nak bgtau diri aku mcm tuh....

waduh,berat nye ati nih nak blk....back to my normal n borink life...
kne koje..
aduh....
haa...
pasal koje nih pun ade cite bes nih...
tungguuuuuuuuuu

Saturday, September 19, 2009

Salam Aidulfitri....

Salam Aidilfitri buat teman2....
Maaf zahir dan batin buat semua...
Maaf utk segale2nye...
Cepat btl ramadhan berlalu...
Rase tak puas lagi...
InsyaAllah bertemu kite d ramadhan yg akan dtg...
Hati2 pulang beraye kwn2...
Hati2 juga dgn perut anda...
Jgn meja pun d makan skali...
Slmt bergumbira d hari raye ni....

Friday, September 18, 2009

Tahniah DIL!!!!!

Nampak gambar di atas?!
Perlu aku terang kan lagi?!
Aku ingin mengucap kan tahniah kpd diri aku sendri krn telah berjaye mempengaruh diri sendri utk beli camera nih...
Venue : Canon, KLCC
Situasi: Aku yg mmg nekad giler
Barang yg telah di beli : Canon 1000D
Harge : mmg sakit jantung aku yg br keje nih murah aje tipu giler
Care pembayaran: Duit plastik idup berutang ler aku pas nih
Kawan yg mempengaruhi : Kak Lin (kwn cho)
Tujuan : utk jeles kan adik utk raye. Since aku tak beli kasut mahupun baju baru...

Saturday, September 12, 2009

Ape Itu Kebahagian...

OK kanak2...
Pelajaran hari ini kite akan define ape itu bahagie ye...
Bagi aku....
Bahagia itu apabila melihat org2 yg kite sayang bahagia...
Aku bahagia bile ibu dgn ayah hepi, bless with good health...
Aku bahagia bile cho dgn adik hepi (in their own way)...
Aku bahagia kwn2 bahagia...
Ye....
Aku bahagia bile kwn2 aku sume sibuk nak kawin...

Aku: Slmt buke pose :) (msg ini tlh ku anta utk beberape ari tanpe dpt reply..tp semlm..)
Die: Awak adilah yek?
Aku: Adilah mane yek :p
Die: Adilah yg keje kat r*****l tuh?ngaku je lah...
Aku:Hmmm...ok..sy ngaku..cm ne tau?
Silent...........
Aku: Solat terawih ke?
Die: Tak lah. kuar dgn aweks...
Aku: O...rmi nye tuh...nape sy tak de sane?
Die: Sory la.I'm stick to 1.mr X kan ade
what the F?asal mr X?hingin plk aku kt die..aku nk ko
Aku: mr X?die ade ke?bkn die mc ke td...
Silent...........

Situasi yg same org yg berbeze...
Aku: weh,tnye skit
mr X: tnye pe?
Aku: btl ke die tak penah cite pape?die ade gf x?
silent lg.....
Aku: adoiiyaii....lmbt r ko nih...kate lah ko tgh dgn die plk..
mr X: aku tgh drv lah...yg ko nak marah2 nih asal
aku: mane de aku marah2...aku cool jek r....
silent hmpr 1 jam...
Aku: lame nye ko drv...g kedah ke?
mr X: aku kt luar.ko nk tnye pe?
Aku: Pasal die lah..
mr X: owh pasal die...ko lmbt lah die da ade gf
ade aku kisah...kisah ke aku
Aku: Erm....tak de perasaan...tak kisah pun..aku cube nasib jek...k lah...mangsa seterusnye..next!!!!!

moral of the story...
Aku kne turun gear dr gear 5 ke gear 1...
Kamaliah kate aku kne tukar dr naik ferarri ke superbike...
Masih tak faham?!
Pendek cite aku nih jenis muke tak malu...
Rase nak knl or suke, trs terang jek...
Kalo da ade gf, aku mls lah nak kaco...
Tapi kalo die sudi sekadar nak kwn, ok jek...
Its not like i want to get married or wat...
Next!!!!!!!!!

Thursday, September 10, 2009

Persoalan....

