Saturday, May 23, 2009

Chronology On Saturday

Bgn pagi gosok gigi minum kopi...
Hahahahha....
Anyway....
Bgn pagi...
Amik kak elly (slalu die dtg sndri..kak elly nih person yg incharge bersih kan umah ibu dan ayah yg aku duduk ini setiap ari sabtu)
Anta kete kiut yg bername kelise itu pegi servis.....
Da lame due da tuh.....
Then....
Off we go...
To corus hotel...
Warehauz sale clarks....
Kul 10 die stat...
Aku dgn cho kul 9.30 da tercongok kt situ...
Guess who we meet?!
Cho jmpe kak ayu..
Aku jmpe kak nora...
Yup..
The legendary kak nora...
Hehehhehe...
Kak ayu smlm da beli 5 pasang...
Kak nora plk, abg apis da beli 3 pasang...
Ari nih nak beli lg lah kot...
Giler ah penangan warehauz sale nih...
Abg apis kate bukak lah www.everyday.com.my
Mmg sgt tak bagus website itu untuk org2 mcm aku ini...
Anyway, msk lah ballroom itu corus hotel...
Perhhh....
Mmg murah giler...
Tp : keciwa giler...
Tak ade plk kasut yg aku bekenan..
Ade pun, tak de size lah..
Asual lah..
Warehauz sale...
What do u expect kan...
Yg dpt 2 sliper, 2 kasut jek...
Tuh semua cho dgn ibu jek punye...
Keciwa....
ADuh....
Balik ah....
Balik g mkn2 pelita jap kt depan tuh...
Abg apis blanje...
Thanx abg apis...
Lain kali blanje mkn chicken chop plk..
Hehehehehehhe....

On the petang side:
"Cik Adilah, nih dr perodua servis center ye...Kete Cik da siap..Da boleh amik yek"
"Owh..ok...berapa yek kne?"
"Owh...same lah mcm sy bgtau td...RM385 saje"
SAJE?!
ADuh...
Terbang lg 400 hengget aku...
Cho pinjam 200...
Hahahahha...
Aku ade 250 je nih...
50 hengget jek nak idup smpi gaji nih...
Hahahahahahahaha....
Itu pun 200 hengget ayah sapot..
Thanx papito...
U r the bes :D
Pas amik kete, singgah umah kak cik plk...
Makan laksa johor..
Aku tak suke sgt laksa johor nih...
Tapi yummy...
Kakcik is the bes cook...
Owh yeah...
Sedap giler....
BOleh plk tuh...
Walhal pas asar nak pegi kenduri umah baru kak ain(neighbour aku nih pindah umah baru)....
Makan lg...
Owh yeah....

Sebelah mlm nye:
Kazen aku yg baru abis matrix dtg...
Nak mintak advise nak isi borang upu...
Die nak masuk utem....
Wah...
Bangge nye aku...

Selingan di waktu magrib:
"Dil, laptop aku rosak.Report aku."
"Haaa?!Cm ne leh rosak?Aduh ko nih"
"Aku smlm tdo lupe nak off laptop aku.Aku bgn tghari nk on tapi tak leh.Aku saspek mst motherboard aku rosak nih"
"Abis ko wat pe?"
"Nsb baik laptop aku ade warranty lg.Aku anta blk.Die kate sah motherboard rosak.Dia amik laptop aku.Tp aku kate aku nak hardisk tuh"
"Abis tuh cm ne ko nak gune hardisk tuh?"
"Aku g lowyat tuh.Soh die jd kan external.Try skali die kate hardisk aku corrupt.Kne format.Gile ke hape.Aku siap marah abg kt kedai tuh.Ade ke ckp kne format"
"Aduh amir...Aku lupe lah nak soh ko wat back up.Ko ade wat tak?"
"Ade.Nasib baik aku sempat save dlm pendrive aku.Tapi tak update sgt punye lah.Drawing dgn calculation tak ade lah...Tak sempat save"
"Aduh..Aku pun tak tau nak ckp ape nih...Nsb baik ko save"
"Tuh lah..Aku pnjm laptop kakak aku nih..Aku giler nye tak tau nak wat pe nih...Rs mcm nak nangis pun ade..Tp tak gune.Tadi aku g lowyat nak call member aku siap bateri fon aku mati.Aku gune public fon lah..Org da tak pki lg aku pki.."
"Lawak giler lah ko nih amir...Mcm2"
"Tensen aku...Saje nak share dgn ko..Tensen giler nih..Tak tau nak wat ape"
"Ape lg...Siap kan report ko tuh..ADe ms lg nih..Siap kan cantek2..Ari senin kat ofis print.Da jgn pikir2 lg"
Aduh lah hai adik praktikal aku sorg nih....
Mcm2...
Biase lah kan..
En sani dlu penah ckp, time2 nak anta thesis ke report ke time tuh lah pc wat hal...
Virus lah ape lah...
En sani dlu slalu pesan wat back up...
Aku lupe plk nak pesan kt amir...
Nsb baik die agk bijak dan buat back up...
Amir amir...
Lawak ler ko nih....


Selingan lagi:
Dr pagi aku bermsg dgn presiden bakar duit...
CAntek lah tuh...
Aku tidak keseorangan dlm bidang ini...
Hahahahhahaa
Die ke bodyshop punye warehauz sale..
Lupe aku kt mane tah...
Tapi kalo2 kot2 die lupe ape yg die beli, aku tolong list kan...
Ekekkekeke...
2 lipgloss, 1 bodymist, 1 lipcheek stain, 1 beg toiletries which brings to total rm120..
Murah giler..
Murah jugak...
Hehehhehehe..
Tahniah...
Presiden, mane lg next warehauz yg sale?
Owh ye: warehauz sale nih pun aku tau dr die...
Thanx presiden..
Kalau tak, aku tak tau pun....
Habis da ari sabtu....
Daaaaaa.....

4 comments:

malincute said...

sebaikk lah aku duk semban
klu la aku duk area kl, weekend jek x duduk diam kt umah

aku yg DIL said...

ala...
kl dgn seremban bukan jauh pun...
xsmpi 1 jam pun..
mari lah...
hahahhahahha

----yan---- said...

alhamdulillah...
seb baik aku dh ke sgmt...save duit aku..

bii said...

1.gile mkn keje nye korang ni.
2.here u go,200 from dad.nice(sarcasm)
3.sape presiden bakar duit?
4.siapa yg g body shop,asal x kirim BRONZE..mhl nye kat sini..uwaa..~~
5.gile pnjg,penat baca.
6.gudnite,nk berak n tdo..haha..bye2..