Wednesday, February 17, 2010

Apabila Kami Bersatu: Part 2

Sambungan kepada hari semalam nye...
Ini ade lah esok nye...
Yang bagus nye,tak de ler bangun awal sgt...
Mcm hari2 cuti yg biase
ke tak perlu bg tau?!hehe
Pagi ahad itu...
Pukul 11 tayar kete gerak...
Yeah rite...
Janji jumpe ecah kul 11 kat KLCC...
Takde makne nye...
Tibe2 rs lapar plk...
Almaklum lah...
Tuan rumah yg tah pape...
Ade ke tak prepare pun breakfast bg tetamu2...
eh,bukan aku ke tuan rumah itu?!hahaha
Sempat yan teringat nak beli soya bean yg tersedap di dunie...
ini kerana aku yg tak minum susu mahupun soya ini hnye minum soya bean depan umah aku ini saje
Tapi cara ingatan yan ade lah apebile kete aku hampir nak lepas melalui tmpt jual itu
Eh,chop2...aku nak beli soya bean..
Aku yg ala2 F1 driver nih dgn pantas membelok ke kiri...
da ler kedai soya bean tuh tepi jalan....nsb baik aku terer bwk kete...haha
Singgah makan roti sepatutunye canai aje telur dan juge roti sardin...
Exibit 1-gmbr ke 4 ade lah exibit roti telur yan yg die tak abis makan...
Tapi mcm budak2, die telah mencubit2 roti itu lalu di tinggal kan nye...
Kalo die tak cubit2 cm tuh, konpem aku abis kan...
ke die tak nak aku mkn byk..baik nye hati die










Destinasi seterusnye ade lah Petrosains.....
Last aku menjejak kan kaki ke sini ialah ms aku form 2...
Tak lah lame sgt...
4 tahun yg lalu jek memandangkan aku nih baru 18 thn kan...
Hahaha....
Bayaran masuk ade lah RM15..
Termasuk Muzika yg tak de ler pape sgt
Malas nak cite pnjg2 pasal Petrosains...
Sebab hampir 3 jam dlm tuh, aku rase buhsan...
Tak seswai utk aku yg mls blaja nih...
Tak nak masuk da lepas nih...
Nih nasib baik pegi dgn budak2 skolah...
Huhuhu...
Stesen seterusnya!!!!
Lihat saje aku dgn malin dgn yan...
Gile mcm nak amik exam pilih menu...
Kate Chillis...
Kalo aku punyai ferarri 1, mesti aku order sume...
maksud nye aku kaye lah tuh
Bile air smpi, ade sedikit hepi lah...
Walopun lapo giler nih...
Sementare tngu makanan yg agak blh thn lmbt nye, ecah dan maziah seperti org gile suda...
Exibit 2a: Gambar ke 3 pandai2 ler care tgk gambar tuh ek
Maziah hampir2 menikam ecah...
Ecah pula hampir2 makan aje pisau dan garpu itu...
Exibit 2b: Gambar ke 4: ecah lapa sgt, die hampir2 nak mkn tisu tuh...
Nasib baik kitorg halang...




Yay...
Makanan sampai suda...
1: Aku punye : Nachos adelah appertizer saje yek kwn2
2: Kak kr punye : BBQ ribs with chicken tak salah aku lah..yg kemudian nye aku tlng abis kan
3: Malin punye : Chicken Crispy with smthng2 sause hehe...tak igt..tapi mashed potato die sedap giler...stok calori tak terkire pnye tngi..ye..aku juga mkn
4: Maziah punye : Spagetti smthng2 juga tak igt...yg nih aku rase skit jek..blh thn lah
5: Yan punye : Mushroom swiss aku rekomen kat yan,tp die suke mkn org pnye jadi die kate tak sedap jadi aku tolong abis kan...jadi,dgn mudah nye aku jadi gomok...byk jadi kan?!
6: Ecah punye : Chicken smthng2 maap..yg ini juge aku tak igt..2 isi ayam yg sgt isi...seswai utk org yg agak2 jage badan..tak seswai utk aku..haha...
Chillis ini daging nye sgt sedap...
Portion nye sgt besar...
Seterusnye..
Gambar2 kami sedang asik mkn...
Perhatikan yan tiade dlm gmbr sbb die tukang amik..
Sbb die komplen2 makanan die yg aku abis kan itu tak sedap..
Time kasih cik yan....

For desert...
Chocolate Molten adekah benar ejaan aku ini?
Salah satu menu WAJIB d chillis....
Tapi kalo kenyang sgt, mmg tak mampu nak mkn nih...
Very sweet like me...
Very chocolaty and most important thing: very YUMMMMYY ...
Exibit 3: Last pic: Licin kan pinggan tuh...
Perlu ke teke sape yg licin kan?!
Hahahaha...
Kesimpulan nye:
Ari ahad itu tak brape byk tempat yg d lawati seperti semalam nye...
Kerane masing2 perlu pulang ke sangkar yg bukan terletak berdekatan d klcc seperti diri ku ini...
Kak Kr ke penang mlm itu dgn Airasia..
Yan ke segamat dgn ko naik bas ape yan!?
Owh ye, kerana Chillis atau pun aku, yan telah meninggal kan mengorbankan bas nye yg pukul 5.30 tuh lalu membeli tiket lain pade pukul 6.30 ptg...
Sungguh mulie pengorbanan yan itu...
Malin ke seremban..
Ecah dan maziah ke bangi...
Dgn bantuan komuter...
Sekian aktiviti kami utk 2 hari...
Sile jgn bayang kan kalo kami ade 1 minggu utk bersame...
Dunie pasti jua bergegar oleh kami...
Sekian laporan...
Sehingge d perjimbaan seterusnya....

2 comments:

key-r said...

pergh gila ajin edit2 pic lg.. aku xda masa.. just tngkap muat sudah. tu pun terasa lama giler.. cayalah.. suka2.. smua cita ngan detail.. aku ja yg suka skip2.. masing2 gaya tersendiri.. kitalah pelakon, kitalah ambik gmbar,kitalah juga pngarah,, dan editing.. dahn xlupa juga kitalah penonton.. tah apa2 kita nih.. muahaha

aku yg DIL said...

nmpk sgt xde keje eh...
siap blh edit2 gmbr nih..
haha...
tgh dtg mood rajin,edit lah...
kalo mls tuh,blog pun mls update..
huhu