Monday, January 11, 2010

Reheasal AJL



Gambar petame: Abg Faizal Tahir dgn mantap nye...
Gamber kedue & ketige : Sam.Bunkface yg lain tak nampak..tak pe..yang penting sam nampak..
Nak mule kan cite dgn perihal TUKANG JAGE PINTU kt stadium bukit jalil tuh..
Aku tak sure lah die org ISLAM ke tak ke..
Org tv3 ke tak ke...
Yang penting GELABAH NAK MAMPOS...
Sebab aku kate begitu...
Kitorg da masuk awal..
Before kul 7.30..
Agak2 da setel dpt tempat duduk,kitorg pun kuar lah..
Nak carik surau..
Nak magrib kot...
Lepas tuh c TUKANG JAGA PINTU suda sound:
"nih ape hal sume da msk nak kuar nih..pas nih lg 2 minit kitorg nak tutup pintu"
Aku tak dgr..
Yg dgr kak shima..
Perh...
Lantak ler kalo EN TUKANG PENJAGA PINTU tak smyg je ape..
Aku bukan pulak ustazah nak ceramah kat situ..
Tapi tak perlu halang org nak pegi semayang...
Lepas tuh...
Nsb baik aku ramai2 dgn geng2 bas skolah sume, dgn tunangan Kak Emey Sapina iaitu Abg Ahmad Kamal Hamdan...
Kalo ikut aku yg benteng iman tak utuh nih, mmg da tak solat da...
Nasib baik ade mereka...
Kehulu kehilir kami mencari surau...
Abg Ahmad Kamal da naik bengang dgn TUKANG JAGA PINTU dan juge TUKANG JAGA TANGGA...
Surau Perempuan yg kat atas, kami tak blh naik..
Atas alasan, atas tutup..
Hanya buke utk esoknye...
Ape keji sgt diorg nih..
Aku tak tau lah sape yg KEJI ITU..
Ade kah CREW TV3
Ade kah CREW AJL
Ape2 pun AJL ini telah menyusah kan kami utk menunaikan solat maghrib...
Aku pun keji jugak...
Da tau da event2 mcm nih mmg melalaikan..
Tapi nak jugak pegi...
On my defend: Reheasal AJL nih kat Stadium Bukit Jalil...
Mesti ade surau punye...
Lagi pun ini Malaysia..
Mane2 pun ade surau..
Mane2 pun ade tempat solat...
Tak tau lah aku kalo TUKANG JAGE PINTU dan TUKANG JAGE TANGGA tu terlalu 1 MALAYSIA...
Lantas bersikap begitu..
Aku pun tak pasti...
Anyway...
Nasib baik persembahan sume ok...
So agak terubat lah kemarahan aku oleh TUKANG2 PENJAGE itu...
Suke bunkface...
Heheheh...
Aku tgk reheasal..
Then tgk AJL betul2 nye kat tv..
Ade jugak yg tak same...
Jokes hos agak lain...
Aku rs mase reheasal lagi klakar...
Mayb sebab terlalu panjang,diorg kne cut down kot...
Performance pun aku rase yg reheasal lg bes...
Mcm stacy...
Ms mlm yg btl2 nye mcm pancit jek...
Lain2 ok lah...
Kesimpulan:
Kalo next Abg Ahmad Kamal masih ade di tv3, aku nak g reheasal jugak lah...
Owh ye...
Tidak lupe time kasih kepada abg nanaz yg telah bersusah payah duk tercongok btl2 kt depan pentas utk amik gambar...
Gune camera aku...
So next year, aku perlu ade lenz yg lebih panjang...
Nota kaki:
Akhirnye aku dan yg lain2 dpt juge solat maghrib nye...
Time kasih kepade abg bangla jual jagung dlm cawan kt tepi2 tuh...
Die yg tunjuk kan kitorg surau pompuan...
Sekian

7 comments:

Anonymous said...

wei cerita xabis @ aku bc ada yg tertinggal.. kesimpulannya ko dapat g solat x? belilah lens yg lbh pnjang.. pic ko kecik sngat nih..

Anonymous said...

oh ada nota kaki kat bawah tu.. pc aku lah yg problem.. coz masa aku baca semalam bnyak icon xkuar.. bila bc cerita ko pun asyik turun naik2 ja.. pg ni tngok blk br ada.. hihihi.. ko ada kumpul pic yg cantik2 x.. dah da camre cangih2 ni mst dpt shoot pic best punya.. ko upload kat mana2 x?

aku yg DIL said...

ade..kt fesbuk lah...
nih sape nih?
kak kr ke? ke bob?

Anonymous said...

:)

amoi said...

bukan aku tau dil..haha

aku yg DIL said...

eleh ecah...
blh r...aku slalu tertipu...
kpd anonymous itu, nk tgk gbr ajl lh sile lah tgk kat fesbuk aku yek

Anonymous said...

ala... cik anonymous itu xda fesbuk la..