Di pagi2 20 ramadhan yg mulia nih tbe2 rase....
Hmmmm......
Ade skali tuh aku dpt persoalan yg aku tak pernah tepk org akan tnye atau persoalan nih wujud kat dunie nih
'Nape awak sedey sgt amin meninggal?'
Nah...
Tu persoalan nye....
Aku dgn termanggu hanye menjawab....
Sebab sayang...
SEbenarnye sebab ape yek?
Bile fikir2kan balik...
Byk jawapan yg aku boleh bg sbnrnye....
Honestly....
Aku da umur 24..
Aku sgt hepi dgn hidup aku....
Tak ade plan nak kawin pun dlm mase terdekat nih...
Ade yg pelik knape aku single dan hepi...
Ade yg tak percaye aku nih single dan masih boleh hepi...
Mungkin pd mrk2 ini, berpasangan br hepi..
Single tak mungkin hepi..
Well, itu takdir die bukan?
Ini takdir aku...
Aku redha dgn takdir yg Allah berikan pd aku...
Aku yakin ini yg terbaik utk aku....
Dgn amin dlu pun hanye nak rancang kawin umur 27 nnt...
Kite manusia, hanye merancang...
Allah yg Maha Esa yg menentukan....
Aku rase aku bkn mahu cari pengganti amin...
Bukan juga nak cari tempat utk bermanja atau utk dimanjakan...
Bukan juga utk cari belaian dari seorang lelaki...
Bak kate kebanyakan org pada aku bila aku sibuk2 nak carik so called boifren nih...
Aku hanya mahu kan security...
Jaminan apabila aku smpi at certain age nnt, ade org yg akan tngu dan mau kan aku...
InsyaAllah, aku akan trs berusahe...
Putus asa tak ade dlm kamus hidup aku....
Dun try so hard, the bes thing come when u least expect them too...
I guess...

Monday, September 7, 2009

Sesuci Lebaran


Tu dia..
Lagu raya da mai da..
On da way nk p kg baru nk beli nasi lemak antarabangsa ni..
Time kasih hotfm psng kn raye..
Sungguh sadis nya dgr lagu raye..
Teringat org tersayang yg da tak ade lg..

Perlukan komen anda


Nah..
Dlm paper pg ni..
Saje nk share dgn kwn2..
Btl ke?

Sunday, September 6, 2009

Buat Aku Tersenyum

Untuk kali ke 86 rase nye...
Aku tgk cite nih pas blk dari bukak pose yg d belanje oleh Along (antare makcik2 aku yg ade iaitu kakak ibu)
Bukak2 tv nmpk cite nih...
Aduh...
Sungguh donggeng cite2 begini yek kawan2...
Tersenyum aku sorang2 tgk ending cite nih...
Bes nye kalo aku pun begitu....
Mengape cite sume nak akhir dgn happy ending...
Takut nnt org bakar panggung kot...
Hahahaha...
Anyway....
Selepas aku agak senyap dari industri ngorat mengorat ini, smlm aku mengorak langkah pertama....
Bertuah nye mamat ini...
Hehehehhehee...
Selepas amin tuh...
Tapi amin ttp di hati lah kan...
Nih try2 nasib jek..
Kot2 ade respond...
Susie, die tak respond pun....
Huhuhuhuhu...
Smlm susie telah memberi aku nasihat lagi semangat utk terus menceburi bidang ini....
Hehehehhe...
Thanx susie....
Tapi nmpk nye respond kureng menarik...
Aduh...
Pencen r cm nih....
Next!!!!!!!!

Monday, August 24, 2009

Guilty Consious


Nah..
Recycle paper yg da nk hmpr same tngi dgn meja aku..
Aduh..
Rs beslh nye aku terhadap pokok2 yg d tebang akibat kesilapan aku..
Pokok,maaf kn aku..
Wat skit, print..
Tak jadi@silap,buang saje..
Ari ni aku plng byk silap lantaran plng byk bazir kn ketas,.
Aduh ko ni dil..

Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan


Nota kaki d atas:
Gmbr main rembat saje..

Nk msk 2 ramadhan da..
Slmt menyambut ramadhan kwn2..
Smoge ramadhan ini lebih bermakna dan d berkati Allah,insyaAllah...
Mohon ampun maaf jika ade sbrg kesalahan..
Salam ramadhan kwn2..

Monday, August 17, 2009

Dari Blakang Ke Depan..


Penghabisan kpd jimba2an..
Smpt begmbr sblm masing2 pulang ke destinasi,.
Kak anim n malin ke srmbn..
Ain ke kerinchi,
Yan ke kursus pearl hotel,jln klang lame..
Btw,sblm anta yan n ain make a stop over kt midvalley dlu..
Hehe..

Ofis greets (jus now)
Assalamualaikum,
Nape awk tak dtg sabtu ari tu?
Engineer kne dtg tau..

Owh yeah?!
Sabtu sy sbk berjimba2 dgn kwn2..
Sbb sy ade kehidupan lain dr keje..
Dlm ati je lah..
Hahaha..

Sunday, August 16, 2009

Di Bawah...

