Tuesday, March 17, 2009

Ade aje.. Sape kate tak ade..

Mlm smlm cho tnye aku
Ade lg ke nak cite kt blog tuh.Kan cuti.Keje pun blm stat.Ape aje yg nak cite lg...
Ade cho...
Percaye lah ade...

Kring kring dlm pukul 10...
Fon: Adilah, pn Fatimah nih. Bile awak nak anta surat resign awk?
Aku: Haaa... Pn Fatimah. Smlm sy kol, tak dpt ckp dgn puan pun.
Fon : Eh, sy yg kol awak tak dpt. Awk tak angkat pun
(mmg aku tak angkat pun..aku tgh tdo..mls nak angkat..hehehe)
Aku : Tp sy kol ofis. Org kt ofis kate puan akan kol saya nanti...
(tak kisah lah...nak ape nih?mst nak surat lah nih..suke sgt aku benti agak nye)
Fon : Bile awak nak anta surat resign awak? Anta secepat mungkin yek ke sane. Nanti lmbt plk diorg proses.
Aku : Hantar sane mane?
Fon : Hantar ke jabatan lah. Nnt diorg akan proses (ke ape ke aku pun tak bape dgr sgt)
Aku : Eh puan, sy da kol en sazali(org kt jabatan tuh) die kate anta kt skolah jek. Nnt skolah yg akan hantar ke jabatan.
(surat tawaran pun tak dpt..)
Fon : Owh.. Ye ke? Ssh lah mcm nih... Haaa... Hantar cpt skit lah.. Ari nih da slase. Esok rabu (luse khamis.tak bgtau pun aku tau..hehe)

Di ketika yg lain...
Pada medium yg lain...
Pd medium yahoo messenger:
rizmanap: dila aku ade benda nak cakap
dil: haa
dil: jgn kate ko nak kawin plk?
dil: tekejut beruk aku nnt
rizmanap: hahah
rizmanap: x de la
rizmanap: ko kan dapat keje
rizmanap: aku resign
dil: aik
dil: nape?
dil: bile?
rizmanap: semalam
rizmanap: sebab banyak sgt masalah kat sini
dil: iye?
dil: ko kt mane nih?
rizmanap: dan aku rase mcm diergunakan company utk buat decision besar at the same time diorang tak nak bertanggungjawab
dil: iye?
rizmanap: jap aku call ko bz x
dil: abis ko benti diorg ckp ape?
dil: ok
To make a long story short...
Farizah kini yg berada di bintulu pun nak benti keje sebagai ENIGNEER...
Btl lah kate malin agknye...
Sume nak tukar profession nih...
Aku br nak mule nih...
InsyaAllah...
Aku boleh nih....

Di medium yg lain...
Medium tepon biru aku yg kiut...
Medium msg plk...
Aku : Eh, ko kt sh alam ke?
Msg : Kt tg malim ler.
Aku : Asal tak nmpk ko on9?
Msg : Bz. Mls nk layan org.
Aku : Ceh... Ye lah.. Tak kaco ko ler..
Msg : Aku tgh pening pale nih.
Aku : Asal? Prjk ko prob lg ke?
Msg : Server prob. Mcm blk lmbt jek ari nih.
Aku : Smlm ko blk kul bape? hehe...Mcm petunjuk jek..mcm yek aku kate..
Msg : Pe ko ckp nih.Xpaham.11 lebih smpi umah...

Utk org yg rs die msg tuh,
Petunjuk yg aku mksudkan ialah...
Hehehe...
Mcm bg ko tensen keje..
Mcm soh ko benti keje ld lecturer jek..
Mcm yek aku kate...

Tgk cho..
Kan ade bende nak cite nih...
Nih br utk ari nih jek..
Ari nih pun baru ptg..
Ade mlm lg...
Owh ye..

Malin,
Die da approve da..
Mane ko nih?
Aku nak share kegumbiraan aku nih...
Hehehe....

2 comments:

♥MALIN♥ said...

yerr..aku tau da die approve. nmpak dlm fster. fster skrg pon da ikut mcm fb. bosannyee

aku said...

btl2..
buhsan...
aku asik tngu yg 'itu' jek...
tp xde...
hehe..