Wednesday, July 1, 2009

Masuk Meminang

Situasi di depan lift..
Tatkale aku nak trn time lunch yg bkn pegi lunch....
Bawak bekal aku ari nih..
Rajin aku masak...
hehe....
Anyway...

Senior Eng 1:
"adilah, puan kate awak cuti?"
Aku:
"aah"
SE1:
"Awak tak bg tau saye pun.Bape ari awak cuti?"
Aku:
(Kene bgtau ke?)"5 hari."
Sr Designer 1:
"Lame nye awak cuti."
Sr Eng 2:
"Nak kawin kot"
Sr Designer 2:
"Tunang kot."
Aku:
"Eh, tak lah...saye nak blk kg...Nape?Saye kne pegi *** ke?"
SE1:
"Eh, tak lah..Paling awal bln depan"
SD2:
"Blk kg?Owh, kalo bkn ade orang nak masuk minang nih, ade org nak tgk2 lah nih...
Takpe2...Jgn risau...*** blh tnggu...Urus kan urusan awak tuh dlu...."

Lebih kurang cm tuh lah cite nye..
Lawak giler...
Paling tak leh tahan statment "ade org nak tgk"
Igt aku nih ape?
Kete nak test drive ke hape...
Tapi still klakar gak...
Kalo aku igt sorg2 mst aku tersenyum...
Aku amik cuti mcm biase lah...
Nih kan da tgh thn...
Mase utk melapang kan keluarge nun di sane lah...
Ade ke diorg igt aku nak tunang lah kawin lah...
Lawak...
Tak leh bayang kan....

4 comments:

Encik Zymn said...

hoh.. ingatkan betul2 ade org nak masuk meminang ;))

aku yg DIL said...

hahaha...
mmg saje wat saspen...

bii said...

hahahahahha..gile kelakar..sampai terkencing lam suar.."nak tgk"lalu ke org nk tgk?MUAHAHAHAAH

Cik Qemm said...

haih kalau ade org nk tgk inform le saye yg jauh ni ye :)