Entries di bawah ini aku lakukan dari fon...
Cantek lah tuh...
Cik Ain
telah mengajar aku utk mengupdate blog dari fon...
Terima kasih yek...
Hehhehe...
Sgt infomatik CIk Ain ini yek...
Mob Blog name nye kate Cik Ain...
Ade care yang mudah kini utk aku upload...
Yay.....

Meja aku


Ini meje sy yg cantek..
Cantek kn..

Thursday, August 13, 2009

Kehilangan Yang Pasti...

Ari nih aku terima berita tentang Kepulangan insan ke Rahmatullah...
Tengahari, tentang penyanyi nasyid Rabbani, Ustaz Asri...
Yang agak mengejutkan aku ialah berita tentang mak mertua kak nora, mak abg apes...
Pukul 6.40 ptg...
Takziah kepada keluarga arwah...
Takziah utk kak nora dan abg apes...
Utk kak nora dan abg apes, tabah dan sabar menghadapi....
Allah lebih menyayangi...
Semoge arwah di tempat kan di tempat org2 yang beriman dan di lindungi Allah...
Semoge Allah cucuri rahmat ke atas arwah...
Al-Fatihah....

Monday, August 10, 2009

Hari ini bukan semalam...

Ari ni bos cuti...
Aku dgn sgt senang ati blk awal...
Mcm lah sblm nih aku tak blk awal kan..
hahaha...
"Lagi 1, awak jgn lah blk awal sgt..Bos tuh kdng2 pas waktu keje die suke tgk2 sape yg ade..Sape yg blm blk lagi wat keje"
Ade org penah ckp cm tuh dgn aku....

Fakta2:
1) Setiap hari aku mst smpi ofis b4 kul 8 pagi...(ade jugak yg dtg awal pd aku tp blk lmbt..aku tabik lah die)
2) Aku kdng2 tak pegi lunch utk siap kan keje supaye aku boleh blk awal...
3)Dan byk lagi yg malas aku nak cite...

"Ala...awak nak blk awal2 bukan ade ape2 kan umah"
Ala..Aku nak duk lame2 kat ofis bukan ade ape...
hahahahaha..
Da ler tak der internet kne kongsi...
Nak update blog pun susah...
Ape tah lg nak bace blog kawan2 aku....

Lagipun...
Hari nih las day@nite adik kat cni...
Luse die da blk Brunei...
Sok mlm tido umah kwn ibu yg akan blk Brunei same2 dgn die...
Kire nye ari nih ari layan adik lah...
Ari2 pun ade layan die...
Mcm2 nak mkn nye...
Layan kan aje....

Tadi adik bagi aku dgr lagu indon...
Sape tah nyanyi nye...
Tapi tajuk nye 'Single Happy'
Aku tak jumpe video nye...
Aku paste lirik je lah ek...

Lirik Lagu Oppie Andaresta - Single Happy

Mereka bilang aku pemilih dan kesepian
Terlalu keras menjalani hidup
Beribu nasehat dan petuah yang diberikan
Berharap hidupku bahagia

[*]
Aku baik-baik saja
Menikmati hidup yang aku punya
Hidupku sangat sempurna
I’m single and very happy

[**]
Mengejar mimpi-mimpi indah
Bebas lakukan yang aku suka
Berteman dengan siapa saja
I’m single and very happy

Mereka bilang sudah saatnya karena usia
Untuk mencari sang kekasih hati
Tapi ku yakin akan datang pasangan jiwaku
Pada waktu dan cara yang indah

Back to [*][**]

I’m single and very happy

Waktu terus berjalan
Tak bisa ku hentikan
Ku inginkan yang terbaik untukku

Yup..
I'M SINGLE N VERY HAPPY....

Sunday, August 9, 2009

Aktiviti Hari Sabtu

Semalam sabtu...
Sekian..
Hahahaha....

Smlm aku amik xm ptd kat SMK Dato Lokman, Kg Pandan...
Skolah tuh buruk giler mcm skolah teknik aku...
Mungkin sbb skolah lame kot..
Anyway...
Seangkatan dgn aku yg amik xm nih cik ain dgn funky mama nora...
Malin pun...
Tapi aku tak sure die amik ke tak...
Malin ko amik ke tak?

Ade 5 bahagian kne jwb..
Bahagian C paling aku suke skali....
Math...
Siap tak cukup mase...
Tapi mmg bes...
Tapi soklan die ulang jek dari soklan yg aku amik mase bln 2 ke 3 ari tuh...
Owh yeah...
Nih kali ke 2 amik xm nih disebabkan oleh kesenggalan aku....
Dan aku plan nak amik lg sampai aku lulus insyaAllah...

