Friday, February 25, 2011

Nak Sambung Master

Any ideas?!

UTM
-Fees: mahal
-Location: dekat
-Kelas: weekend (nanti weekend takde life...dalam erti kate lain tak leh jimba-jimba..hehe)
-Intake: sekali (bulan 7 rasenye)
-Cara apply: Isi online pun boleh, send hardcopy pun boleh...either way kene attach segale sijil2 bagai...Bile nak aku nak attach nye...kene scan plk lagi...(bunyi macam alasan jek adilah...pukul kang)

UM
-Fees: Sedang2 aje
-Location: tengah2 lah
-Kelas: hmmm...tak sure...ada kenalan ambil master kat UM, die kate kelas petang, kadang2 weekend. So, tak tentu lah kan..
-Intake: sekali (bulan 7 jugak rase nye)
-Cara apply: Online..masalah nye,intake semester 1 belum bukak2 lagi...tengah mangat2 nak isi nih...huhu

UNITEN
-Fees: Murah
-Location: Jauh
-Kelas: Petang. yang confirm. Member baik aku a.k.a farizah ambil master kat sini..
-Intake: 2 kali setahun (tak ingat bile..bulan 12 dgn 7 kot)
-Cara apply: kene hantar hardcopy (yang nih dah 2 kali aku isi...haha...hantar nye memang tak...sengal lah budak nih)

Masalah haku:-
Mak aii...
Liat giler nak isi borang lalu nak hantar...
Chop2...
Isi selalu...
Mintak recommendation letter dari ecah dah selalu dah...hehe...peace ecah :D
Nak cop pengesahan, tak buat2 lagi...
Haish...
Aku nih macam cari alasan jek kan...

OK2...
Tahun ini, MESTI!!!
HARUS!!!
Cume tengah belah bahagi...
Kalo boleh aku nak sambung engineering electrical or electronic...
Tak kisah sangat...
Kat tiga-tiga tempat nih semue ade ape yg aku nak...

**Maap kalau2 salah info**
**Sile perbetulkan info aku kalau korang lebih tau dan aku salah**

3 comments:

saya said...

aku pn cam plan nak sambung master utem tuh..tp every wikend tuh...dah ler rm14k...2thn plak tuh..actually, yg wat aku mls nk sambung bukan sbb fee(eceh..mcm bnyk duit) tp sbb takut xder life time wikend..nnt xder masa berjimba..hahaha..

aku yg DIL said...

ye!takde mase nak berjimba...
itu lah masalah utama...
tapi tahun 2011 ni sgt lemau...
dah nak masuk bulan 3...buhsan!!!
takde ape2 aktiviti pun..huhu

░♥si lampu neon♥░ said...

you, i pun cadang nak amik master..camne ek ? nak isi borang kat mana ? meh dtg blog i ..www.silampuneon.com