Monday, March 23, 2009

First day, first time, first of all...

Bgn pagi gosok gigi, minum kopi..lalalala...
Bgn pagi...
Tolong bukak pintu utk bakal tenage pengajar kolej komuniti..
Mereka adalah terdiri daripada yan dan juge leha...
Diorg ade taklimat kt putrajaya...
Taklimat nak jd lecturer...
Perjalanan aku ke tempat keje baru aku menaiki tin sardin yg bergerak..
Aku sardin kt dlm tin sardin tuh pun boleh nafas lg..
Aku rs kuar dr tin sardin bergerak tuh kt ampang park mcm aku da kurus skit..
Hahaha...
Sbb kne impit mcm nasi impit plk...

Di ofis:
Kne ade access kad nak masuk pintu nih...
Aku tak ade lg..
Tercongok lah aku dpn pintu itu...
Ade org msk, aku mencelah je lah...
Kak, tngu kejap yek.
Receptionist die ckp kt aku...
Aku nih nmpk tue ke?!
Hish...
Aku rs aku mmg nmpk tue lah..
Padehal aku rs receptionist tuh ade lah kot 27@28...
Aku rs aku da kne jangkitan amin..
Org pun slalu igt die umu 27...
Muke amin nmpk matang kot..
Aku nih dressing mcm org tue kot..
OWH NO!!!!!

Anyway...
Adilah, saye ***(name die rahsie kan utk keselamatan), meh sy knl kn awk dgn staff2 department kite...
Abg ****,nih staff baru kite adilah...
blah blah blah....
sesi pengenalan yg tak bape knl..
Sbb aku tak bape nak igt name2 diorg...
Lps sesi itu, the rest of my day was like this:
......................................................
......................................................
.....lapar nye perut......................
...diorg lupe ajk aku lunch......
rmi yg tak lunch, diorg bwk bkl...
Yg pegi lunch lupe ajk aku yg tak de access kad nih yg ssh nak jln...
Pas lunch...
......................................................
......................................................
APE?!
Baru pukul 2.30...
Lambat nye lg nak blk...
ARGHHHH!!!
BUHSAN!!!!
....................................................
Ok, da 5.30...
Alamak bos ade kt depan nih..
Arghhh, balik saje..
Aku bukan wat pe pun...
Tata bos...

nota kaki : ...... melambangkan aku tak de wat ape 1st day.owh ye, kebuhsanan aku tahap gaban apebile aku TIADA PC.mcm mane tuh?!arghhhhhh

Yang Benar,
Staff baru yg buhsan

5 comments:

e.i.n.e. said...

selamat menaiki tin sadin tu. selama 6 bulan aku dari gombak sampai pj mensadinkan diri pagi2. skang dah bersara. hehehe. congratz and all the best ya. jangan malas2.

Afham Rusli said...

wah...
cam best je g keje, tp xplu keje...
cam 1st time aku lapor diri kt icmic dlu... haha

xde pas... selama 3 hari aku xde pas...

xde pas ok lg...drpd xde pc cm ko...sabar jela... mmg buhsan tahap ultramen...

line tenet sini best (promo)... sbb upload-rate & download-rate = 1.5mbps... time nk tgk vids streaming online la best...

Afham Rusli said...

anyway...

TAHNIAH!!! n keje rajin2...

♥MALIN♥ said...

heheh..standard 1st week baru start keje.. sumer bosan+blur2...

**p/s : kem salam klu ade engin2 hensem...ekekekek

aku said...

malin...
kalo ade yg ensem2 mst ler utk aku...
lgpun cni sume da kawin ler...
aku jek yg blm..
hehe...

ain...
nak xnk terpakse ler aku naik tin sardin tuh..
kalo x, aku kne drv plk..
xkose aku..

afham..
thanx :)