As for conclusion,
For those yang nak amik xm nih...
TOTALLY, DEFINITELY kne bace buku MALAYSIA KITA yang
buhsan,tebal dan tak menarik sgt membantu itu...
Tapi dalam byk2 soklan yg paling aku bengang skali ialah...
Wakil negara Malaysia ke negara-negara Komenwel:
Pesuruhjaya Tinggi atau Duta
Aku yang sengal nih jawab duta lah tanpa rase bersalah...
Maaf ayah...
Da bape kali da ayah cakap...
Kalo negare2 Komenwel die tak panggil kedutaan...
Die panggil High Comissioner (HICOM) mcm tmpt ayah keje skrg nih...
So, wakil die di panggil Pesuruhjaya Tinggi lah....
Time kasih kepada diri sndri di atas kesenggalan anda...

Kne amik kali ke3 lah aku nih jwb nye...
Takpe2...
Tang esei tuh, goreng je lah...
Mcm tak biase...
Tapi aku tak sehebat kak nora lah...
Berjaye goreng smpi bermuke2 surat...
Aku 2 jek...
Hahahhaha...

Pas xm g jusco maluri...
Jumpe sister2 yg aku tinggal kan lps break tghari...
Yesssss!!!!!
Thanx cho...
Carik kan baju utk aku...
Aku yg poyo berazam tak nak bakar duit bln nih, telah berjaye membakar dgn membeli baju baru....
Yessssss sekali lagi....
Sbenarnye aku tak sedap badan nih...
Rase sengal2 jek...
Tapi bile tgk baju baru trs segar...
Tahniah Adilah!!!!!

Sunday, July 26, 2009

Peace

Hi kawan2....
Pas nih lmbt lg lah skit yek lepas aku dpt update blog ni...
Blk br cuti yg panjang ini, aku akan anta laptop aku g format...
Yup...
Finally aku akan anta...
Tgk lah ape akan jadi...
Hehehehe....
Jgn rindu2 aku yek...
Kak nora, nnt dil update yek :D
Qemmal n susie, peace :D

Thursday, July 23, 2009

A Trip



Tempat kiorg duk kat KK...
Btl2 in town...
Nak g filipine market jalan kaki jek...
Nak g seafood village pun jalan kaki jek...
1 @ 3 : The kamarudin's..
2: The best family pic we had in kk..Ade ayah tuh pun da cukup bertuah tuh...


Gile paradise crystal dgn pearl kt kk nih...
Nih kat pasar gaya(tah ler eje btl ke x)..
Kat pasar gaya nih ade mcm2 jual...Not jus pearl n crystal..
Jus look at ibu...Gile bargain..Aku sugested kat ibu beli aje
kedai tuh...Gile borong...Unfortunetly kitorg tak minat pearl n crystal..
Follow je lah...


Owh yeah...2 nites kat kk in a row...blasah seafood...
1st nite kat seafood village
2nd nite kat Tanjung Aru
Eventough aku alergy kan...blasah jek...
Anyway this a makan2 vacation..
hahahaha...
The bes seafood was soft shell crab...
Serius sedap...
Aku yg tak makan crab pun boleh blasah cm org giler...
Soft shell crab nih die punye kulit boleh makan skali..
Perh...Mantap giler....
2nd nite meal thanx to cho...Die blanje aku rase (ke aku kne tong2 gak)..
Arghhh....It worth every peny i tell u...


Then again..Like i said..This is a makan vacation...
1: Lokan bakar..Lokan is something like kepah ke kupang ke cm tuh lah...
Mmg sedap giler...Rs cm nak lg...Tapi ayah kate, rase2 je lah...
Kalo ikut aku nih hah, mmg tak abis ler...
2: Aku tgh makan lokan...Yup mmg bes...
3: Kelape bakar..Lame giler nak tngu nih...Die bakar kelape tuh...
Rase die lain skit lah dari kelape biase...Elok utk kesihatan ibu kate...
TApi aku rase kelape biase lg sedap...Tapi jgn tak rase lah kan...
Kelape bakar n lokan bakar nih kat TUARAN


Nih kat kinabalu park, Kundasang..
This is the closest to the Mount Kinabalu that we had..
Tak kan nak bawak ibu n ayah panjat gunung kinabalu plk kan...
Tapi too bad...The clowd was quite thick at that moment...
So puncak kinabalu tak brape nmpk sgt...
See the last pic where that guy wearing the turquoist shirt is ayah..
And I said it again..Its ayah...
"hah cepat ambik gmbr" ayah words was...
Wah...Tergedik2 lah kitorg ape lg kan...



