Thursday, July 23, 2009

A Trip



Tempat kiorg duk kat KK...
Btl2 in town...
Nak g filipine market jalan kaki jek...
Nak g seafood village pun jalan kaki jek...
1 @ 3 : The kamarudin's..
2: The best family pic we had in kk..Ade ayah tuh pun da cukup bertuah tuh...


Gile paradise crystal dgn pearl kt kk nih...
Nih kat pasar gaya(tah ler eje btl ke x)..
Kat pasar gaya nih ade mcm2 jual...Not jus pearl n crystal..
Jus look at ibu...Gile bargain..Aku sugested kat ibu beli aje
kedai tuh...Gile borong...Unfortunetly kitorg tak minat pearl n crystal..
Follow je lah...


Owh yeah...2 nites kat kk in a row...blasah seafood...
1st nite kat seafood village
2nd nite kat Tanjung Aru
Eventough aku alergy kan...blasah jek...
Anyway this a makan2 vacation..
hahahaha...
The bes seafood was soft shell crab...
Serius sedap...
Aku yg tak makan crab pun boleh blasah cm org giler...
Soft shell crab nih die punye kulit boleh makan skali..
Perh...Mantap giler....
2nd nite meal thanx to cho...Die blanje aku rase (ke aku kne tong2 gak)..
Arghhh....It worth every peny i tell u...


Then again..Like i said..This is a makan vacation...
1: Lokan bakar..Lokan is something like kepah ke kupang ke cm tuh lah...
Mmg sedap giler...Rs cm nak lg...Tapi ayah kate, rase2 je lah...
Kalo ikut aku nih hah, mmg tak abis ler...
2: Aku tgh makan lokan...Yup mmg bes...
3: Kelape bakar..Lame giler nak tngu nih...Die bakar kelape tuh...
Rase die lain skit lah dari kelape biase...Elok utk kesihatan ibu kate...
TApi aku rase kelape biase lg sedap...Tapi jgn tak rase lah kan...
Kelape bakar n lokan bakar nih kat TUARAN


Nih kat kinabalu park, Kundasang..
This is the closest to the Mount Kinabalu that we had..
Tak kan nak bawak ibu n ayah panjat gunung kinabalu plk kan...
Tapi too bad...The clowd was quite thick at that moment...
So puncak kinabalu tak brape nmpk sgt...
See the last pic where that guy wearing the turquoist shirt is ayah..
And I said it again..Its ayah...
"hah cepat ambik gmbr" ayah words was...
Wah...Tergedik2 lah kitorg ape lg kan...



2nd pic: Thanx to this lovely and specious car that brought us from KK to Brunei...
(tak de gaduh sempit2..Alhamdulillah)
3rd pic: see all those beg?!Yeah..Its fits in to the boot of the car...Didnt i said it was a specious car...yeah...kalo tak specious takde lah boleh muat anak2 en kamarudin yg sehat2 nih...
5th and 6th pic: eating ubi something2 ape tah...
seperti biase..
aku kan...asal bende makan...
Blasah je lah...Hehehehe


Gambar las tuh..
Tuh lah Jambatan Tamparuli...
'Ayah nape jambatan nih fames?'
'Mane ade fames.It jus like the other jambatan.Cume budak af tuh nyanyi kan lagu die.Tuh yg jambatan nih fames.Jambatan nih mcm jambatan kg2 biase'
Explain ayah to me..

Ok...
Finally...
Our journey begun...
It was like this:
Sabah (Lawas) to Sarawak (Lawas) to Brunei (Temburung) to Sarawak (Limbang)
to Brunei (Sg Tujuh)
Adventure huh?!
We're like in and out of M'sia and Brunei...
All along the journey we had to take 2 small little feri...
8 hengget skali naik...
1st feri tuh jambatan nye belum siap
2nd feri tuh mmg die tak de wat jambatan.Bagi org tempatan keje kate ayah..
Aku tak ingat lah feri tuh menghubung kan ape dgn ape..
Hehehehhee...
It took us about 6 to 7 hours kot from KK to Brunei...



That's was all about it...

Tapi aku nak pegi lagi KK nih...
Sebab tak dapat ke manukan n sapi iseland...
Rugi giler tak pegi...
So next time aku dgn cho nak pegi lg..
Pegi manukan dgn sapi iseland..
Pas tuh g water rafting sg padas..
Panjat gunung kinabalu....
So kwn2...
JOm lah...
Yan, pack your bag...
Nanti kite plan pegi...
Plan baik punye...
Jom kawan2!!!!

7 comments:

----yan---- said...

uncle din tgk af..fuyoooo...mantap ler..bole tau bdk af nyanyi lagu jmbtn tuh..

----yan---- said...

ekeleh..plan nk ke manukan..
ke genting yg xberpa jauh tuh pn plan xjadi2 lg nk g..

nih yg plan ke redang yg mmber aku ajak tuh korang nk g ker x???
dia soh pilih mn2 time nk g jerk..

aku yg DIL said...

ekele..
aku ok jek nak g genting tuh...
sape yg xjadi?
budak2 seremban tuh lah...

Cik Qemm said...

wawawa bestnye.bile aku ley join pun tatau la :(

e.i.n.e. said...

gi makan, gi jalan, aku bleh. tapi gi water rafting, gi panjat gunung, aku kim salam. hahaha.

tapi genting aku bleh je. :p

Anonymous said...

wah plan nak ke genting ni dah lama rupanya.. mcm best ja tempat ni dil.. blh la add dlm list tentatif aku t..

Anonymous said...

insyaAllah bln 10 ni aku ke KK lg.. transit ja.. aku nak ke TAWAN then ke samporna.. ritu aku KK xsmpat nak shoping sakan @ g jln2 cr mkn.. ko pegi tmpat2 lg best nih..