Wednesday, March 11, 2009

Surat utk Aku

bgn pagi report duty kt yan dlu..
tp die cm biase pkl 10 g breakfast dlu....
pukul 9.30 pegi amik offer letter tuh...
saspen gak aku...
da lah mlm tadi aku mimpi kate company nih bg aku rm1600 jek..
tah cm ne ler boleh plk msk dlm mimpi..
anyway...
dalam debaran menanti...
jeng2...
ewah...
lmbt plk minah yg nak bg aku offer letter nih....
msg yan jap...
'sabau ler jap' yan ckp dgn aku...
phbttttt utk yan...
ibu da la tngu kt bwh nih...
aku mls nak paking..
soh ibu tngu bawah jek...
tapi tak pe...
mst ibu mengisi mase lapang nye sebagai pengguna celcom yg cemerlang (if u know what i mean, kalo tak tau, buat2 tau je ler)....
'ok.offer letter nih ade 2 copy.1 u kne pulang kan ms u report.1 lagi u boleh smpn.u report 16hb nih yek'
'eh,i da ckp dgn pn noraini if i were to get this job, i nak mintak semngu'
'owh...mcm tuh plk.kalo mcm tuh u kne call pn noraini lah bg tau'
'ok.no problem'
alah...
bukan susah sgt nak call die...
ckp aje dgn secretaty die...
well anyway....
punye lah die lipat2 offer letter yg agak tebal tuh, sumbat due2 dlm envolope kecik...
ekele...
aku nak tgk kot ape position aku dgn salary nye...
jeng2...
1 page : blah position blah blah....
2 page : blah basic salary... wow...
penjelasan : agak terkejut jugak aku... Alhamdulillah. agak tngi dr yg aku expect...
tak sabar nak turun nak tnjk kat ibu nih...
ibu pun tgk page 2 bulat jugak bijik mate nye
'syukur alhamdulillah dilah. kne buat sujud syukur awak'
pas tuh gtau cho n ayah...
'ayah, pas bulan april ayah da tak yah bg duit blanje'
'eh, ape plk bln april.patut skrg da tak yah bg'
ewah ayah nih...
jgn mcm tuh ayah...
nanti kurus anakmu kurang mkn...
ekekek...
pas tuh call yan...
corecction utk blog yan...
aku tak blagak eh..
'tak kan lah aku nak blagak.ko jd engineer dlu kot dr aku.da msk 5 bln pun'
phbtttttt utk yan lg...

nota kaki : salary aku yg wow tuh tak lah sebyk salary yan. aku wow sbb agak tngi dr yg aku expect....

5 comments:

♥MALIN♥ said...

se-WOW mane pun... jgn luper OPEN table... ngeh3x... name pon RANHILL kan =P

aku said...

ekele...
kalo nak open table pun, sabau ler...
bln 5 ke 6 ke..
ekekek

----yan---- said...

aku konfius..idup aku dipengaruhi ko atau aku yg mmpengaruhi ko..suka sgt ko kat aku kan..hahaha..bkn jer pg repot kat aku..mlm pn..sanggup tuh telefon lama2..padahal nk jmpa dh mlm nih...

sttmnt berlagak tuh terkeluar sbb ko dh ader niat xnk layan aku kalo aku jd lecrr nih..xker keji tuh..hahaha.

gaji bnyk spent pn bnyk ler..xder simpanan pn..gaji wow ko tuh open table kat mn nnt..leh request x..

aku said...

smpt lg tuh nak komen...
bkn ko tgh wat backup ke time nih?
sape pengaruh sape aku pun tak tau..
same2 pengaruh lah sng cite...
bkn xnak lyn, cume mmg xmo lyn jek..
ekekek
boleh2...
ko request jek nak mkn ape...
tak yah segan2...
tlng lah jgn segan...

Afham Rusli said...

erk... no komen...
Hanya...
TAHNIAH KPD DiL yg bru je dpt keje...