Sunday, February 14, 2010

Apabila Kami Bersatu: Part 1


Finally
Cite ini bermule bile yan dr segamat dan kak kr dr penang tibe...
Ecah dan malin menyusul di kemudian nye
aku tak tau nape tulisan nih tibe2 jd underline


Nih brrkfast aku,kak kr dgn yan di nasi lemak antarabangsa,kg baru..
Malin dgn ecah blm timbul lg ketika ini...jmpe kt sunway lagoon nnt...
Rancangan nak ke sane kan...
Sesampai nye kami d kg baru,nmpk rmi polis...
Pehal plk nih..
Ade reformasi ke ape?!
Aku tetap nak mkn ns lemak jugak nih...
Aku yg kepoh bertnye kt brader kt ctu...
"Nape ade polis rmi2 nih bang?ade pape ke?"
"Eh, awak tak tau ke?PM nak dtg kg baru ari "
OOooo...


Detik2 cemas...
Federal highway...
Tibe2...
GEEEDDEEEEGGAANNGG!!!
Halamak...
Langgar hape suda?!
Tgk kt jln raye, tak de pape pun...
Arghhh...
Jln je lah...
Skali....
Rs mcm semcm je nih...
Agak2 lepas Avon kt pj tuh...
Nsb baik bwh flyover...
Teduh skit...
Sah...
Tayar flat suda....
Suda...
Cm ne nak tukar tayar nih?!
Kelam kabut kol sume org..
Aku kol pesot...
Yan kol jeme..
Kak kr suggest abah...
"Assalamualaikum abah..abah kat mane nih?"
"Abah kat pasar pj nih..Nape dil?"
"Nak mntk tolong abah tukar tayar..Tayar flat kt tepi jalan nih"
"ok"
Ecah dgn malin dtg, tolong tgk dgn tlng hon..
Thanx korg...
Tibe lah abah dgn omak nye...
Huhuhu...
Semekom makcik....
Berpeluh2 abah tukar tayar tuh
Aku pun tgh blaja tuh...
Lihat saje gmbr di atas....
Bersusah payah aku membantu abah...
Haha...
Settle abah tukar,jeme pun dtg...
Susah2 jek jeme..
Thanx...
Perjalanan tidak terhenti di ctu...
Tak kan nk g sunway lagoon plk dgn keadaan tayar yg mcm tuh...
G lah cari kedai tayar plk...
Pnye lah pusing 1 sunway...
Payah nye lah nak cari tayar brand continental nih...
Kne lah same brand...
Finally...
Jumpe lah jugak setelah tawaf lebih dari 4 kedai...
Tata Rm205 aku...
Time kasih kpd yan dgn kak kr yg sngp nak turut membantu aku bayar...
Huhuhu...
Seterusnye...
Perjalanan ini di teruskan....




So..
Tak jadi lah kami ke sunway lagoon...
Tapi itu tidak menghalang kami dari having fun!!!
Ecah telah mengeluarkan idea menarik...
Baseball di one utama....
Bes jugak lah...
First time main..
Baru tau kat OU nih ade baseball...
Die main pki token...
Aku tak sure bape..
Kalo ade student kad blh dapat murah...
6 token RM30 tak salah aku..
Berbaloi lah jugak...
Sempat tgk tarian naga lg..
Pas tuh ade hello kitty besar kt tgh2 alam OU tuh..
Hahaha...
Comel...


Ok...
Next destination...
Yang nih mmg aku tngu2 sgt nih...
Rs mcm tngu for my entire life...
Haha...
Metafora nye aku....
Anyway, we all are enjoying the MEATBALL....
YUUMMMM....
Seriusly...
Yummm....
Rase mcm nk makan hari2...
Pas tuh badan aku pun blh jadi bulat mcm meatball...
Hahahaha....
Ok...
Da pukul 6 msh di ikea...
Destinasi seterusnye..


Nih paling klakar nih...
Konon nak g mines...
Main salji...
Hahaha...
Aku tak tau lah sape yg sengal...
Rupe2nye tempat salji tuh da tutup setahun yg lalu...
Hahaha...


Naik lah kami water taxi mengelilingi tasik kat mines tuh...
Pengalaman yg menarik...
Bot yg kitorg naik tuh, kne naik bot lift...
Jakun giler aku...
Jenuh ler kak kr dgn ecah explain kat aku..
Kalo korg nak paham,korg naik lah ek sndri...
Sbb lepas naik,aku baru paham...
Baru pukul 10 kat mines...
Next!!!


Ok...
Nih las destination kitorg..
Ecah da blk dlu...
Lepas tnjk kitorg jln kt alamanda nih...
Pesot dgn syakir join dari shah alam tuh...
Pesot bwk kawan yg malu2...
Malu nak karok...
Salah org lah tuh...
Gile karok nih smpi aku rs bile nak abis nih...
Slalu siap tmbh2 time lg..
Pnye lah lame kitorg bekarok...
Pesot mcm biase lah...
Raja karok...
Huhuhu....
Sekian laporan utk mngu itu....


Conclusion nye...
I had fun....
Jom buat lagi kawan2...
Hehehhe

2 comments:

teman said...

haha.. akhirnya adilah dah mula bercerita.. 2ari tnpa tenet,.. mcm2 dah ketingalan..

aku yg DIL said...

skit je tuh kak kr...ade part 2...
blm kesempatan...cewah...