Monday, September 28, 2009

Mix Feeling.....

Tak sure lah...
Marah pun ade...
Bengang pun ade...
Bes pun ade..
Hehehe...

Al kisah.....
Flight aku dgn cho sepatutnye kul 7.20 mlm semlm...
Since umah nih dekat jek dgn airport,ibu kate kite cek in dlu beg2 blk umah magrib dlu pas br kuar smule....
So, kuar lah kami2 ini dr umah pukul 5....
Smpi trs g bratur nak cek in nih....
Jap lg org kat kaunter tuh terkebel2...
Tnye nak pegi mane..
Kitorg pun bg lah itinerary yg ayah bising soh print sblm kitorg nak kuar
Die pun tup tap tup tap....
Skali "flight ke kl pg td pukul 11.Ptg ani sudah tiada"
WHAT?!
Perh....
Glabah da tak terkate nih....
Aku pale otak pk cuti yg mmg da tak de nih....
Then this RUDELY lady came...
"Do u call to confirm ur flight"
WTF?!
Da booking n bayar pekejadah nye nak konfrem..
Bodoh betul....
"U should call 3 hours before"
"We did not do that back in KL"
"Owh, u should..Once u reach the destination u should call to confirm the flight"
WTF?!
Da lah mekap tebal...
Muke mcm cuke...
Sombong nak mampos...
"U have to go the service center"

Hangin giler aku nih...
Ayah dgn ibu slalu kot travel...
Dun know bout me lah kan....
This is the first time in so many years aku naik selain airasia...
Ayah dgn ibu yg slalu fly dgn brunei international airlines nih...
Tak penah plk kne call utk konfrem...
Tapi ayah penah kne jugak dgn BIA nih..
Die suke suki pale otak die tukar kan flight ayah..
Alasan ayah tak konfrem...
Bodoh kan...
Da org beli konfrem lah nak naik...
Mmg bodoh...
Blm penah aku jumpe airlines yg bodoh mcm nih...
Yup..
Mmg marah lah nih...
Aku da lah keje still under probation...
Mampos lah bos aku ckp ape nih....

To make a long story short...
Aku mls nak cite da kebodohan melampau diorg nih....
Flight kne lah postponed ke mlm nih..
Time yg same...
Pendek cite lg, diorg nih suke2 ati nak tukar time flight tp tak bg tau..
Alasan diorg tak ade contact num kt brunei...
Bodoh gile alasan nye...
Email boleh kot...
To top the cream of the stupidest was the time of flight time da tukar since july ari tuh...
And we made the booking on the 22nd july...
Bes kan?!
Anyway, mcm2 jugak alasan diorg yg tak masuk akal yg berjaye di tepis dgn mantap nye oleh kami2 yg mmg namtap ini...

Kesimpulan, tngu lah boss aku nak ckp ape esok nih...
Btw, aku punye agreement dgn company 6 months probation...
N aku da pun 6 months..
Bile nak confrem kan aku nih?!

**nota kaki mcm yan...maap ler..pnjg aku bebel...nih sbb aku mmg hangin sgt nih...

4 comments:

Doctor_Mistress said...

perghhh aku pun mesti gelabah anjing klu kat tpt ko.... mmg tut.... la BIA tu. moral of d story, naik la kapal terbang kite sendri len kli hehhehe

malincute said...

hehe... doa byk2 bos ko ni lpas cuti raya ni mood die HAPPY jek ;)

----yan---- said...

weh, update ler resume ko tuh...muahahaha..ok..ayat aku xmenenangkan jiwa langsung..hahaha..ala, mesti bos ko paham tuh..bukan ko yg sengaja xnk balik...BIA yg sengaja nk bg ko masa lebih ngn famili..aku tgh membayangkn korang sefamili bertikam lidah ngn org2 BIA tuh..xamik video@tngkp gmbr ker time tuh..hihi

aku yg DIL said...

hopefully boss aku tgh gud mood lg lah nih...
ceh, keji gile ko yan nak amik gmbr lg video..
pk nak blk jek time tuh..
mane pk nk ambik gmbr kejadah sume...
kamaliah,ko lah beli plane..
leh aku pnjm nnt...
xde lah plane tinggal aku lg..
hahaa