Saturday, May 30, 2009

Nak jugak ke awak nih?!

Semalam bos aku waktu lepas abis keje…

Bos aku : adilah, adilah (die mmg suke panggil org 3,4,5,6 kali….)
Aku: yes..(dlm hati aku:I’m here babeh…tak yah pekik2…hehehhe)
Bos aku: Tomorrow I u want u to go to *** kt midvalley…Buat tender document yek..I need u to be there at least 1 week.tp esok u dtg ofis dlu..u bwk laptop ofis…
Aku: (YAHOOOOO!!!!!!!...jln ler….tak yah duk ofis) ok puan.no problem…
Bos aku: so free shopping lah for next week…
Aku: shopping cm ne puan, gaji tak masuk lg…
Bos aku: eh, by next week gaji masuk da…so next week u tak payah dtg ofis lah,trs straight ke sane…
Aku: orait puan…

Dgn excited nye aku menerime tugasan aku tanpa bakal mengetahui ape yg menanti aku di sane….
Blm jumaat lg…

Ade sorg budak kt ofis aku nih yg ‘mmg bes’..
Yup…
Die perempuan..
Bukan lelaki….

Die: nape adilah?bos soh awak buat ape?
Aku: (sibuk ler ko nih..sukati ler boss oh aku wat pe pun) bos kate saye kne pegi *** kt midvalley sok…
Die: wat ape?
Aku: (buat kueh kot.tak pun buat kek..buduh) tah lah buat ape…sy pun tak pasti (buat tender document kot…ko pnh wat ke?tah lah bes ke tak wat tender document nih)
Die: owh, awk kne stay sane utk diorg buat presentation lah tuh….bes..srnk..pegi lah..
Aku: (bkn in a sarcastic way…I wish I could) awk pnh pegi *** ke? Mcm saye kene pegi nih (HAHAHAHAHAHHA…mst lah ko tak penah…aku tau)
Die: penah..
Aku: (nak jugak) awak pun kne stay sane ke?
Die: tak lah…ikut diorg pegi meeting,presentation….
Aku: (owh,tuh jek…) ye lah kan…pegi jek…amik pengalaman kan…sy kan baru lg (ko pun tak lah lame mane pun dari aku….fresh jugak mcm aku)
Die: esok awak pegi dgn *ar***t lah yek?tak kan lah awak pegi sendiri kan?
Aku: (eh, yg aku phm td boss mcm soh aku pegi sendiri jek..siap kne duk sane lg 1 whole week next week) ye lah kot…sy pun tak sure *** nih kat mane…
Die: ala..bangunan die yg yadiyadiya…bladibladida(aku da tak dgr ape yg mepek kan…hahaha)

C ‘die’ nih siap signal2 kat engineer2 yg lain…

Die: adilah skrg bos die bos besar trs…tak main da kite2….
Aku: (bile mase ko bos aku….yg aku slalu pnggl bos pun *az** dgn kak **n..sbb diorg byk ajar aku…bwk aku pegi site dgn meeting…ko mane ade pegi…hahahahhahaha)

FYI: aku slalu kuar berjln2 ikut 2 org engineer yg best uh ke site dan meeting…
Die tak de kemane pun…
Projek yg die handle byk kt luar@jauh...
So,die tak byk lah kuar ofis mcm aku yg BARU MASUK NIH…
Aku yg TAK ADE PENGALAMAN MCM DIE YG BAAAAAANYAK GILER PENGALAMAN itu…
HAHAHAHAHAHAHAAH….

Hari ni:

Ptt nye pas lunch br aku g *** kt midvalley tuh, tbe2 kne pegi kul 11 plk…

Aku: *ar**j**, do I have to write my name on the board?
FYI lg: ofis aku nih kalo kuar kne tulih name kt board…supaye org tau kalo tak de kat ofis tuh ke mane….
He: no,,,no need…people know where u going oredi…
Aku: kak *a*, sy kne signout tak?
Kak *a*: tak payah…awak blk ofis smule kan?
He: nevermind….dun worry…jus go…

Aku pun blah je ler….
Smbl turun gayut jap dgn cho…
Dpt mizkol dr die…
Aku pun kol die smule

Aku: ade ape ***y*?
Die: awak tak tulis name dekat board yek?
Aku: tak…tadi sy nak tulis, **ra***t kate tak payah…
Die: eh, awak jgn dgr ckp die(die yg budak nih maksud kan ade lah manager ok),die tuh mmg tak tau pape..nnt kalo PA bos carik awak tgk awak taka de nnt die igt awak hilang plk…nnt bos marah awak,tak marah die..
Aku: (yg ko sibuk2 sgt nih da knape?pahal pulak PA bos nak carik aku…setahu aku boss ari nih tak ade pun…nak jugak ko nih…siap kol aku 2 kali nih)ye ke?tlng tulis kan name saye kt board boleh?thanx…
Die: ok..tp lain kali kalo kuar kne tulis tau..
(aku tau kot…phbttttttttt)

Abis da…
Mintak2 ler die atau sape2 yg berkenaan tak membace…
Kalo tak, mampos aku…
Hehehehe….
Bes giler keje aku nih…
Sgt colourful…
Dgn keje nye…
Dgn environment nye….
Dgn org2 nye…
But most of them bes2..
Sgt bes….

5 comments:

malincute said...

ko wat penilaian tender ke kat sane?? g tgkat bape?? hehe
mmg best klu g mid. 1 je blum buat lg, g tgk wayang pas keje... x bekesempatan lg stakat ni..huhuu

klu ko jumpe mamat ensem (muka die mcm kwn cik fajar, yg blog x-xis tu, kem salam ek...hehehe..tp die bhg mekanikal =P)

bii said...

hahha..ekau ni tulih la laie blog2 cmni..kang dibaco oleh sempolan tu..naya ekau..
FYI: aku tgh gile ckp accent2..haha

----yan---- said...

si dia ialah yg g oversea naik bas tuh..
kan..kan..kan..
ini kalo dia baca lg senang cete..
dia tau ler ko xsuka dia..

aku yg DIL said...

hahahahhaha...
aku hanye mampu gelak aje...

Cik Qemm said...

kesian die,tukang sibuk!