Thursday, June 24, 2010

Rumah Terbakar Panggil Bomba: Episode 1

Tugasan:
Amik ibu dengan adik kat KLIA..
Waktu:
Pas keje

Bile ibu dengan adik masuk kerete:
Perhh....
Macam nak runtuh kerete..
Semue org pun nak cerite...
Gamat giler...
Tuh pun cho tak ade lagi tuh...
Baru aku dgn ibu dgn adik dgn faiz tapi faiz tak brape bersuare lah..hehe...
Owh,btw, adik baru first time naik kerete yg dah tak brape nak baru tu..
Sian...

Btw,tak tahu mengape KLIA semalam sangat ramai org nye...
Eh silap..
Aku tak nampak org yg ramai..
Aku nampak kerete yg banyak...

Ok...
Pas tuh update cerite dari brunei...
Knape azrinaz kene cerai..
Knape?!
Korang nak tau ke?!
Tak nak kan?!
Hahahaha...

Ok...
Memang aku suke merepek..
Tajuk pasal bomba lah rumah terbakar lah...
Mane cerite nye nih?!
Hahahaha...
Jap ler..
Mukadimah dulu nih...

Owh...
Cerite yang selingan yang penting blog aku kan?!semua cerite pun penting ape..haha

Faiz,kite lalu MEX lah jugak balik nih...

Ok,jalan yang nih kan?!

Tah...yang kanan nih kot...Tak pe...sampai jugak nih...


Bagus...
Blind leading the blind...
Aku ke blind ke faiz ke blind...
Hahahaha..

Tibe-tibe baru aku teringat...

Alamak faiz,lupe nak soh faiz singgah petronas tadi...nak isi minyak..

Laaa...nape dilah tak cakap...tak pe...cukup nih..


Aah....
Cukup lah sangat...
Tekan kat meter tuh...
Pertame kali tekan: 51km
Ok...cukup nih...
Kate faiz..
Nih blm smpi bangi lagi nih..
Owh btw, tadi salah jalan dan tak masuk MEX pun..
Lalu PLUS...
Kedua kali tekan: 50km
Cukup..kate faiz...
Blm smpi kajang, faiz tekan lagi,
--;--
Aku pandang faiz,faiz pandang aku: Hahahahahahaha

Gasak ler...kalo mati nih,faiz tolak,saye bawak....

Sempat...Tuh ade shell depan tuh....


Hehehehe...
Ceritenye,sempat lah sampai shell...
Hahaha...

Sampai shell, aku dgn faiz turun ler nak isi minyak...
Pas tuh aku yg dari luar kete nih nampak ibu dgn adik gelak2...

Apsal korang ketawe?!

Ibu dgn adik pelik asal awak kene turun?Kalo kat brunei org dtg isi kan...Hahaha


Ceh...
Ngade2...
Baru duk brunei 2 tahun, eksyen...
Tngu ler balik for good nanti...
Bukan setakat kene isi minyak sendiri,malah minyak bapak mahal kot...

Ok2...
Dah sampai umah dah...
Ok...
Dah cukup forum utk extra gamat lagi...
Tambah pule dgn cho...
Sempat ibu dgn cho cite macam mane aircond bilik adik tuh meletop ari tuh..
Rosak..
Dah tak boleh pakai...
Terbakar skit ari tuh....

Nanti ibu panggil lah org repair tgk aircond tuh...
Dah2..siap2 smayang mandi..nak g makan...Ibu lapar nih


Aku pun mandi ler...
Agak2 nak sudah mandi, dengar kecoh giler kat luar...
Aku bukan cakap dalam hati,
Perhh...ape ler gamat betul diorg nih...relex ler...macam2 betul nak cite nye...

Tibe2 ibu ketuk2 pintu bilik air aku:

DILAH!!!!!!!!!API DILAH!!!!API!!!!!

Alamak...
Dah pukul 4.30...
Tak sempat nak tulis lagi...
Hehehehe...
To be continued :)

5 comments:

peminat yg da jrg2 bc blog said...

sgt mangkok post kali ini..buat peminat tertanye2

aku yg DIL said...

hahaha...itu lah tujuan nye...haha lagi

teman said...

oit.. bila nak episode 2 nih.. lmbat tul r..

malincute said...

nak gosip.. sbb ape kena cerai?? mak ko sure tau kann... heheh

----yan azna---- said...

bengong btol ler..asal stop..anti klimaks btol