2nd pic: Thanx to this lovely and specious car that brought us from KK to Brunei...
(tak de gaduh sempit2..Alhamdulillah)
3rd pic: see all those beg?!Yeah..Its fits in to the boot of the car...Didnt i said it was a specious car...yeah...kalo tak specious takde lah boleh muat anak2 en kamarudin yg sehat2 nih...
5th and 6th pic: eating ubi something2 ape tah...
seperti biase..
aku kan...asal bende makan...
Blasah je lah...Hehehehe


Gambar las tuh..
Tuh lah Jambatan Tamparuli...
'Ayah nape jambatan nih fames?'
'Mane ade fames.It jus like the other jambatan.Cume budak af tuh nyanyi kan lagu die.Tuh yg jambatan nih fames.Jambatan nih mcm jambatan kg2 biase'
Explain ayah to me..

Ok...
Finally...
Our journey begun...
It was like this:
Sabah (Lawas) to Sarawak (Lawas) to Brunei (Temburung) to Sarawak (Limbang)
to Brunei (Sg Tujuh)
Adventure huh?!
We're like in and out of M'sia and Brunei...
All along the journey we had to take 2 small little feri...
8 hengget skali naik...
1st feri tuh jambatan nye belum siap
2nd feri tuh mmg die tak de wat jambatan.Bagi org tempatan keje kate ayah..
Aku tak ingat lah feri tuh menghubung kan ape dgn ape..
Hehehehhee...
It took us about 6 to 7 hours kot from KK to Brunei...



That's was all about it...

Tapi aku nak pegi lagi KK nih...
Sebab tak dapat ke manukan n sapi iseland...
Rugi giler tak pegi...
So next time aku dgn cho nak pegi lg..
Pegi manukan dgn sapi iseland..
Pas tuh g water rafting sg padas..
Panjat gunung kinabalu....
So kwn2...
JOm lah...
Yan, pack your bag...
Nanti kite plan pegi...
Plan baik punye...
Jom kawan2!!!!

Monday, July 20, 2009

Susahnye...

Di kale dlm perjalanan dari KK ke Brunei...
Ade byk cite sbrnye..
Tapi there is jus this one thing playing in my mind...

Susah sgt ke nak kawan?
Susah sgt ke?
Susah sgt ke?

Okey, here's the story...
There's this one human being that I like to introduce as MFI...
This MFI and I have been fren for not that soooooo long...
Aku start baik dgn die ade lah dlm sebulan nih...
Btw, this human being budak 1 ofis dgn aku...
Every morning aku akan lepak kt tempat die...
Saje borak2...
This MFI nih blh thn klakar lah...
Sronok gak r borak2 dgn die...
Well, anyway....
This one fine day, aku dgn die pun kuar pas keje...
Tak de lah g mane pun...
Bukan dating pun pe pun..
Jus g low yatt jek...
Carik barang....
Pnjg lah cite nye...

Anyway, too make a long story short...
The next day after kitorg kuar tuh, perangai die towards aku pelik sgt...
The day before tuh, die siap cite salah silah family die sume...
Aweks2 die...
The next day tuh, slalu kalo aku g tempat die kitorg slalu borak...
Gelak2 sume...
Tak abis kt citu, slalu email lg...
Kol gune fon ofis lg...
Pendek cite, mmg cm rapat giler r...
Tibe2 pas kitorg kuar tuh, die tak nak cakap dgn aku...
Tak nak layan aku...
Siap selisih dgn aku kat pantry kalo ade org die wat tak nampak jek...
Apehal mamat nih?!
Konfius aku...
Tapi kalo tak de org, ok jek die tegur aku...
Siap da lah sms aku tak balas...
Bile aku kol mmg tak nak layan langsung lah..
Pade hal sblm nih, ari2 die akan kol aku...
Atau aku akan kol die...
Tibe2 jek lepas pade malam tuh...
Siap g lepak dgn dak2 ofis tak ajak aku eh...
Sok nye br aku tau....
Kureng asam tul....
Asal tah...
Aku rase die igt aku suke die kot...
HELLLOOOO!!!!!!
Maaf lah...
Hati aku nih masih ade amin kot...
Pbhtttttt btl....

Masalah tul lah laki nih...
Silap aku jugak kot...
Igt nak wat kawan mcm aku kawan dgn yan...
Yg ari2 kol..
Ari2 msg...
(Hampir stp ari kan yan?)
Aku igt nak wat kawan mcm tuh...
Mungkin sbb die LELAKI....
Aku benggang jek...
Kalo aku btl2 suke tak pe gak...
Nih bukan aku suke pun...
Ekele btl lah mamat nih....

