Thursday, September 10, 2009

Persoalan....

Di pagi2 20 ramadhan yg mulia nih tbe2 rase....
Hmmmm......
Ade skali tuh aku dpt persoalan yg aku tak pernah tepk org akan tnye atau persoalan nih wujud kat dunie nih
'Nape awak sedey sgt amin meninggal?'
Nah...
Tu persoalan nye....
Aku dgn termanggu hanye menjawab....
Sebab sayang...
SEbenarnye sebab ape yek?
Bile fikir2kan balik...
Byk jawapan yg aku boleh bg sbnrnye....
Honestly....
Aku da umur 24..
Aku sgt hepi dgn hidup aku....
Tak ade plan nak kawin pun dlm mase terdekat nih...
Ade yg pelik knape aku single dan hepi...
Ade yg tak percaye aku nih single dan masih boleh hepi...
Mungkin pd mrk2 ini, berpasangan br hepi..
Single tak mungkin hepi..
Well, itu takdir die bukan?
Ini takdir aku...
Aku redha dgn takdir yg Allah berikan pd aku...
Aku yakin ini yg terbaik utk aku....
Dgn amin dlu pun hanye nak rancang kawin umur 27 nnt...
Kite manusia, hanye merancang...
Allah yg Maha Esa yg menentukan....
Aku rase aku bkn mahu cari pengganti amin...
Bukan juga nak cari tempat utk bermanja atau utk dimanjakan...
Bukan juga utk cari belaian dari seorang lelaki...
Bak kate kebanyakan org pada aku bila aku sibuk2 nak carik so called boifren nih...
Aku hanya mahu kan security...
Jaminan apabila aku smpi at certain age nnt, ade org yg akan tngu dan mau kan aku...
InsyaAllah, aku akan trs berusahe...
Putus asa tak ade dlm kamus hidup aku....
Dun try so hard, the bes thing come when u least expect them too...
I guess...

11 comments:

----yan---- said...

aku dh bertahun single..
hepi jerk..
xler aku menderita pn..
sihat walafiat jerk..
malin jerk xleh idup single nih..
masih dgn lelaki yg sama..
n masih diperkotak katikkan..
hihihihihihi

maaf zahir n batin malin..hahaha

♥MALIN♥ said...

sengalllll.......................

ko kene mintak maap dr aku dr ujung kaki smpi ujung rambut skrg

ahaha

----yan---- said...

"ko kene mintak maap dr aku dr ujung kaki smpi ujung rambut skrg "

mintak maaf dr bawah dulu br naik ke atas ker..kiranya kene berlutut dulu ler then baru berdiri time nk mintak maaf tuh...start dr ujung kaki bawak ke rambut...

hahahahaha...

amik jerk dd tuh malin..kawan2 pn dh kenal dd tuh..muahahaha.

aku yg DIL said...

ekele korg nih...
leh plk gaduh2...
bln2 pose nih xbaik r..
hehe...
aku pun hepi single nih yan...
mcm lah ko xtau...
yg aku pelik nih, org pelik tgk aku hepi nih...
kite hepi je kan single mingle nih..
walopn kite ade lah sangap2 kt org..
kan2?!
hahaha

----yan---- said...

hahaha...
kitaorg bukan gado ler..itu ler cara kitaorg menunjukkn kasih sayang...muahahahaha..

org yg aku sangap tuh..hihi..bnyk nk cete..hihi..hati mcm dlm tmn bunga skrg nih..siap ader rama2 n alunan music cinta oleh burung2..haha..merepek2

Doctor_Mistress said...

aaahhh aku pun hepi je single mingle ni. selama ni single x penah kaco idup org pun...ko jgn pedulik yg tanya2 tu dil....tp sape yg tny soklan tu kat ko mmg B*** gak la. (opsss...hahaha) tp x lama g kite maybe kene kick out yan dr club sbb die dh msk phase taman bunga and lake garden hahahha

**yan: patut la bg tips nk kuruskan badan wakakkakaka

aku yg DIL said...

giler r korg nih...
(ayat kak anim)tmn bunge ko tuh ade pancut r siap berbagai...
rame2 berterbangan sume...
ko berlari2 mengejar rame2 itu...
cewah...

----yan---- said...

utk kengkawan..tmn bunga aku cam dh kene racun jerk.. :( ;( :( ok..abaikan..NEXTTTTTTTTTTT...

Doctor_Mistress said...

yan: walllaaaa wei....ape cer ni???

----yan---- said...

kak nim..
ko jgn risau..aku xkan merebut peti ais dgn ko...biasa ler..kan aku suka cabaran...muahahaha

aku yg DIL said...

xpe2...
simpan jek duit korg utk belikan aku peti ais..
cewah