Tuesday, March 9, 2010

Same Aje...

Exibit A and B...
nih lah kasut yg menjadi idaman kawan saye itu...
Akhirnye...dpt jua...
kalo tak dpt, saye khuatir saye yg tak tido mlm kerna
termimpi2 kan kasut yg tak dpt itu....


Hari tuh saye teman kawan saye...
Die nak cari kasut...
Hmm...
Mcm tak bape betul jek cite nih...
Saye teman org cari kasut...
Slalu saye lah org yg cari kasut itu...
Anyway...
Kawan saye tu die da setting kan mind die nak kasut jenis itu...
Macam saye ms saye nak cari kasut clark dlu...
Abis 1 kl saye pusing nak cari jugak...
Berbalik kepada cite kawan saye td...
Mule2 tuh tgk2 dlu..
Walopun die da target 1 kasut nih...
Pusing punye pusing..
Tengok punye tengok...

OK...
Die da decide nak try dan beli...
Tibe mase nye utk try kasut idaman die itu....
Try size nih kecik sgt...
Try size tuh besar sgt...
Ade tak antara size nih dan size tuh...
Pegi 1 kedai: Tak de..
Pegi kedai ke2: pun tak de jugak..
Pegi sane...
Pegi sini...

Eh, jap...
Kite da tnye tak kedai ctu?!
Tah2 die ade size antare tuh...
Nak tnye ke?!
Mesti tak de punye...
Kite tnye jek...
Puas kan ati...
Ok...
Kedai ctu mmg tak ade jugak size antare tuh...
Kite cari kedai bangunan depan sane plk...
Halamak...
Pun tak ade size antare tuh...
Ssh btl nak cari size antare nih...
Kang nyesal kang..
Jauh dtg nih cari kasut...
Hmmm...
Tetap tak de...
Cari kasut jenis lain lah...
Ok...
Try lah kasut jenis lain nih...
Hmm...
Besar jek...
Baik amik jek kasut yg nak tuh..
Besar skit pun tak pe lah..
Janji puas ati...
Dpt kasut yg d target...

Finally....
Beli jugak kasut yg d idam2 kan oleh kawan saye itu...

Moral of the story:
Ingat perempuan jek ssh nak cari kasut...
Bukan perempuan pun same ssh jugak rupe2nye....
Cerewet jugak...
Kesimpulan nye...
Same Aje....

3 comments:

teman said...

temankan kawan yg muka cam sama tu ek..

aisyah said...

haah la tuh..beli kat pertama complex ke??ekekekekek

aku yg DIL said...

muke same?!xphm...
aah ek ecah...lupe plk nk cite terserempak dgn ko...hehe...