Saturday, July 18, 2009

Hari Yang Menyusahkan Orang....

Entry kali ini berkisar tentang duit...
Money..
Kaching kaching!!!



Kes Petame:

Die: Nih aku duit ko 50 hengget
Aku: Amboi..50 hengget jek?Duit paking?
Die: Alah...Nah 3 hengget

Selang beberape minit...

Aku: Eh, pinjam duit ko 30 hengget plk..Aku nak byr barang nih...
Die: Aku ade 30 hengget nih jek...
Aku: Haaa...Takpe lah...
Die: Amik lah...
Aku: Thanx..aku tak cukup duit nih...Nanti aku bank in kan..Bg no acc ko

Kes Kedua:
Synopsis:
Nak bawak kuar duit kt atm kt petronas...
Kad atm aku jatuh kat celah bedah kt atm tuh
Ampeh tul...
Tensen aku....
Duit ade 3 hengget jek nih...
Cm ne nih?
Cho bg idea..
Pnjm kat farizah

Aku: Farizah, nam mintak tolong boleh tak?Mintak tolong besar jugak nih
Farizah: Mintak tolong ape dila?
Aku: Aku bukan nak nak pnjm duit...Tapi aku nak pnjm duit..
HAHAHAHA
Farizah: Cm ne tuh?
Aku: Kad atm aku jatuh kat celah bedah atm tuh..
Farizah: Cm ne boleh jatuh? Ko nih pelik lah..Slalu jd yg org lain tak jadi..
Nak wat cm ne..Aku nih spesel kan...
Aku: Nnt aku transfer kat ko thru online..
Farizah: Boleh jek..Ko dtg kt ofis aku..Aku tngu ko kat maybank ofis aku nih..
Aku: Ok.Aku on the wat nih..lagi 10 minit aku sampai lah nih...

Lepas 10 minit...
Aku: Aku da kt dpn maybank nih farizah
Farizah: Aku pun dpn maybank gak...Ko tngu maybank mane nih?Aku maybank kt jusco nih
Aku: (HAHAHAHHA)..Aku tngu kt maybank carefour...(Bongek nye aku)

Tu lah 2 kisah aku pinjam duit org...
Time kasih kepada online banking...
Bengong ler aku nih.....

Sementare

Maaf kawan2...

Marah betul kak nora yek aku tak update blog nih...

Hehehhe....

Btw, yan, kak nora marah kt ko..

Sbb ko dtg PD ari tuh tak carik die...

Tgh menunggu pesawat ni...

Nak ke KK....

Byk bende nak cite sebenarnye....

Tapi malas nak tngu laptop yg mcm kure2 nih...

Ye...

Laptop aku msh sakit...

Blm baik lg...

Nasib baik tak terjangkit selseme babi...

Hahahha...

Anyway, sekadar mengisi mase sementare tunggu cik2 yg mmg tak cantek yg pakai bj merah yg muke sgt masam mengalahkan cuke panggil utk duduk di seat utk berlepas...

Adios....

Thursday, July 2, 2009

Yang Aku Impikan...

Pagi tadi nak pegi keje...
Ayah pun tgh siap2 jugak...
Kete ayah da tngu kat luar...
Ayah ade medical check-up..
Pas check-up, ayah nk blk muar...
Aku pun salam ayah n cium pipi ayah...

It feels goooooooood...
Been wanting to do that for quite a long time already...
Coz I miss ayah ok...
Pas ni ibu plk...
Luse ibu blk...
Yay...

Cerita selingan:
Kete yg tngu ayah kat luar, mati btl2 dpn pagar umah...
Nasib baik kete aku comel..
Muat kuar...
Hehehhehe....

Wednesday, July 1, 2009

Masuk Meminang

Situasi di depan lift..
Tatkale aku nak trn time lunch yg bkn pegi lunch....
Bawak bekal aku ari nih..
Rajin aku masak...
hehe....
Anyway...

Senior Eng 1:
"adilah, puan kate awak cuti?"
Aku:
"aah"
SE1:
"Awak tak bg tau saye pun.Bape ari awak cuti?"
Aku:
(Kene bgtau ke?)"5 hari."
Sr Designer 1:
"Lame nye awak cuti."
Sr Eng 2:
"Nak kawin kot"
Sr Designer 2:
"Tunang kot."
Aku:
"Eh, tak lah...saye nak blk kg...Nape?Saye kne pegi *** ke?"
SE1:
"Eh, tak lah..Paling awal bln depan"
SD2:
"Blk kg?Owh, kalo bkn ade orang nak masuk minang nih, ade org nak tgk2 lah nih...
Takpe2...Jgn risau...*** blh tnggu...Urus kan urusan awak tuh dlu...."

Lebih kurang cm tuh lah cite nye..
Lawak giler...
Paling tak leh tahan statment "ade org nak tgk"
Igt aku nih ape?
Kete nak test drive ke hape...
Tapi still klakar gak...
Kalo aku igt sorg2 mst aku tersenyum...
Aku amik cuti mcm biase lah...
Nih kan da tgh thn...
Mase utk melapang kan keluarge nun di sane lah...
Ade ke diorg igt aku nak tunang lah kawin lah...
Lawak...
Tak leh bayang kan....

Monday, June 29, 2009

Menanti Suprise

Dari ari sabtu ari tuh ibu sibuk ckp ade suprise utk aku dgn cho...
Aku igt ape lah bende tuh...
Ibu balik jumaat nih.,..
Mayb nnti ibu bwk balik kot suprise nye...

Smlm ibu kol....
Update cite baru lah...
Pas ibu sibuk kate lg, ade suprise ari slase nnt...
Haaaa....
AKu tau da..
Ayah balik...

Yahooo......
Ok...
Aku ngaku dan dgn rase bangge nye:
AKU MENGAKU
AKU RINDU AYAH...
Bkn rindu duit ayah atau ape....
Tapi mmg rndu ayah...
Rndu nak dgr lawak ayah(yg sebenarnye bukan buat lawak)
Rndu nak dgr ayah marah...
'Argh awak nih"
'Argh...buat tak tau jek'
Antara2 line fames ayah...

Anyway,
Esok ayah balik....
Yay.....

Friday, June 26, 2009

Sekabar Berkongsi...

Walopun rabu da berlalu...

Tapi sekadar berkongsi....


Rabu 24 Jun 2009 : selamat datang kembali bulan Rejab yang mulia.

amalan terbaik di bulan Rejab ini adalah berpuasa. antara fadhilat atau kelebihannya ialah:

puasa 1 hari: seperti berpuasa 40 tahun dan mendapat keredhaan Allah serta syurga tertinggi.

puasa 2 hari: mendapat kemuliaan besar daripada Allah dan dilipat gandakan pahalanya.

puasa 3 hari: dijauhkan dugaan dunia oleh Allah, dijadikan sebuah parit panjang yang menghalangnya ke neraka.

puasa 4 hari: diselamatkan daripada seksaan akhirat kelak dan fitnah Dajal.

puasa 5 hari: aman dari azab kubur.

puasa 6 hari: dibangkitkan dari kubur dengan muka bercahaya.

puasa 7 hari: Allah mengunci 7 pintu neraka jahanam baginya.

puasa 8 hari: Allah membuka 8 pintu syurga baginya.

puasa 9 hari: keluar dari kuburnya lalu menyeru "Laailahaillallah" dan tidak ditolak dia dari memasuki syurga..

puasa 10 hari: Allah memperkenankan semua permintaan dan hajatnya, dijadikan hamparan perhentian di titian Siratul Mustaqim setiap satu batu dan dijadikan dua sayap untuk terbang seperti kilat di titian Siratul Mustaqim.

puasa 13 hari: Saidina Ali berkata fadhilatnya seperti puasa 3,000 tahun.

puasa 14 hari: Saidina Ali berkata fadhilatnya seperti puasa 10,000 tahun.

puasa 15 hari: Allah mengampunkan semua dosanya yang lalu di samping menggantikan amalan kejahatan dengan amalan kebaikan. Saidina Ali berkata bahawa fadhilatnya seperti puasa 100,000 tahun.

puasa 16 hari: dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang pertama menziarahi Allah di dalam syurga..

puasa 19 hari: dibina sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Ibrahim dan Nabi Adam.

puasa 20 hari: Allah mengampunkan segala dosanya yang lalu dan melakukan amalan baik dengan baki umurnya.

Thursday, June 25, 2009

Kejatuhan....

Adekah aku akan serik makan durian?!

Alkisah....
Isnin mlm yg lalu mule2 aku dgn cho decide tak nak makan..
Tapi mcm pelik plk aku tak nak mkn kan....
Pas anta barang kat umah anty ruby (anty ruby ialah kawan ibu yg akan ke brunei, lalu ibu seperti biase mengirim barang utk di bawa ke sane)
Anty Ruby dgn baik hati telah memberiku 3 BIJIK durian...
Wah...
Bes nye...
Durian beb...
Aku da lame teringin nak makan....

Ulang blk,
Pas anta barang kt umah anty ruby (+bwk blk durian), pegi lah mkn laksa dgn desa melawati..
Cho mkn Kueh Tiaw goreng...
Cho being cho, mkn tak abis lah of coz...
And I'm being me, abis kan makanan cho...
Hahahahaha...

Dgn kekenyangan, blk umah aku mengopek lah durian itu...
Peh...
Manis giler...
Aku bantai ler (lebih kurang 10 ulas...hahahaha....ingin di ingat kan di sini, durian nye sgt kecil yek kwn2..alasan)
Cho usha panas jek aku...

Sekali esok pagi,
Hambik ko....
Perut aku mule rs tak sedap...
Tekak rase loye...
Da mcm org pregnant plk aku nih...
Hahahha...
PEgi jugak keje nih...
Tak nak bad record, tak nak amik mc (ade sbb tak nak amik mc tuh...hhahahahaa)
Slmt smpi ofis, toilet menjadi kwn baik aku....
Habis sume kuar....
Siap slmt muntah2 lagi...
Padan kan muke aku...

Tuh jek nak cite...
Bengang sgt dgn kegelocohan aku nih...
Padan muke aku...
Blh plk mlm tadi msh teringin nak makan durian lebihan dlm peti ais tuh...
Cho kate mkn skit2 jek...
Tapi aku end up tak makan pun...
Serik SKIT je lah...
Heheheheh....

Kredit : Laptop zul(dak praktikal tmpt aku nih...laptop die pun bengong2 cm laptop aku jek..hahaha)

Wednesday, June 24, 2009

Selingan...

Sebab2 aku tak upload blog yg tak ade lah rmi sgt pembace nye melainkan mereka2 yg setia itu:
1)Laptop aku sungguh mcm siput sedut...Kalo lawan dgn kure2 pun, kure menang...
2)Tak ade mase nak anta laptop nih g format
3)Tah kat sape pun nak format laptop nih
4)Aku amik mase 2 jam utk edit 1 entry dgn gambar...
Tensen siot!!!!!!!
Kawan2 aku nye blog pun aku tak dpt nak tgk..
Di atas kelembapan ini...
Aduh!!!!!

Ade sape2 ade solution?!

Bukti Pembakaran DLL...





Cantek kan kain nih...

Kak Ayu beli nih...

Aku tak beli..ke aku beli...

tak igt da..Hehehe



Aku dgn cho yg hampir lemas dlm lautan kain....

Aku da tak pedulik camera tuh...

Sibuk tgk kain...




Kekmy, Cho, Kak Ayu n Kak Pitt yg berpure2 bergambar..

Walhal sume tgh giler pilih kain...

Especially Kak Ayu n Kak Pitt....



Ini lah gaye kak ayu yg mcm cite confession of shopoholic....Sampai muncung2 mulut kak ayu...Hehehe....Kak Pitt cool jek...Walopun diorg 2 mmg da gaye borong kedai nih...





Longgokan beg2...Skit jek nih..Bawah2 kusi tuh pak supir tuh sumbat kan...Lagi pun nih baru Pasar baru...Blm tmpt2 lain lagi...


Sempat tuh bergmbr dgn ascott...Pak Lilik dgn Pak Supir nye(lupe nak tnye name...bz shopping jek...hahahha)...Mase nih Den a.k.a Mujahiddin da malas nak vollunter nak amik gmbr lagi..Die pun nak masuk dlm gak kan....



Pemandangan di bandung...Giler nye penuh dgn pembangunan...Sesak dgn rumah2 dgn kedai2 sume2 lah....



Di Rumah Mode yang tak berkesudahan nya...


Tempat makan kitorg...Cilpas...Makan ns goreng jakarta...Like I said...Tasted better...



Santaian sblm tido...
Lepas kire2 duit...
Lepas Anas wat demonstrasi 'rantai kuat'..
Tido ler...pnt da...
Aku, anas, kekmy, Kak Ayu, Den, Kak Emey, Cho n Kak Pija a.k.a Pitt
Kredit to Kak Shima selaku tukang amik gmbr





Kerana Laptop ku mcm siput seput ounye lmbt....
Gune streamyx ke broadband ke...
Sebab virus yg da berkepuk2 dlm tuh...
Ni lah jadi nye...
Skit jek dpt upload gambar nye...
Tak pe...
Aku akan tetap cube dgn penuh kesabaran mengupload hari esok nye kami di sane.....
InsyaAllah...